Scurt, despre evrei

De multă vreme am amânat articolul ăsta… Probabil că nu va fi de tipul celor amuzante, așa că nu vă așteptați la zâmbete, însă pur și simplu mă roade întrebarea asta de ani de zile și încă nu sunt luminat. Ce nu înțeleg eu e ce anume are lumea cu evreii. Nu găsesc logica în chestia asta oricât aș încerca. Și să nu credeți că încerc să pozez în individul tolerant sau politically-correct. Deloc. Efectiv încerc că o iau logic, pas cu pas.

Din informațiile adunate în cursul vieții mele reiese că evreii sunt probabil cel mai năpăstuit popor de pe planetă. Romanii i-au băgat în lanțuri iar restul popoarelor n-au fost nici ele deosebit de îngăduitoare cu ei. De exemplu, în Veneția renascentistă (sper să nu greșesc), a existat un pogrom identic cu cel din Germania nazistă. Adică în mijloc de secol 15-16-17 ăia au avut ideea să-i adune pe toți evreii, să-i închidă într-un cartier cu ziduri înalte și să-i oblige pe ăia să poarte nu-știu-ce căciulă care să-i identifice. Exact cum germanii îi obligau să poarte steaua lui David pe braț și-i înghesuiau în cartiere păzite. Rușii n-au fost nici ei mai prejos, iar în secolul XIX gloate de oameni nervoși măcelăreau evrei în plină stradă. Sărim în timp în nordul Africii în anul 1100 când musulmanii i-au băgat în ghetouri. Siria, Yemen, Maroc – enumăr din memorie – peste tot evrei omorâți și cu sinagogi arse. Secol XVII, Europa de Vest, evreii sunt iar măcelăriți prin Polonia și Lituania, de data asta de către cazaci.

Și repet: nu înțeleg de ce. OK, va veni unul dintre voi să-mi spună că ”erau altfel decât restul, având alte obiceiuri și că de-aia”. Sau că ”pentru că aveau bani”. Bun. Accept. Sunt altfel. Au venit naziștii, au omorât câteva milioane de evrei pentru că așa credeau ei că purifică rasa. Au trecut și astea și suntem acum în prezent și constat cu uimire că pe net, pe alocuri, dau peste termeni precum ”jidani împuțiți”.

Repet: să nu mă înțelegeți greșit. Nu încerc să par tolerant pentru că ”așa se cade”, nu sunt spălat pe creier ca o tipă de la Miss World care spune că vrea pace în lume și rezolvată problema copiilor flămânzi din Somalia. Dar, din ceea ce am observat eu, evreii nu se diferențiază radical de restul oamenilor. Nu e nimic distinct acolo care să mă ducă cu gândul la un motiv întemeiat, un fel de ”păi de-aia ei și nu alții”. Au aceeași culoare la piele ca și caucazienii, nu vorbesc ciudat, nu se îmbracă ciudat, nu fură sau ucid mai mult decât restul popoarelor. De aceea nu văd motivul pentru care, în prezent cel puțin, ar fi scoți din rând și numiți ”jidani” și priviți cu scârbă. Citeam mai demult pe site-uri frecventate de imbecilii de la Noua Dreaptă cum evreii sunt de vină pentru toate relele lumii, dar nimeni nu explica de ce. Existau teorii de-alea efectiv tâmpite cum că există o conspirație sionistă la nivel mondial, tâmpenii gen ”The Protocols of The Elders of Zion” care n-ar merita mai mult de o privire ca să-ți dai seama că-s imbecilități inventate.

În Oradea avem cam 500 de evrei din câte știu. Din ei am întâlnit vreo 5-6 și s-au dovedit a fi nu doar oameni normali ci chiar mai plăcuți decât ceilalți. Am o vecină care stă la două uși de mine. E o doamnă al cărei băiat e cu vreo cinci ani mai mare ca mine și cu care mai stau de vorbă când ies să fumez pe palier. Pe aia n-am văzut-o niciodată arțăgoasă, bârfitoare (ca restul babelor din scara mea), e mereu veselă și binevoitoare. Îmi povestește cum stă pe net și se joacă Farmville sau discută cu prietenele ei din SUA prin SkyPe. Din an în paști mă mai cheamă să-i repar PC-ul și e una dintre singurele persoane la care merg cu plăcere să-i repar Windows-ul. Al doilea e fostul meu șef de acum zece ani, un tip jovial și pus pe glume care mă chema zilnic la el la cafea dimineața și mă ducea cu mașina la servici ca să nu merg pe jos. Nu m-a tratat cu își tratează patronul român angajații, ci mai mult ca un amic. Au trecut zece ani de când l-am văzut ultima oară și încă îl mai respect. Al treilea a fost un tip care mi-a fost coleg la kendo acum mulți ani și care era pasionat de Linux. M-a chemat odată la el acasă să-i instalez Mandrake, ne-am înțeles perfect. Am mai avut o clientă care era evreică și care mi s-a părut un om normal, poate puțin prea agitat, deloc genul care ar vrea să acapareze lumea și să o conducă din umbră.

Pe scurt, experiența mea cu evreii e una plăcută iar ca oameni s-au dovedit a fi poate cu ceva mai mișto decât restul. În condițiile astea îmi este greu să înțeleg de ce în ziua de azi se mai găsesc români să-i înjure. Dacă o iau la rece, nu găsesc absolut nici un motiv pentru care cineva i-ar numi ”jidani”. Nu-și apasă convingerile religioase asupra nimănui, își plătesc taxele, nu cutreieră străzile în haite distincte. Poate singurul motiv pentru care mi s-ar părea că alții îi urăsc este factorul material. Lucrează mai intens decât alții și din ceea ce ne spun filmele ar avea afinitate pentru afaceri. Dar bun – la fel și suedezii sau elvețienii, 98% dintre ei nefiind evrei. Atunci de ce nu urăște lumea Elveția cu aceeași patimă? Așa că nici asta nu e o justificare care să reziste în timp. Dacă mă gândesc bine, oameni mai tipici ca evreii nu cred să fi întâlnit. Dacă te gândești la țigani, chiar și fără să vrei și tot îți sar în minte furturile și șmecheriile. Dacă te gândești la peticostali, îi vezi cu ochii minții alergând prin parcuri cu pamflete după tine și căzând pe jos în biserici pradă unei isterii generale. Până și ungurii din România fac bisericuțe mai compacte decât evreii și-i poți evidenția mai bine, și cu toate astea există români care urăsc evreii mai ceva ca pe stereotipurile de mai sus.

Și mă uit adânc în istorie și văd că aparte de triburile băștinașe din Australia și vreo două popoare din Antarctica nu cred să fi existat neam pe planeta asta care să nu fi ucis măcar o mână de evrei. Italienii, spaniolii, palestinienii, germanii, rușii, egiptenii… Toată lumea are ceva de împărțit cu evreii, fie din considerente etnice, fie din considerente religioase, materiale, sociale. Găsesc ei ceva acolo de negat, și – pac – apare câte un gulag. O altă explicație ar fi faptul că pentru că n-au avut o țară a lor atâta vreme și fiindcă s-au răsfirat prin toată lumea, popoarele native n-au privit cu ochi buni noii-veniți. Ar putea fi și asta o explicație. Chestia e că dacă o luăm așa, zeci de alte neamuri și semiții au făcut aceeași chestie. Tătarii s-au răsfirat, romanii s-au răsfirat, vizigoții s-au răsfirat și au fost cu toții asimilați în zone ale Europei. Și-atunci… pe ei de ce nu i-a aruncat nimeni în câte un cartier select cu ziduri înalte? Serios de nu mă face să mă scarpin în cap chestia asta.

Azi m-am pus să citesc ”Jurnalul Annei Frank”. Din primele pagini deduc că fata avea o familie cât se poate de plictisitoare și comună. Încă n-am dat peste pasaje în care să stea cu toții la masă și să murmure incantații bizare îmbrăcați în haine cu croială religioasă iar zilele fetei – până acum – sunt de genul ”Gunther mă place și cred că-l plac și eu pe el iar Olga e cea mai bună prietenă a mea”.

Mi se pare că evreii, pe parcursul secolelor, au fost fix ca și iepurele din bancul ăla tâmpit în care ursul îl tot prinde zi de zi și-l bate pentru că n-are căciulă. Ceea ce mi se pare puțin absurd.

94 Comments

 1. ala says:

  imm, o idee care imi vine acum in minte e urmatoarea: pe vremea cand biserica urla sus si tare “crede si nu cerceta”,”femeilor care stiu sa citeasca li se opreste ciclul” samd, rabinul spunea “e datoria sfanta a evreului sa invete”

 2. Markabela says:

  Chiar daca mereu am gandit ca esti infatuat, narcisist, acum ma inclin. Suntem educati, toleranti si milostivi, cu toti cei care nu ne suporta.

 3. Manowar says:

  In ciuda faptului ca ma mananca grav degetele, n-o sa bag un raspuns de 50 de ori mai lung ca postul in sine.

  Ma limitez la a spune ca sper ca trollezi cu “o tara a lor” si-o sa ma intreb nevinovat, asa, de pe margine, ce dracu’ or fi avut toate popoarele alea de goy cu ei. Bine, eu nu-nteleg nici ce-au astia cu tiganii pe-afara, e incredibil ce rasisti sunt toti…cu unii.

  Cel mai probabil toti erau invidiosi – si psihopati, desigur. Ca doar n-o sa ne deranjam cu istoria sa vedem exact ce-au avut cu ei si de ce cu ei si nu cu altii.

 4. Cypress says:

  @Markabela: nu văd nimic rău în a fi narcisist așa că, în mod ciudat, am luat-o ca pe un compliment. Și nu-s ironic aici. Și nici tolerant nu sunt, pentru că dacă mă apuc să scriu despre creștini te iei de cap. ”Milostiv”? N-aș zice.

  @Manowar: cunoștințele mele istorice legate de subiectul ăsta lasă de dorit, așa că habar nu am la ce anume te referi.

 5. magul132001 says:

  Asta-i un subiect super lung si super complicat.
  Ma limitez sa-mi spun parerea despre antisemitismul de inceput de secol 2o , mai ales din Germania.
  La sfarsitul secolului 19 nationalimsul evreiesc a inceput sa ridice capul si s-a format ideea sionista de creeare a statului Israel. B’nai Birthul american a organizat congresul de la Basel din 1897 unde s-a stabilit infilitrarea centrelor de putere prezente atunci pentru a servi scopurilor sionismului. De aici pana la ideea ca evreii vor sa controloeze lumea si sa faca un guvern modial era doar un pas.Falsul cu Protocoalele Intelptilor Sionului a contribuit la asta.
  Lojile masonice au inceput sa fie infiltrate andac de evrei, asa zisa iudeo-masonerie, indiferent de orientarea lor politica. La inceputul secolului 20 practic toti antisemitii influenti din Viena e rau evrei. Liebenfels, Goldezier, Weininger, Tubitsch etc. Acestea au fost cercurile in care s-a invartit Hitler si de aici si-a preluat el ideile, nu el a inventat national socialismul.
  Si da;, la inceputul anilor ’30 o mare parte din finantele Germaniei erau dirijate de o suprastructura socio-economica condusa de evrei(de aici inceracarea de demonizare a lor, cu falsul incendierii reichastagului si identificarea lor cu comunistii). ca astia reprezentau vreo 1% din totalul evreilor prezenti atunci in lume (restul traiind in saracie lucie) nu a mai contat in Holocaust.
  In fine,e parerea mea si n-am nici chef, niic timp de contraziceri pe tema.

 6. Manowar says:

  Bine. Hai s-o luam cu ceva simplu si usor dintr-o sursa credibila, zic eu.

  Sa retinem ca discutam de hasemiti, descendenti pe linie directa ai Profetului. Cum imi dau seama ca tie ti se rupe pula de Coran, gigi jordan, ca descendent al Profetului, era unul din cei doi care puteau/pot declansa razboiul sfant. Stiu ca nu pricepi nici faza asta datorita modului in care te distrezi tu cu religia, da’ e ca si cum ti-ar aparea tie Isus in fata – asa ateu cum esti – si ti-ar cere ceva. Greu de refuzat. Mai devreme sau mai tarziu, acolo se va ajunge, ca-i inevitabil, iar atunci presupun ca trebuie sa vedem cat de departe sunt dispusi sa mearga altii. Cat de departe sunt dispusi sa mearga musulmanii pentru Profet…s-a vazut in razboiul Iran-Irak.

  Sa ma lamuresti si pe mine dupa ce citesti cum vine aia cu “o tara a lor”, ca evreii pe care-i cunosc eu sfarsesc prin a spune “da, dar noi avem sprijin militar american, asa ca” pe post de argument suprem.

 7. animal00 says:

  “Până și ungurii din România fac bisericuțe mai compacte decât evreii”
  Cypress nu scrie prostii ca rade manowar de tine :)

  zi si eu:
  – sa fie oare conceptul de “popor ales” si religia lor foarte toleranta, care culmea, s-a intors impotriva lor ca un bumerang cu tnt?

  – sa fie faptul ca in evul mediu erau lasati sa faca bani, pentru ca tovarasu cavaler n-avea el stresuri d-astea, plus ca dupa ce te imprumutai de la el, puteai sa ii tai capul?

  – sa fie faptul ca se plang amu teribil, de zici ca sunt singurii asupriti, desi in perioada evului mediu cafturile (soldate cu arsuri pe rug) pe motiv religios erau mai dese decat scandarile “Muie steaua” din groapa?

  – sa fie oare faptul ca isi angajau numa alti evrei pe la magazinele lor?

  neee. cred ca lumea ii uraste din greseala.

 8. Cypress says:

  @animaloo: nu că-s Gică-Contra dar nu cunosc evrei care să socializeze strict cu evrei, asta în condițiile în care cunosc maghiari care de 30 de ani trăiesc printre ai lor. De acord cu religia, de acord cu evul mediu. Dar chestia cu magazinele nu o înțeleg. Cunosc unguri care angajează numai unguri, români care angajează numai români. Într-un fel mi se și pare normal să o ții cu ai tăi dacă ești minoritate. Repet: nu încerc să-i scuz, o iau strict logic.

  @Manowar: oi citi textul ăla azi cândva.

 9. Manowar says:

  Bun, vei citi tu textul ala candva.

  Vezi poate-ti faci timp sa citesti si descrierile lui Codreanu despre cum faceau evreii afaceri in Iasi, pe sistemul “cartel/monopol pana falimentam romanii, dupa care mai vedem noi”. Nu, nu doar in Iasi, nu doar in Romania, nu doar in Europa.

  Daca tot esti la citit si-ti place, vezi daca ai vreo idee cine-a venit cu inventii de genul “national-socialism” sau “comunism”. Hai ca nu-i greu de aflat.

  Vezi daca nu cumva ala e modul de operare al evreilor de cand lumea: incercarea de a acapara finantele tarilor (uneori, chiar reusita), incercarea de a FURA teritoriile altora mai slabi, cand sunt sprijiniti de alte puteri etc etc.

  Nu, coaie. Nu erau batuti si fututi pentru ca aveau barba altfel si chilotii pe chelie. Erau (si sunt) alte motive. Doar ca, multumita modului lor de operare, acum e chiar ilegal sa mai comentezi mult pe tema asta. Pe mine n-o sa ma mire deloc rezultatele.

  Da, sunt _SI_ evrei OK. Stiu eu una, nevasta unui amic, dentista. Da’ chiar si ea pune problema la fel, la final: noi, americanii, avioane, bombe <3 Nu de alta, da’ alte argumente nu exista.

 10. landscape says:

  1. Jurnalul Annei Frank e o facatura. A fost scris cu pixul, iar pixul a fost inventat mult mai tarziu.

  2. Initial au pretins 6 milioane de victime in ww2, dar nu erau 6 milioane in toata europa, asa ca au fost nevoiti sa reduca cifra la 1 milion, si asa e destul de umflata.

  3. In ww2 au murit 20 milioane de chinezi (20 milioane coaie, nu 20!), o groaza de rusi, o multime de polonezi.

 11. animal00 says:

  @cypress: e destul de greu, acum, sa mai faci asta, cu doar 500 de oameni in oradea. Dar nu a fost mereu asa.
  Nu uita, in praga e un intreg cartier care se cheama “Cartierul evreiesc”. Si nu, nu era un loc in care erau aruncati.

 12. landscape says:

  De ce numai evreii primesc compensatii si daune de razboi?

  Despre rasismul sionist nu mai zic nimic, ar trebui sa umplu multe pagini..

 13. Gigi says:

  Bre baiatule inainte de a scrie un post pe o tema de genul asta nu iti strica un pic de documentare. E logic ca nu intelegi nimic din moment ce n-ai citit nimic si doar scrii asa despre ce simpatici sunt cunoscutii tai evrei.
  Asa cum zice Manowar toate natiile lumii sunt idioate si evreii sunt ok si de asta i-au persecutat toti de mii de ani incoace.
  Hai sa iti explic eu asa pe scurt cum e cu comunitatea evreiasca, ca despre asta e vorba nu despre individ (care poate fi ok dc e izolat in strainatate).
  O comunitate evreiasca nu se poate acomoda intr-o tara, va privi mereu cu aroganta, superioritate si scarba poporul gazda. Ei sunt cei alesi pe cand gazdele sunt niste oligofreni necredinciosi. Mai mult evreii vor cauta mereu sa ajunga cat mai sus in ierarhia de putere a poporului gazda, practic sa ajunga sa ii conduca ei pe majoritari. Sunt foarte solidari intre ei si refractari cu ceilalti. Un evreu ajuns intr-un post de conducere va prefera intotdeauna sa promoveze un evreu slab pregatit decat un non-evreu mult mai competent.
  Cu alte cuvine e ca si cum tu m-ai invita in casa ta iar eu ca musafir as avea pretentia sa devin stapan acolo si sa te pun sa imi faci si pantofii.
  Intelegi acu de ce evreii au fost urati de toate popoarele care i-au gazduit?

 14. landscape says:

  Cypress, tot respectul pentru restul articolelor, pentru talentul literar si umorul de care dispui, dar da-mi voie sa iti spun ca articolul asta e foarte superficial si mai deloc documentat.

 15. animal00 says:

  “însă pur și simplu mă roade întrebarea asta de ani de zile și încă nu sunt luminat”

  care parte din propozitia asta zicea ca cypress e doctor in problema sionista?

 16. Mokele says:

  Eu va recomand un exercitiu simplu
  Lucrati o luna intr-un hotel din Bucuresti si veti intalni foarte multi evrei (din Israel). Veti intalni cei mai respingatori clienti pe care i-ati fi putut avea care vor contesta fiecare banut de platit, vor avea cele mai absurde pretentii si vor incalca cam toate regulile de bun simt.
  Mai toate receptionerele noastre la angajare habar nu aveau ce e aia istore, Holocaust, Palestina, vrajeli de astea neinteresante pentru fete de 22-25 de ani. Nu cred ca au trecut sase luni si au o atitudine fata de evrei in genul SS-istelor din lagare. Li se inrosesc ochii de nervi cand vorbesc despre ei, nu alta.

 17. Cypress says:

  @Manowar: am citit textul ăla. Din punctul de vedere al Palestinei, dacă e adevărat ce zice arabul ăla acolo, e nasol să intre peste tine câteva sute de mii de imigranți pe an. Hai să zicem că asta explică de ce arabii nu-i suportă.

  @landscape: nu doar evreii au primit compensații de război, stai liniștit.

  @Gigi: bre băiatule, citește din nou postul meu. Nu este un articol informativ, este un articol în care pun întrebări tocmai din cauză că nu înțeleg. Așa că lasă atitudinea asta de ”documentează-te” că-mi frec pula de ea și ți-o înfig în nas. În rest, tot ceea ce ai scris de la ”O comunitate evreiasca nu se poate acomoda intr-o tara” și până la partea cu pantofii e scoasă fix din burtă. Așa și eu mă iau și scriu că oriunde ajung elvețienii se scumpește brânza și apoi tot eu pun pecetea peste afirmație cum că e de netăgăduit. Sorry, nu m-ai convins.

 18. Cypress says:

  @landscape:

  Cypress, tot respectul pentru restul articolelor, pentru talentul literar si umorul de care dispui, dar da-mi voie sa iti spun ca articolul asta e foarte superficial si mai deloc documentat.

  Care parte din “pur și simplu mă roade întrebarea asta de ani de zile și încă nu sunt luminat” n-ai înțeles-o?

 19. Akhenaton says:

  cacat
  cei mai mari inamici ai jidanilor au fost chiar jidanii. chiar si la Massada evreii le-au dat alimente si bani romanilor si le-au aratat caile secrete de acces ale zelotilor de pe stanca

  din 23 de comisari ai poporului, 21 erau jidani. Beria era jidan si impusese norma lunara de jidani macelariti

  Hitler a primit, pe toata durata razboiului, credite de la Rockefeller si Rotschild si otel de la Carnegie. surprize, surprize….si astia evrei

  comunismul si, ulterior, pogromul evreiesc a venit pe tancurile rusesti calarite de Ana Pauker si inca unul al carui nume imi scapa acum

  asta ar fi ok daca s-ar racori civilizat intre ei. dar nu, atata intruna cacatul si tot trag spuza pe Holocaustul ala basit de care chiar un evreu a spus ca a fost mult supraevaluat.
  ma enerveaza ca orice film de la hollywood cu tema opresiunii jidanesti e imediat candidat la Oscar

  ma enerveaza ca toti Aisbergii se irita imediat ca pulpele unei grase in iulie odata ce vreun regizor are o punere in scena a fenomenului evreiesc nu tocmai ortodoxa. iar boicotul lor functioneaza, caca-s-ar porcii pe ei
  ma enerveaza prozelitismul lor religios care-a facut pui intr-o sumedenie de secte si jegosenia lor pecuniara

  ma enerveaza ca expres s-au stabilit acolo stiind ca zazania va fi perpetua in loc sa ia Madagascarul cum le propusese Churchill

  in rest sunt ok

 20. Mokele says:

  Antisemitismul din Romania sec XiX are o cauza mai putin cunoscuta dar foarte importanta si anume “basul”
  Basul este diferenta in economia reala intre valoare unei monezi de metal pretios si noi aparutele bilete de banca. Era o chestie de virtuozitate negustoreasca in epoca ca “sa nu ramai cu basul” . Inchipuiti-va niste tarani analfabeti romani sau unguri care trebuia sa trateze cu evreii sau armenii utilizand monezile de metal pretios turcesti, maghiare, romane etc si niste hartii pe care scriau niste chestii. Clar ca evreii si armenii fiind in majoritate mai bine educati, mai umblati resuseau sa dea basul de la ei . In timp fiecare taran a fost vivtima intr-un fel a acestei practici si desigur impresia asta despre evrei si armeni de “hoti” s-a transmis din generatie in generatie

 21. Manowar says:

  @Manowar: am citit textul ăla. Din punctul de vedere al Palestinei, dacă e adevărat ce zice arabul ăla acolo, e nasol să intre peste tine câteva sute de mii de imigranți pe an. Hai să zicem că asta explică de ce arabii nu-i suportă.

  Ai lol’d IRL, tu crezi ca eu iti aratam asta ca sa-ntelegi de ce nu-i suporta arabii? Nu, ma, eu iti aratam doar cum stau de fapt lucrurile cu “tara aia a lor” pe care au furat-o cu sprijinu’ altora de pe alte continente. E exact cum am desena noi o harta a lumii si eu ti-as da tie China, iar tu mie Japonia. Cam la fel de multe drepturi avem noi acolo pe cate au evreii in “Israel”.

  Problema nu-i nici macar cu buda aia nespalata de Palestina de care nu-i pasa nimanui, fix pielea pulii, destinatie turistica pentru bosorogi care-l simt pe god dupa colt.

  Problema e ca fix la modul ala au procedat peste tot, la toate capitolele – si de-aia toate tarile posibile si imposibile au vrut sa scape de ei.

  Nu-i curios ca tocmai salvatorii lor nu-i vroiau? Adica, ce-ar fi insemnat pentru invingatorii din WWII sa primeasca vreo 200,000 de evrei, cum zice gigi iordanu’? Pai, in America, nici n-ar fi simtit, o picatura in ocean. Adica, au primit alte sute de mii de refugiati. Da’ chestia e ca de sutele alea de mii nu trebuiau sa se teama prea mult. Pe cand cu evreii…

  In rest, de la evreii care NU traiesc in Israel, vei auzi aceleasi chestii (vezi Markabela mai sus): ca-s educati, toleranti si milostivi cu cei care nu-i suporta.

  Daca vrei sa vezi exact cat de toleranti si educati si milostivi sunt, intreaba-i pe-aia din Liban sau din Palestina, ca-ti explica ei exact cum iti intra racheta americana din Israel in casa si-ti omoara copiii. Asa, de fun, sa mai treaca vremea, ca nici n-au vreo treaba cu tine, da’ na, ziua e lunga…

  Pai, da. Suntem toleranti si milostivi si educati. Mai putin atunci cand avem chef sa macelarim copii cu baioneta dupa ce ti-am invadat tara. Atunci ne cam trece toleranta si mila, ca mai da-le-n pula mea, sunt valori crestine de goy.

 22. landscape says:

  @Cypress, pai e ok atunci, daca e o intrebare fara substrat. Daca esti bine intentionat si ai rabdare sa citesti comentariile, probabil vei primi un raspuns omogen. :)

 23. Patrick says:

  coaie.. imi sta mancarea in gat.
  Nu vreau si nu am timp sa stau sa enumar sutele de motive pt care astia nu merita sa existe.
  Uite cateva puncte despre care ar terbui sa te documentezi, daca chiar te intereseaza subiectul.

  – Germania a persecutat pe jidani ca o aparare/razbunare pt santajul economic impus de jidanii din SUA.
  – Cand bunicatu lupta pe front, in cazul in care s-a intors acasa, s-a trezit cu pamantul/casa/animalele vandute vecinul jidan, care imediat s-a oferit sa-l cumpere de la bunicata, caci el nu lupta, doar e ‘evreu’ nu roman.
  – Vezi cine erau generalii din Basarabia care au macelarit cateva zeci de mii de romani, care mergeau pe jos, spre Romania, cu steagul alb fluturand.
  – De unde pana unde ‘tara lor’?
  – ‘Tara’ aia a lor e mica si infecta, evrei erau multi. Nu-i vroiau pe toti, doar pe cei educati/folositori. De ce crezi ca au fost atat de multi evrei care organizau/ajutau pe nemti?
  – Cine a creat comunismul? Cand in Romania a devenit prea ingrozitor, cine au fost singurii care au putut pleca din tara?

  La jidani – muie cu sange, cacat si zyklon B, in Hell!

 24. Cypress says:

  Nah, și-acum o scurtă sinteză a ceea ce am aflat de la voi:

  1. Data viitoare când mai pun întrebări, le pun cu bold, ca să nu mai fiu acuzat că (lol) nu mă documentez. Ăsta e felul meu de-a spune că sunt acuzat că pun întrebări înainte să pun întrebări despre întrebările alea.

  2. Există cartiere care poartă nume de cartiere evreiești, și asta ”cu un motiv bun”. Ei bine, în Oradea avem un cartier numit ”Velența” și ăla e plin, dar PLIN numai de țigani. Și nici pe ei nu i-a deportat nimeni acolo. Așa că teoria cu ”there for a reason” pică.

  3. ”Evreii angajează numai evrei, sunt compacți cu ai lor”. Nu văd nimic rău în asta. Dacă merg în București și dau peste 15 tipi din Oradea, stau cu ei la masă, nu cu bucureștenii. Că-s de-ai mei d’aci din Ardeal. la fel, să am firmă în Moldova și vin 5 moldoveni și-un ardelean la angajare, îl iau pe ardelean. Scurt pe doi. Și poate să vină oricine să-mi zică altceva, că eu pe ăla îl vreau (presupunând că nu e un retardat care n-are chef de muncă).

  4. ”Numai evreii primesc compensații de război”. E o afirmație falsă chiar și dacă ne gândim că i-au decimat naziștii și că merită mai mult ca restul.

  5. ”Au murit mai mulți chinezi și ruși decât evrei”. Foarte corectă observația, dar chinezii n-au omorât chinezi pentru că erau cinezi iar Stalin n-a încercuit sate cu armata ca să-i lase pe ăia rupți de foame pentru că erau ruși. Aparte de asta, nu văd legătura.

  6. ”Evreii sunt aroganți și privesc cu superioritate poporul gazdă”. Mă lași? O fi valabil în Palestina, dar atât.

  7. ”Evreii alcătuiseră un monopol în Iași în detrimentul românilor”. Din nou, nu mi se pare o chestie oribilă. Era vorba aia cu ”așa-i în capitalism”. Dacă ăia au știut să se învârtă și să pună mâna pe afaceri, stimă lor, chit că românii poate mureau de foame nemulțumiți. Să-mi deschid o afacere în Guatemala cu încă 50 de români și să pun mâna pe exportul de banane e visul meu de-o viață, și m-ar durea fix în pulă de localnicii nemulțumiți că ei nu pot câștiga o pâine caldă. Iar voi ați face fix la fel. Când e vorba de bani, te doare-n cur de idealuri naționaliste și câte neamuri sunt nedreptățite din cauza asta.

  Să nu mă înțelegeți greșit: mă consider un om deschis la minte, nu mă pasionează evreii mai mult decât – știu și eu – dulapurile din lemn de mahon; nu vreau cu încăpățânare să-i scot curați ca lacrima. Dar argumentele de mai sus nu mă conving, la fel cum nici chestia cu ”sunt rasiști și de-aia!” nu-mi sună deloc plauzibilă. Până acum singura chestie care a întors puțin balanța în defavoarea evreilor a fost link-ul ăla al lui Manowar în care arabul explică cum toți evreii au tăbărât pe Palestina.

 25. animal00 says:

  2. plm, se numeste asa, pentru ca atunci ERA. amu nu conteaza ca nu amu ii arzi
  3 si 7: pai, in momentul in care ai puterea in mana a 10 oameni care aia angajeaza tot din afara, oare dece te miri ca majoritatea ii uraste p-aia 10 si ii baga si pe restul de 23 in aceeasi oala?
  5. japonezii au omorat chinezi pentru motivul ca erau chinezi, asa cum nemtii au omorat rusi pentru vina ca erau rusi.
  6. poi, la oradea clar nu, mai ales ca in romania sunt o mana

 26. landscape says:

  E o afirmație falsă chiar și dacă ne gândim că i-au decimat naziștii și că merită mai mult ca restul.

  Nazistii au omorat rusi cu nemiluita pentru ca erau rusi, slavii erau vazuti ca rasa inferioara. In lagarele naziste slavii erau tratati in cel mai mizerabil mod posibil in timp ce englezii aveau sala de mese si teatre pentru ca erau vazuti ca facand parte din rasa superioara.

  Nu se face deloc caz de rusii omorati de nemti pe considerente etnice, nici de cele 20 de milioane de chinezi omorati de japonezi tot pe considerente etnice, dar in schimb se face mare tam tam de moartea catorva jidani care (PAREREA MEA si nu numai)o meritau.

  Iti pot demonta usor mai mult de jumate din punctele enumerate, dar mi-e clar ca o fac degeaba.

  Totusi, o sa iti comentez un pic afirmatia de la punctul 3. E un mod de gandire gresit. Nu conteaza ca e moldovean, ardelean, oltean sau bucurestean, eu l-as angaja pe criterii de competenta. si nu stau la masa cu unul doar pt ca e bucurestean ca si mine, stau la masa cu el pt ca imi place sa discut cu el, si e foarte posibil sa imi placa sa discut cu un ardelean si sa ma enerveze la culme un bucurestean. Etc..

 27. luvieere says:

  ”Evreii alcătuiseră un monopol în Iași în detrimentul românilor”. Din nou, nu mi se pare o chestie oribilă. Era vorba aia cu ”așa-i în capitalism”. Dacă ăia au știut să se învârtă și să pună mâna pe afaceri, stimă lor, chit că românii poate mureau de foame nemulțumiți. Să-mi deschid o afacere în Guatemala cu încă 50 de români și să pun mâna pe exportul de banane e visul meu de-o viață, și m-ar durea fix în pulă de localnicii nemulțumiți că ei nu pot câștiga o pâine caldă. Iar voi ați face fix la fel. Când e vorba de bani, te doare-n cur de idealuri naționaliste și câte neamuri sunt nedreptățite din cauza asta.

  Din ceea ce spui aici, eu înțeleg faptul că evreii au acționat în propriul interes, în defavoarea popoarelor care îi găzduiau. Îți dau dreptate, dacă e să considerăm situația un joc cinstit, în care pierzătorii acceptă asta cu demnitate, atunci evreii nu sunt vinovați în acest context. Însă lumea nu prea înțelege să joace cinstit atunci când pierde pe plan economic, însă poate câștiga prin superioritate numerică și prin forță brută. Așa că multe popoare au recurs la metode de acest tip, justificând acțiunile în diverse moduri.
  Așa că nu m-aș mira ca inițiative de tip “afacere profitabilă în Guatemala, în detrimentul populației locale” să fie întâmpinate după un timp cu aceeași ciudă concretizată în pogrom.

 28. Andrei says:

  Evreii vor sa fie vesnic compatimiti pentru holocaust. Fereasca sfantu’ sa nu-l recunosti, ai sanse sa te faci cu un dosarel penal. (google OUG 31/2002 ART.6)
  Eu personal n-am altceva cu ei.

 29. Manowar says:

  7. ”Evreii alcătuiseră un monopol în Iași în detrimentul românilor”. Din nou, nu mi se pare o chestie oribilă. Era vorba aia cu ”așa-i în capitalism”.

  Ciudat ca nu ti se pare o chestie oribila. Presupun ca pana nu-i magazinu’ tau si familia ta, nu are de ce sa fie o chestie oribila DOAR PENTRU CA-I ILEGALA SI-I FACUTA DE CETATENI STRAINI INTR-O TARA IN CARE N-AU CE CAUTA..dar ce stiu eu :)

  Pe langa asta, nu era vorba de faptul ca “au alcatuit un monopol” (buna rastalmacire). Sa-ti explic eu, ca-nteleg ca nu te-ai obosit cu Codreanu. Tu, roman, vindeai ciunga la 1 leu bucata. Ciunga costa 60 de bani, da’ restul era profitul tau. In stanga si-n dreapta ta apareau 2 magazine evreiesti care vindeau ciunga la 10 bani. In pierdere – pierdere acoperita de faimoasa comunitate evreiasca tolerata, pentru ca urmau sa scoata profitul mai incolo, dupa ce te falimentau pe tine.

  Sigur, dupa ce te scoteau din afaceri, ciunga devenea iarasi 2 lei, exact ca la inceput cand era 3 lei. Biznis de biznis. A, ca nu aveau dreptul ala? A, ca erau ilegale metodele si intelegerile de genul asta? Lasa, ma, ca stim cu totii ca nu-i scump un comisar.

  Malaxa, Carol? Suna cunoscut? Nu?

  6. ”Evreii sunt aroganți și privesc cu superioritate poporul gazdă”. Mă lași? O fi valabil în Palestina, dar atât.

  Nu, nu-i valabil doar acolo. E valabil si aici. O spun ca unul care a lucrat cu si pentru ei.

  Când e vorba de bani, te doare-n cur de idealuri naționaliste și câte neamuri sunt nedreptățite din cauza asta.

  Asa e, da’ nu inteleg de ce nu accepti scuza asta si din partea nazistilor. Se pare ca vrei sa-ti pese doar cand sunt nedreptatiti evreii, nu si cand sunt nedreptatiti altii, iar “cine a inceput” nu mai conteaza, asa-i? :)

  Hai sa mai inclin un pic balanta, ca, din pacate, imi ramane mie sarcina asta, intrucat comentatorii mei sunt mai buni la injuraturi si mai putin la istorie.

  modus operandi . Nu, nu-i o exceptie. Primul din cateva sute. Poate mii. Un alt caz in toate institutiile din lume (in frunte cu nazistii aia de la Crucea Rosie, desigur) s-au inteles intre ele sa-i ponegreasca pe bietii evrei care si-au gasit in sfarsit o tara a lor exact in locul in care era tara altora.

  Asa ca fii un pic amabil si nu-i mai compara pe jidani cu Stalin sau cu Hitler. Nu de alta, da’ ii faci pe ultimii doi sa para niste adevarati lideri ai Renasterii.

  Pe tema asta, pari foarte, foarte slab informat – spre deloc. Din pacate, comentatorii mei nu par capabili sa te lamureasca prea rapid, ca-i mai usor sa-si bage pula.

 30. Akhenaton says:

  toata lumea bate moneda pe Holocaustul pulii pt ca e-o chestie vandabila descoperita de Hollywood

  nimeni n-ar zice o vorbulita de holocaustul armean care-i chiar f. tare. nenea turcul a bagat intr-un mars one way un milion de armeni. da, 1 MILION. cea mai mare depopulare peste noapte a unei tari. marsul ala avea un singur scop: sa moara toti. ia, sa vedem cati din lumea asta stiu de asa ceva. in schimb de evreii pulii stie si laponul

  sau, si mai dragut, genocidul onfiorator al kmerilor rosii condusi de Pol Pot. individul in cauza e, dred, cel mai eficient criminal ever.
  in vreo 4 ani a lichidat o treime dintre cambodginei. nici mai mult nici mai putin

  ar merita Oscarul killerilor. Adolf joaca la juniori

 31. Akhenaton says:

  pula mea, nu mi-a aparut comentariu si era cam lung asa ca nu mai am chef sa-l rescriu

  sumarizand, Holocaustul a devenit o chestie mare producatoare de bani pt ca jidanii au profitat la maxim de el. genociduri precum cel armean sau cel cambodgian sunt undeva in umbra desi au fost mult mai sangeroase

 32. landscape says:

  @Cypress, ce parere ai despre urmatoarele afirmatii din Talmud?

  -Sanhedrin 59: “Omoara pe cei mai buni dintre non-evrei. Versiunea in Ebraica: “Tob Shebbe Goyim Harog!

  -Sanhedrin 59a: “Sa omori Goyim e ca si cum ai omora animale salbatice.

  -Sanhedrin 59a: “Un goy care se uita in Lege (Talmud) este vinovat de moarte.

  Aboda Sarah 37a: “O fata non-evreica care are doar 3 ani poate fi violata.

  -Abhodah Zarah 2a T: “Fa bisnita in continuare cu non-evreii daca au sa dea bani.”

  -Abodah Zarah 17a: “Nu exista o singura curva in lume cu care rabinul Eleazar sa nu fi facut sex.”

  -Abodah Zarah 22a-22b: “Non-evreii prefera sex cu vacile.

  -Abodah Zara 26b: “Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuie sa fie omorati.”

  -Abodah Zarah 36b: “Fetele non-evreice sunt in stare de “niddah” (mizerie) de la nastere.”

  -Babba Bathra 54b: “Proprietatea non-evreiasca apartine evreului care a folosit-o primul.”

  -Baba Kamma 37b: “Non-evreii sunt in afara protectiei Legii si Dumnezeu le-a expus banii lor Israelului.”

  -Baba Kamma II 3a: “Evreii pot folosi minciuni (“subterfugii”) pentru a insela un non-evreu.”

  -Baba Kamma 113a: “Orice evreu ii este permis sa foloseasca minciuni si marturie falsa pentru a aduce un non-evreu in ruina.”

  -Baba Mezia 24a: “Evreii pot fura de la non-evrei. Daca un evreu gaseste un obiect pierdut de un non-evreu, nu trebuie sa-l inapoieze.” (De asemenea este afirmat si in Baba Kamma 113b)

  -Baba Mezia 59b: “Un rabin are o dezbatere cu Dumnezeu si il invinge. Dumnezeu admite ca rabinul a castigat.”

  -Baba Mezia 114a-114b: “Non-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni.”

  -Baba Necia 114,6: “Evreii sunt fiinte umane, dar natiunile lumii nu sunt umane ci bestii.

 33. Manowar says:

  @landscape: Tora/Talmud sunt metodele gresite pentru a lamuri pe cineva. Iti gasesc de 3 ori mai multe citate imbecile din Biblie si cam jumatate in Coran.

 34. landscape says:

  Am citit si biblia si coranul, de mai multe ori chiar. Chiar daca sunt pline de imbecilitati, totusi nu sunt nici pe departe de talia celor de mai sus.

 35. cipslim says:

  cand toata lumea iti spune ca esti nebun, atunci esti.
  Cand o sa ai o afacere in competitie cu afacerea unui evreu o sa intelegi care e problema.
  In general evreii se ocupau cu comertul ilicit si erau emigranti. Nu se integrau in societate (se casatoreau intre ei, tineau comunitatea strans unita.
  Camataria si specula cred ca le-a adus atata ura, in rest, individual sunt oameni ca si ceilalti.

 36. Cypress says:

  @landscape:

  Iti pot demonta usor mai mult de jumate din punctele enumerate, dar mi-e clar ca o fac degeaba.

  Omule, dacă ai timp și chef, fă-o. Ăsta era și scopul articolului. Accept de exemplu varianta cu ”deși X popor a pierdut mai multe suflete, cu toate astea evreii plâng cel mai tare”. Să mor de nu o accept. E adevărat. Dar ăsta nu-i un motiv pentru care să fie detestați – cum zici tu – de toată lumea.
  Articolul nu l-am scris ca să demonstrez lumii cum hmmm eu înțeleg și că e frumos să nu-i înjurăm. L-am scris pentru că până acum pe toate forumurile găsisem chestia aia cu ”zionist conspiracy” și cea cu ”pentru că de-aia!”. Aici mi-ați dat tot felul de motive dintre care doar vreo 10% stau în picioare susținute de argumente valabile. Chestii precum ”făceau bani din monopol așa că își meritau soarta” nu mă conving ci mă enervează. Că la o adică îți arăt cu degetul IBM și Microsoft și Coca Cola și te întreb de monopol. Da – sigur – atunci era altfel, popoarele mureau de foame și pușca ficatu-n ele când vedeau că evreii fac bani. Accept și chestia asta, raportat la vremurile acelea. Dar să vină cineva în ziua de azi și să-mi zică ”de-aia urâm noi evreii pentru că se descurcau cu banii mai bine ca noi”… păi mă ia cumva cu râs. Și ce dacă? Bravo lor.
  Că sunt antisemiți? Hai – fie – accept și explicația asta. Însă e cel puțin amuzant să numești antisemit un popor care în două milenii și ceva tot pe fugă a fost din cauza… antisemiților. Un fel de ”hai să-i exterminăm pe evrei că sunt antisemiți”. Ca și în cazul monopolului economic amintit mai sus, vina e ”misplaced”.

  Sincer să fiu, părerea mea e următoarea: evreii au fost ca și tocilarii clasei. Ăia de-i aveai în liceu și discutau numai între ei și toată lumea îi ura că-s altfel, că au note bune și ridică mâna parcă prea des. Ăia, la rândul lor, simțindu-se în minoritate, normal că au stat cu ai lor, că doar n-o să stea înțelegători lângă ăilalți care-i înjură. Mai mult, s-au ambiționat, un fel de ”lasă că vă arăt eu”, au învățat și mai bine, și mai mult. Și cu cât lua note mai bune, cu atât mai mult îi urau restul.
  Părerea mea.

 37. Akhenaton says:

  pe de alta parte, nu pot decat sa admir obsesia lor pentru educatie. rata analfabetismului 0. au priceput de mult de tot ca singura resursa a lor este omul si omul trebuie educat pt ca informatia e putere. inca de acum 2.000 de ani atat fetele cat si baietii erau dusi la templu sa invete sa citeasca si sa scrie. acum, kibbutz-urile sunt niste universitati in minatura unde tanarul jidan invata care-i treaba cu socotelile, cu banii si cu dobanda. plus lectiilem elementare de economie. as vrea sa mai stiu o natie care se poate lauda cu asa ceva si cu mai multi laureati de Nobel

 38. Manowar says:

  Chestii precum ”făceau bani din monopol așa că își meritau soarta” nu mă conving ci mă enervează. Că la o adică îți arăt cu degetul IBM și Microsoft și Coca Cola și te întreb de monopol.

  Daca in loc sa citesti explicatiile rastalmacesti aiurea, da, aia o sa intelegi, desi nu prea se compara. Noi, de bine, de rau, mai avem un UE care sa dea o muie la Microsoft/Intel cand sar calul.

  Romanii n-aveau.

  Sincer să fiu, părerea mea e următoarea: evreii au fost ca și tocilarii clasei. Ăia de-i aveai în liceu și discutau numai între ei și toată lumea îi ura că-s altfel, că au note bune și ridică mâna parcă prea des. Ăia, la rândul lor, simțindu-se în minoritate, normal că au stat cu ai lor, că doar n-o să stea înțelegători lângă ăilalți care-i înjură. Mai mult, s-au ambiționat, un fel de ”lasă că vă arăt eu”, au învățat și mai bine, și mai mult. Și cu cât lua note mai bune, cu atât mai mult îi urau restul.
  Părerea mea.

  “si nici n-o sa citesc ceva care spune altceva, nici macar daca-mi bagati chestiile alea sub nas”.

  In realitate, evreii au fost ca si ciorditorii nespalati ai clasei, aia care-i bateau pe-aia mici si slabi si le furau mancarea. Din cand in cand, tocilarii si mediocrii se adunau si dadeau de pamant cu ciorditorii nespalati. Ei bine, dragii mei, analogia asta pe jidaneste se numeste “pogrom” sau “Holocaust”, in functie de cati bani se pot scoate din ea <3

 39. magul132001 says:

  Periculos sa te indoieste de Holocaust sau ceva legat de el, in marile civilizatii occidentale risti sa urmezi exemplul lui David Irving sau Ernest Zundel, inchisi din cauza lucrarilor lor ce pun la indoiala veridicitatea acestuia.
  Statul Israel a fost cladit pe o ilegalitate si a ramas asa.Nu conteaza ca Begin si Sharon ar fi criminali de razboi dupa orice legislatie interanationala sau ca Israelul e singura tara din lume care isi permite sa detine arme nucleara si sa nu fie supusa la presiuni internationale.Sau ca tancurile israeliene zdrobeau casele palestinienilor si pe ocupanti cu tot in ele. Si ce dragute is fetitele alea israeliene care scriu mesaje de dragoste pe rachele lansate in civilii palenstinieni.
  Ca peste tot altundeva, ipocrizie la maxim.

 40. landscape says:

  @Cypress,
  Ok, pai sa le luam pe rand:

  1. Data viitoare când mai pun întrebări, le pun cu bold, ca să nu mai fiu acuzat că (lol) nu mă documentez. Ăsta e felul meu de-a spune că sunt acuzat că pun întrebări înainte să pun întrebări despre întrebările alea.

  Pai chiar tu ai spus ca nu prea te-ai documentat temeinic inainte. Ok, inteleg, a fost o intrebare, dar pe langa acea intrebare, ai dat argumente PRO, sugerand astfel ca stii deja raspunsul si nu intelegi de ce unii sunt CONTRA. Te-ai plasat deja de o parte a baricadei prin insasi modul in care ai scris articolul.

  2. Există cartiere care poartă nume de cartiere evreiești, și asta ”cu un motiv bun”. Ei bine, în Oradea avem un cartier numit ”Velența” și ăla e plin, dar PLIN numai de țigani. Și nici pe ei nu i-a deportat nimeni acolo. Așa că teoria cu ”there for a reason” pică.

  De acord cu tine.

  3. ”Evreii angajează numai evrei, sunt compacți cu ai lor”. Nu văd nimic rău în asta. Dacă merg în București și dau peste 15 tipi din Oradea, stau cu ei la masă, nu cu bucureștenii. Că-s de-ai mei d’aci din Ardeal. la fel, să am firmă în Moldova și vin 5 moldoveni și-un ardelean la angajare, îl iau pe ardelean. Scurt pe doi. Și poate să vină oricine să-mi zică altceva, că eu pe ăla îl vreau (presupunând că nu e un retardat care n-are chef de muncă).

  La punctul asta deja am raspuns anterior.
  Daca tu preferi sa stai la masa cu un lache care nu stie sa puna cratima doar pentru ca e ardelean si nu cu…Manowar sa spunem, e alegerea ta. Nu pot comenta o alegere personala. Cat despre angajari, daca as fi angajator as angaja oameni pe criterii de competenta, ca-mi pasa mai mult de banul meu decat de o anume apartenenta regionala. Poti sa nu faci la fel, then again, e alegerea ta.

  4. ”Numai evreii primesc compensații de război”. E o afirmație falsă chiar și dacă ne gândim că i-au decimat naziștii și că merită mai mult ca restul.

  Nazistii au omorat milioane de civili rusi doar pentru ca erau rusi, ei considerau si rasa slava ca fiind inferioara. Japonezii au omorat 20 mil de chinezi si indieni tot pe criterii rasiale. Nu am vazut nici un film pe tema asta, am vazut doar despre holocaustul evreiesc, cifre umflate la greu.
  In schimb, nu am vazut nici un film despre masacrarea sistematica a civililor arabi, ti-a dat Manowar link.

  5. ”Au murit mai mulți chinezi și ruși decât evrei”. Foarte corectă observația, dar chinezii n-au omorât chinezi pentru că erau cinezi iar Stalin n-a încercuit sate cu armata ca să-i lase pe ăia rupți de foame pentru că erau ruși. Aparte de asta, nu văd legătura.

  Nu discutam de rusi omorati de rusi, chinezi omorati de chinezi, sau evrei omorati de evrei. N-are relevanta in context.

  6. ”Evreii sunt aroganți și privesc cu superioritate poporul gazdă”. Mă lași? O fi valabil în Palestina, dar atât.

  Ti-am dat cateva citate din Tora. Nu cunosc nicio alta “scriere sfanta” care sa incite la asemenea ura impotriva altor popoare. Pana si fundamentalistii islamici ii numesc pe ceilalti “necredinciosi”, nu animale. Daca e sa te iei dupa ce scrie Tora, mama ta si mama mea sunt niste tarfe iar noi niste javre care facem sex cu vacile. Spre deosebire de restul, Tora si Talmudul chiar sunt luate in serios de catre evrei, care sunt un popor neasimilabil.

  7. ”Evreii alcătuiseră un monopol în Iași în detrimentul românilor”.

  De acord cu tine aici. Nu-i un argument viabil.

  Totusi, pe mine m-ar pune pe ganduri urmatoarea intrebare: de ce un popoor este prigonit de aproape 1000 de nai de TOATE popoarele cu care a avut contact?

 41. Cypress says:

  @landscape: de cum am citit Talmud mi-a scăzut interesul la zero. În Biblie scrie că bărbatul trebuie să se căsătorească cu sora soției moarte sau altfel să fie scuipat în față în mijlocul sfatului bătrânilor, că nu e bine să te joci cu pielea de porc, că tot ceea ce are semințe e comestibil (right), că-i OK să fuți fetițe și alte chestii. La fel, în Coran e OK să te culci cu fete de 6 ani, să omori tot ce nu-i musulman și altele și altele.

  @Akhenaton: de acord cu analogia Pol Pot

  @Manowar: dacă (cel puțin parțial) urâm evreii din considerente economice, nu mă includeți în tagma aia. Înțeleg: vine românul sărac lipit și vinde un rulment, apoi vine evreul și-l vinde mai ieftin, poate chiar îl și falimentează pe român. Chit că în vremurile acelea și chiar și azi s-ar mârâi la așa ceva, atâta vreme cât o face legal, din partea mea să ia și pielea de pe el. Dar dacă românii s-au speriat că le iau evreii banul din casă, e ca și cum aș justifica eu în ziua de azi că-l bat măr pe colegul de bancă pentru că ia zece pe linie la chimie și prin urmare ridică media, deci eu va trebui să învăț mai mult. Eu cam așa văd problema, tratată scurt.

  Se pare ca vrei sa-ti pese doar cand sunt nedreptatiti evreii, nu si cand sunt nedreptatiti altii

  Repet pentru a n-a oară: nu-mi pasă că cineva e evreu sau turc. Nu fac excepție în cazul lor. Dar tu tocmai ai redus idealurile naziste la o nemulțumire financiară legată strict de evrei. Ca și cum campania de exterminare a vreo cinci stereotipuri (evrei, țigani, homalăi, ruși etc) a avut ca scop scăparea Germaniei de monopolul economic evreiesc. Ca și cum au invadat ăia Austia și Polonia și Franța pentru că – hei – evreii, nu pentru că voiau un imperiu sau pentru că aveau nevoie de resurse.

 42. Manowar says:

  Totusi, pe mine m-ar pune pe ganduri urmatoarea intrebare: de ce un popoor este prigonit de aproape 1000 de nai de TOATE popoarele cu care a avut contact?

  Sunt antisemiti, ma. Evreii si tiganii sunt tocilarii clasei. Restu’ popoarelor sunt aia care copiaza si-i bat pe tocilari ca nu le dau sa copieze.

  Altfel, ha-ha, ala a zis “monopol”. Ha-ha.

 43. Cypress says:

  Nah, fuck, până răspund la două persoane au scris deja cinci altceva. Mai aștept păreri, apoi încerc să vă dau reply la toți, că stau deja de două ore să fac o baie și m-am prins cu discuția asta. brb.

 44. Manowar says:

  atâta vreme cât o face legal

  Da, doar ca nu o facea legal. Nici macar nu era in tara legal, necum s-o faca legal. Doar ca da-o-n sloboz de lege, vorba ta, unde-s bani la mijloc…

  Dar dacă românii s-au speriat că le iau evreii banul din casă

  Nu s-au speriat ca le iau evreii banii din casa. S-au trezit ca evreii le falimenteaza in mod sistematic toate magazinele de 1 leu, dupa care vand totul la 3 lei.

  SIGUR, _E SI VINA ROMANILOR_ care au cumparat ciunga la 10 bani initial. Nimic de zis la capitolul asta, dar asta nu schimba chestia cu ilegal.

  Eu cam așa văd problema, tratată scurt.

  Si asa o sa vezi atata timp cat ignori argumentele, istoria si tratezi totul la modul “nu stiu si nici nu ma intereseaza”.

  Ca și cum campania de exterminare a vreo cinci stereotipuri (evrei, țigani, homalăi, ruși etc) a avut ca scop scăparea Germaniei de monopolul economic evreiesc. Ca și cum au invadat ăia Austia și Polonia și Franța pentru că – hei – evreii, nu pentru că voiau un imperiu sau pentru că aveau nevoie de resurse.

  Germania nu a dat declarat razboi Frantei. A fost fix invers, in caz ca are vreo importanta.

  Austria a preferat sa se uneasca in pula ei cu Germania – o chestie deloc iesita din comun, tinand cont de istoria si trasaturile comune ale celor doua popoare. N-am vazut pe nimeni urland ca Romania a invadat Ardealul.

  Cat despre Polonia, ajungem din nou la istorie – mai precis la cum alegi tu sa ignori istoria.

  In mod hilar, da, campania de exterminare de care vorbesti fix de la evrei si bani a pornit. Sigur, au extins-o mai incolo si la alte cateva chestii.

  Acum, ca sa lamurim cateva chestii pentru posteritate, ca tu, vorba ta, o sa le citesti candva, chestia asta a inceput cam asa:

  1. WWI. Germania distruge totul in cale. Evreii se duc la englezi in 1916 si le spun simplu si la obiect “ba, sunteti pe cale sa pierdeti, dar va ajutam noi sa castigati. aducem noi USA in razboi. in schimb, ne dati Palestina”. Cate drepturi avea Anglia sa cedeze Palestina am explicat mai devreme: cam cate drepturi am eu sa-ti cedez tie Japonia.

  2. Woodrow Wilson (presedintele american la vremea respectiva), disperat dupa banii evreilor, le cedeaza finantele (urmeaza denominarea si distrugerea pe vecie a economiei americane) si baga tara intr-un razboi care n-o privea in vreun fel. Germania deja oferise pacea in termeni mai mult decat acceptabili Angliei, de dragul comertului. America n-avea urma de interes in poveste. 0 barat oricum o privesti. De fapt, venea din ditai politica de izolare – una care i-a priit de minune.

  3. Anglia accepta dealul cu evreii si asa apare The Balfour Declaration . Te las sa razi singur de ea, daca nu cumva o s-o citesti si pe-aia tot “Candva”

  4. La conferinta de pace de la Paris, Germania intelege ce s-a intamplat, cand evreii aduc in vorba Palestina, sprijiniti de englezi. Pana in momentul ala, nici macar un evreu nu a avut vreo problema in Germania. Discutam de Germania care i-a adapostit pe refugiatii evrei dupa esecul revolutiei din Rusia din 1905, cand evreii au trebuit sa fuga sau sa moara.

  5. Nemtii afla de dealul asta si, evident, nu-s prea incantati – dar nu fac nimic VIOLENT pe tema. Inteleg jocul si tac. Ii discrimineaza pe evrei, nu-i angajeaza (exact cum zici tu ca-i OK) si-i tin departe de toate chestiile importante. Are loc, practic, o epurare (deloc violenta, repet). Azi lucrezi aici, maine esti concediat ca esti evreu, bine, pa.

  6. In 1933, la congresul jidanilor din Amsterdam, vine Untermeyer si DA UN ULTIMATUM GERMANIEI. REPET, UN ULTIMATUM Hitler sa dispara, evreii sa fie primiti inapoi pe pozitiile ocupate anterior OR ELSE

  7. Nemtii le spun sa se duca-n pula lor si sa inchida clantaul.

  8. Untermeyer se duce in USA si declara la radio RAZBOI SFANT IMPOTRIVA GERMANIEI.

  9. Evreii incep sa boicoteze produsele germane. Toate. Peste tot. Oricum pot. Chestia asta ii ustura pana-n cur pe nemti, dar, cu exceptia catorva incidente izolante, nu se intampla nimic remarcabil.

  10. Un evreu polonez asasineaza oficiali germani in Paris, in ambasada Germaniei, adica pe teritoriu german, conform tuturor tratatelor internationale pe tema.

  11. Germania cere dreptate si cere dreptul a de face investigatii in Polonia. Cam deplasata cererea, dar asa a fost. Polonezii, bazandu-se pe suportul tacit al englezilor si-al francezilor, isi bat joc si trimit un raspuns gen “sa ne beti” nemtilor. Nemtii nu i-au baut si polonezii au aflat first hand cata baza poti pune pe aliati, in caz de ceva (cam cum au aflat si bosorogii din rezistenta care-au crapat pe case asteptand avioanele americane prin 50) Sigur, MULT MAI TARZIU, MULT PREA TARZIU, Anglia si Franta au declarat razboi Germaniei. Desigur…

  Restul e relativ cunoscut.

  Now, daca nu stii, e una. Daca nu esti informat si intrebi, e OK. Daca pretinzi ca nu esti informat, intrebi si ignori raspunsurile, cu explicatia “asta-i parerea mea, ca aia erau tocilarii clasei”, cred ca un raspuns mai potrivit ar fi asta:

  Now, ai un simt al umorului destul de dezvoltat, iar eu unu’ n-o sa te opresc din a lua la misto istoria, ca-i dreptul tau sa limitezi “problema jidaneasca” a lui Codreanu la “monopol lol, romanii sunt hateri”. Da’ pula mea, acorda-mi si mie putina incredere, in sensu’ ca am terminat generala fara spaga si nu-s nascut in fata televizorului privind “Lista lui Schindler”, ca sa-nghit asemenea mizerii.

  Tocilarii clasei. Yeah, right. Teroristii planetei, mai degraba.

  Scurt, despre evrei: n-ai inteles nimic si s-ar zice ca nici nu vrei sa intelegi.

 45. Akhenaton says:

  si, totusi, cele mai multe tarfe nu-s femei

 46. aurache says:

  nu sunt evreu, dar am o mare admiratie pentru capacitatea acestui popor de a rezista si a inainta, singur impotriva tuturor. ca o fi ceva de natura divina in ei, sau ca este o doar darwinism social, conteaza mai putin.

  am cunoscut multi evrei, mai ales dupa ce am plecat din romania, si desi nu pot spune ca absolut toate contactele mele cu ei au fost placute, pot insa spune ca la nivel de inteligenta erau toti deasupra mediei. repet, unii au cam fost jigodii, altii au fost omenosi, dar n-am dat macar de unul care sa fie prost – poate-i tin ascunsi…

  si eu m-am intrebat bah, dar de le-au dat toti la cap, cel putin de 2000 de ani incoace?
  si singurul raspuns pe care l-am gasit a fost cam asa: pus in locul “ucigasilor”, odata ce realizezi cu cine te afli in competitie – un popor de oameni foarte inteligenti, concentrati pana la manie pe problemele lor si lipsiti de scrupule in ceea ce-i priveste pe altii – singura cale de salvare e sa dai tu primul. restul chestiilor cum ca sunt xenofobi, habotnici, ori ca ei l-au rastignit pe isus – astea sunt chestii de propaganda…

  tocmai a intrat in birou unul din colegii mei juniori, un evreu rus, tinerel si de o inteligenta sclipitoare.
  cand cautam sa angajez am avut la interviu o tona de paki, indieni, chinezi, din pacate n-am avut romani. ma crizasem, caci parca era o gasca pusa special sa-mi joace o farsa. unii nu stiau deloc engleza, altii nu stiau deloc meserie.
  si apoi vine pustiul asta, moaca tipica de evreu, fresh out of school – avea cam 10 luni lucrate ca si co-op student, pe la ibm – si vorbim 2 ore chestii tehnice, si vad ca stie… ii dau niste probleme, le face si pe alea. il dau pe mana altora, vin si aia inapoi cu “flying colors”. poate e o coincidenta, dar am facut cea mai buna alegere sa-l angajez.

 47. Alakon says:

  Jumatate din cultura planetei a fost produsa de evrei. E un popor care stie sa-si gestioneze problemele. Te iei de ei, te fute Yahve. Personal sunt de parere ca toti antisemitii sunt niste ratati care traiesc din ajutor social.

 48. Cypress says:

  @landscape:

  Pai chiar tu ai spus ca nu prea te-ai documentat temeinic inainte. Ok, inteleg, a fost o intrebare, dar pe langa acea intrebare, ai dat argumente PRO, sugerand astfel ca stii deja raspunsul si nu intelegi de ce unii sunt CONTRA. Te-ai plasat deja de o parte a baricadei prin insasi modul in care ai scris articolul.

  Argumentele pe are le-am dat sunt singurele pe care le cunoșteam, fie ele pro sau contra. Dacă știam răspunsul, nu puneam întrebarea. Scurt pe doi.

  Daca tu preferi sa stai la masa cu un lache care nu stie sa puna cratima doar pentru ca e ardelean si nu cu…Manowar sa spunem, e alegerea ta.

  Mai sus pusesem în paranteză că ”presupunând că nu e un retardat care n-are chef de muncă” și credeam că fusese destul de clară paranteza. hai că specific atunci: să nu fie nici agramat, leneș, hoț, tâmpit sau _insert here_. Tu ai pus problema cumva ”dacă tu vrei un român hoț, apoi de-ăla să ai parte” când era clar că nu la asta mă refeream. Să zicem că tu ai de ales între un fost coleg de clasă și un necunoscut, ambii la fel de capabili să facă ceea ce vrei tu ca ei să facă. Îl alegi pe străin? Păi nu. Păi vezi?

  In schimb, nu am vazut nici un film despre masacrarea sistematica a civililor arabi

  True, subiectul e prea des tratat și se pune prea mult accent pe holocaust în filmografie.

  Nu discutam de rusi omorati de rusi, chinezi omorati de chinezi, sau evrei omorati de evrei. N-are relevanta in context.

  Ba tocmai că are și fix asta încercam să subliniez mai sus: evreii au fost alungați din Germania nu pentru că erau cetățeni germani ci pentru că erau evrei. Rușii au pierit de mâna lui Stalin pentru că erau prea mulți și ăla i-a înfometat voit, nu pentru că erau ruși. Germanii au omorât și ăia niște ruși, dar nici pe departe câți a omorât chiar Stalin, așa – raportat la numărul de victime și la cei din rândul cărora au fost scoase.

  Ti-am dat cateva citate din Tora. Nu cunosc nicio alta “scriere sfanta” care sa incite la asemenea ura impotriva altor popoare. Pana si fundamentalistii islamici ii numesc pe ceilalti “necredinciosi”, nu animale. Daca e sa te iei dupa ce scrie Tora, mama ta si mama mea sunt niste tarfe iar noi niste javre care facem sex cu vacile. Spre deosebire de restul, Tora si Talmudul chiar sunt luate in serios de catre evrei, care sunt un popor neasimilabil.

  Când îmi aduci argumente legate de religie mi se bruiază mintea. Pentru că dacă e până acolo, arabii sunt mai înverșunați când vine vorba de religie decât evreii, cu toate că tu zici că Tora e mai violentă.

  @Manowar:

  Da, doar ca nu o facea legal. Nici macar nu era in tara legal, necum s-o faca legal. Doar ca da-o-n sloboz de lege, vorba ta, unde-s bani la mijloc…

  Pe asta n-o știusem. Eu am presupus că erau cetățeni români care și-au deschis un business și care – întâmplător – erau și evrei.

  Si asa o sa vezi atata timp cat ignori argumentele, istoria si tratezi totul la modul “nu stiu si nici nu ma intereseaza”.

  Ignor argumentele de tipul ”sunt răi, tu nu-nțelegi?” În plus, cred că am argumentat la rândul meu destul de clar mai sus cu ce anume nu sunt de acord și de ce nu sunt de acord cu chestiile alea. Economiseam de 300x mai mult timp să scriu scurt ”nu știu și nici nu mă interesează”. Nu încerca să-mi bagi pe gât idei și să te aștepți să le înghit pe nemestecate că în caz contrar sunt imbecil.

  ca tu, vorba ta, o sa le citesti candva […] daca nu cumva o s-o citesti si pe-aia tot “Candva”

  În primul rând, în pula mea, am citit ce mi-ai dat. Așa, din respect, și ca să nu zici apoi că ”păi eu ți-am dat și tu nici măcar…”. Ca acum s-o dai cu ”cândva”, eh? Că sună bine. Adică io tâmpitu’ care nici măcar nu ACUM citește ci într-un ”cândva” îndepărtat.

  Daca pretinzi ca nu esti informat, intrebi si ignori raspunsurile, cu explicatia “asta-i parerea mea, ca aia erau tocilarii clasei”, cred ca un raspuns mai potrivit ar fi asta

  Mai repet o dată că văd că e nevoie: nu am înfruntat răspunsurile de mai sus de dragul de a fi eu împotriva tuturor sau pentru că m-aș plictisi eu și vreau neapărat să mă cert cu cineva. Am făcut-o pentru că majoritatea erau nesatisfăcătoare și gravitau în jurul lui ”ne-au furat banii” și a lui ”tu nu știi cât de răi sunt”. N-am să fiu de acord cu ele numai pentru că așa crezi tu că ar trebui să fie. Cât despre analogia mea cu elevii, era cât se poate de sinceră și e punctul meu de vedere actual, luat de tine și transpus frumușel într-un JPEG amuzant. Asta a fost ca și cum eu aș lua acum un quote cu istoria războiului tău mondial și aș pune o poză cu unul din Monty Python îmbrăcat în nazist și apoi m-aș spăla pe mâini. Poziția mea nu este ”eu am dreptate și punct”, iar din ce-am scris până acum online poate transpira și chestia asta (sper). Am nevoie de mai mult decât ”evreii vor cauta mereu sa ajunga cat mai sus in ierarhia de putere a poporului gazda”, de mici conspirații sioniste și chestii de genul ”Jurnalul Anei era scris cu pixul”. N-am nici un interes să apăr evreii, dar de-aia nici bullshit nu servesc doar de dragul de a fi de acord cu majoritatea celor de aici.
  Bun. Până acolo, tu ai explicat mai sus niște chestii legate de al Doilea Război Mondial, lucruri pe care nu le cunoșteam. De exemplu nu știam despre ultimatumul acela al lui Untermeyer care explică multe și e mai clar decât un citat din Talmud. De așa ceva aveam nevoie, nu de ironii și bătut impacientat din picior că ”dar de ce nu înțelegi?!?”

 49. animal00 says:

  “arabii sunt mai înverșunați când vine vorba de religie decât evreii”
  pentru ca asa ai vazut la televizor, nu?

 50. Ionut says:

  Lista lui Ionut (pe tema evreiasca, ofc):

  1. Ca sa intelegi ce fel de caracter au evreii vezi The Merchant of Venice scrisa de William Shakespeare prin 1590. E si un film ok in care joaca Al Pacino rolul evreului camatar ce prefera razbunare si … ma rog, vezi si te lamuresti

  2. Matei cap 27 v 24 & co: Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea.
  Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!

  Se pare ca asa a si fost inca de la inceput.

  PS: Eu inteleg ca esti ateu, dar macar cunoaste-ti “opozitia” inainte de a vorbi. Biblia stii ca este o colectie de carti, da? Bun, Vechiul Testament sunt cartile scrise pana la Hristos, recte Biblia Evreiasca. Adica jumatate din cartea noastra sfanta este cartea lor sfanta. Nerecunoscandu-l pe Hristos ca Mesia (ei asteptandu-l si acum pe Hristos cel promis), nu recunosc Noul Testament (cartile scrise de apostoli). Ei socotesc crestinismul o secta pentru ca are radacinile in iudaism. Cum dupa anul 700, adica dupa aparitie, islamul era considerat o secta crestina din orient pentru ca “furase si modificase” lucruri atat de Biblie cat si din Tora evreiasca. Exemplele date de tine din Biblie tin de traditiile evreiesti pentru ca, surpriza, sunt toate din vechiul testament. Sigur ca nu-l iubeau pe Iisus pentru ca idea de poporul ales nu mai exista, toti suntem fii ai lui Dumnezeu, iar El predica tuturor.

  Deci ai inteles cum erau evreii? Daca frati-tu moare, tu esti obligat sa o iei pe cumnata de sotie ca nu cumva sa se piarda averea. Nu poate face fratele tau copii? Np, du-te si fute-i nevasta si e ca si al lui, ba chiar ii va purta si numele. (intamplarea din Biblie cu Onan, ala de e inventatorul onaniei. tipu nu avea chef sa-i faca copii lu fra-su asa “ca-si varsa samanta pe jos” dupa ce o futea pe cumna-sa). Astea sunt cateva exemple de traditii evreiesti. Acum spune-mi tu mie ca nu-s diferiti evreii de vecinii lor indiferent de tara.

  La fel si cu animalele necurate gen alea cu copita despicata (ex: porcu) si o intreaga lista in Vechiul Testament. Poate tu esti tolerant, dar lumea nu accepta/accepta cacaturi dubioase din partea unora care stau doar intre ai lor si-s secretosi, nu discreti.

  Ah, ma dispera cand PS-ul e mai mare decat corpul commentului.

 51. Delia says:

  Mai, nici io nu stiam de ultimatumul lui Untermeyer.

 52. Cypress says:

  @animaloo:

  “arabii sunt mai înverșunați când vine vorba de religie decât evreii”
  pentru ca asa ai vazut la televizor, nu?

  Nu mă, așa zice Talmudul.

 53. Ionut says:

  Poate nu s-a inteles punctul 2, dar acum aproape 2000 de ani evreii si-au asumat omorarea lui Iisus spunand ca daca gresesc si chiar este Dumnezeu, desi ei nu cred asta, atunci sa plateasca. Si se pare ca ei cam tot platesc. As zice ca au pariat necastigator.

 54. Delia says:

  @Ionut, ai o argumentare foarte interesanta pentru a(ti) justifica antisemitismul: un film si Biblia. Ceva mai concret nu puteai gasi.

 55. Manowar says:

  Pe asta n-o știusem. Eu am presupus că erau cetățeni români care și-au deschis un business și care – întâmplător – erau și evrei.

  Romani, lol? Refugiatii evrei din Rusia, maica. Au fugit care-ncotro dupa Rusia 1905, ba chiar au prostit si pe-aici niste fraieri sa faca pe nebunii prin 1907.

  Nu încerca să-mi bagi pe gât idei și să te aștepți să le înghit pe nemestecate că în caz contrar sunt imbecil.

  Pai, lol, de-aia iti mai dau linkuri ocazional, ca sa nu o dam in legende urbane de genul “stiu eu ca evreii mananca bebelusii arabi de vii – si mai grav, fara furculita, direct cu mana”

  Am făcut-o pentru că majoritatea erau nesatisfăcătoare și gravitau în jurul lui ”ne-au furat banii” și a lui ”tu nu știi cât de răi sunt”.

  Nu cred ca ai vazut asa raspunsuri de la mine.

  Am nevoie de mai mult decât ”evreii vor cauta mereu sa ajunga cat mai sus in ierarhia de putere a poporului gazda”

  Pai, evreii, ca scop/natiune sunt paraziti. Nici un alt cuvant nu-i defineste mai bine. Tenii.

  Chestia asta n-o spun eu ca “tu nu intelegi cat de rai sunt”, da’ nici nu poti sa te astepti sa-ti bag eu cele 50,000 de linkuri si carti pe care ar trebui sa le citesti ca sa pricepi chestia asta.

  E-n afara discutiei, din punctul meu de vedere, sa mai discutam despre “Tara lor”. Adica, _SPER_ ca te-am lamurit exact cat de “a lor” e tara aia, manca-mi-ar pula cu ea cu tot, ca-i un desert basit care nu-i demn nici sa-mi absoarba pisatul. Toate eforturile lor din ultimele 2 secole spre asta au mers: ne-am saturat sa fim persecutati in toate tarile pentru ca suntem jigodii, ne trebuie tara noastra, hai sa furam una, orice-ar fi. A mers.

  In ceea ce priveste partea cu Untermeyer/Untermyer/Untermeier si cum sloboz mai e cunoscut, vezi NY Times, 7 august 1933. Gasesti textul pe net peste tot. Un exemplu.

  Repet: 1933. Asa cum sunt convins ca stii, razboiul (in Europa, nu discut de Asia acum) a inceput oficial in 1939. Bun, cine-a inceput si continuat razboaiele mondiale? Cine-a tradat toate tarile care au oferit adapost de represalii dupa esecul revolutiei din Rusia?

  Bai, eu inteleg atitudinea ta, ca nu ai tu chef sa crezi pe nimeni pe cuvant si e dreptul tau. Da’ in cazul ala, DACA TE INTERESEAZA PROBLEMA IN CAUZA, pui mana si faci research, ca nici de la mine nu te poti astepta sa caut 50,000 de linkuri si sa-ti recomand 50,000 de carti pe care chiar n-o sa ai vreodata timp sa le citesti.

  Asta nu-i un caz de “frate, conspiratie, adevarul e ascuns”. E o chestie de “cam toata lumea o stie, numai tu nu”. E ca si cum te duci tu la scoala in clasa a X-a si incepi cu “da’ de unde stiu eu ca e la x? pai, ce pula mea, te astepti sa te cred pe cuvant?”.

  Pe langa asta, istoria nu-i formata din teoreme, axiome, leme si pula mea. E formata dintr-o mare de nuante de gri, iar tu nici macar nu le-ai vazut.

  Acum, sincer, tu ce pula mea credeai? Ca Germania s-a trezit asa, peste noapte, ca vrea razboi cu tarile care-i cumparau produsele? Asa, de tampiti, de nebuni?

  Razboaiele pulii mele au fost platite de jidani cu sange european, pentru a putea sa fure in liniste o tara, una in care sa comita toate crimele impotriva umanitatii la care te poti gandi, de la scufundat vase civile pana la macelarit gravide in luna a IX-a cu baionete in burta si inabusit Intifada (sau -ele).

  Da-o-n pula calului. Nu uraste nimeni evreii ca o ard in Tora si pula mea. Ma pis pe Tora lor si pe alte alea. Nu-i uraste nimeni ca vai, muncesc mai mult si mai bun (muncesc o pula, fura, ucid, santajeaza).

  Daca ai nelamuriri, asculta ambele parti si hotaraste-te pe urma ce parere ai, iar in caz ca faci asta intr-o buna zi, habar n-am la ce concluzie o sa ajungi, dar iti pot garanta ca va o poveste fara tocilari, persecutii si Holocaust.

  Va fi o poveste cu niste nomazi veniti la furat si ucis, unii care nu se mai satura. Daca schimbi cateva date geografice, obtii tiganii.

 56. Cypress says:

  Bă Ionuț, acum la modul serios: mi-am pierdut un minut din viață citind comentariul ăla lung despre biblie. Las-o-n pulă de religie, că nu despre aia vorbim acum. Cum naiba reușești să aduci religia în discuție când vorbim despre macarale, numai tu știi. Și la postul meu anterior, ăla cu presa: poc, duhovnicul de la miezul nopții. Dă-l în pulă, stai la subiect omule. Moară Isus în cancer, cui îi pasă ce cred evreii sau creștinii despre cine are dreptate în legătură cu intepretabilitatea unei legături de cărți scrise acum 2000 de ani? Acum serios. Apreciez lecția de religie dar nu-și are locul.

 57. db says:

  răzvan, şi tu care credeai că nu va fi o postare funny. :))

 58. animal00 says:

  bre cypress, faptul ca tie iti pasa de religie un pic mai putin decat iti pasa despre reproducerea la crocodili, nu inseamna ca nu reprezinta nimic.
  Ii o carte de fabule care exprima destul de clar opiniile unui grup etnic. In cazul asta, cam tot ce urasti de la religie vine pe filiera semita.
  nu poti face ca pisica din comentul lu Manowar, cand auzi de religie

 59. Ionut says:

  Dude, un baiat a zis ca uite ce cred evreii despre restul oamenilor, ca fut vaci si e np sa-i inseli la bani, iar tu ai zis ca lasa ba, ca si in biblie scrie ca o iei de nevasta pe cumnata ta daca ii moare barba-su, adica frati-tu. Eu ti-am explicat clar, zic eu, ca da, scrie in Biblie, dar este tot aia evreiasca si ca-s apucaturi si traditii, culmea, EVREIESTI, si n-au legatura cu crestinii, intelegi?

  Am zis sa lamuresc lumea care nu citeste biblia si ar putea crede ca ai dreptate si noi crestinii o ardem dubios cu cumnatele noastre vaduve ca e justificat de biblie si sa aduc un motiv pentru care evreii nu erau chiar priviti ok in comunitatile din intreaga lumea pentru traditiile lor de cacat care le tin de ~3500 de ani desi logica elementare spune ca-s fucked up!

  Si ca tot intrebi, da, la ala cu presa era vorba de emisiuni si am zis una la care ma uit eu. Daca la aia ma uitam, acum vrei sa zic ca nu? Ok, o sa-ti fac pe plac si o sa ma uit la alea care iti plac si tie, oricare ar fi. Multumit?

  Si de final, de ce nu te gandesti ca-s si motive religioase printre alea politice si economice? Niciodata nu exista un motiv, e o salata de fructe. Nu stii americani care ii urasca pe evrei pt ca l-au ucis pe Iisus? (care si el era evreu, dar nu conteaza)

 60. landscape says:

  @Cypress, imi cer scuze ca am uitat sa fac o precizare. Talmudul si Tora sunt carti distincte. Daca Tora cuprinde bullshituri religioase, Talmudul nu are nicio treaba cu religia, cartile care alcatuiesc Talmudul cuprind invatatura si filosofia dupa care s-au ghidat evreii de-a lungul secolelor. Citatele pe care ti le-am dat au apartinut unor invatatori evrei respectati si au circulat pe care orala pana in zilele noastre. Maica-ta e curva si tu futi vaci in opinia multor evrei, dar asta nu are nimic a face cu religia, fa distinctia intre Tora si Talmud.

  Coranul a fost scris zice-se prin revelatie divina, ca atare ma pis pe el. La fel si pe Tora si pe Biblie. Dar Talmudul e cu totul altceva.

  Hai sa nu minimizam totusi problema. Te rog sa imi arati un popor care uraste pe fata TOATE celelalte popoare, acest lucru sa transpara din scrierile sale, iar aceasta mentalitate sa se propage de-a lungul secolelor. Pun accent pe cuvantul TOATE.

 61. Ionut says:

  Delia, e si film, dar e si cartea scrisa in perioada amintita si in postare, cand evreii erau camatari prin Venetia. Asta ca sa intelegi cum erau priviti si in care este dat un exemplu de ce venetienii ii urau pe evrei. Deci e o carte. Plus inca una, Biblia. A doua e o colectie si are si carti istorice in ea. Nu strica sa o citesti de curiozitate sa vezi cam care este istoria lor (scrisa de ei, ofc, dar nu strica), actele lor de vitejie (lol), apucaturile in societate, legile, traditiile, felul de organizare, cetatile de scapare, pedepsele, oranizarea cultului si pe caste (semintii). Dupa ce termini de citit, parca iti e clar de ce n-ai vrea o cumunitate din asta in satul tau.

 62. Manowar says:

  Mai, nici io nu stiam de ultimatumul lui Untermeyer.

  De-asta am si zis in primul meu comentariu la postul asta ce-am zis.

  Pentru ca realitatea e ca dupa ce-mi fut in pula mea 3 ore de pomana (si va dati seama ca mi le fut de pomana, c-asa-i pe net, fiecare vine cu parerea lui si pleaca tot cu a lui) ma aleg cu un banal “nu stiam” si nici macar n-am scuza ca nu stiam ca o sa aud ca nu stiati, ca doar am mai avut discutiile astea cu alte sute de oameni care-au sfarsit-o la fel “pai, de unde era sa stiu eu?”. Pai chiar asa.

  Da, stiu ca nu stiati si stiu ca nu stiti nici altele. Stiu si ca nu va pasa si e OK sa fie asa, ca-i normal sa va futa grija de ce faceti maine, cum luati o casa, o masina, cum futeti ceva etc – chestii mai interesante decat un desert basit aflat la pula mea stie cate mii de kilometri de voi.

  Chestia e ca eu nu va zic chestiile astea pentru ca vai, vreau sa urati evreii. Nu vreau. Eu am o amica semi-evreica si-am avut o gagica evreica prin liceu. N-am nimic cu ele, cum n-am nimic cu vreun evreu in particular. Doar ca, prin ceea ce spuneti (si, eventual, faceti), sariti pe bandwagonu’ boilor care-au boicotat Germania, ducand la un nou razboi mondial atunci. Pentru ce? Ca sa poata jidanii sa omoare arabi in liniste. De-aia am bunici impuscati and shit, ca sa poata un jidan sa spintece o burta de araboaica in 9 luni si sa pupe Romania decenii bune de comunism netimbrat made in Russia.

  Totally worth it, ce sa zic.

  Bineinteles, daca zic ceva, sunt antisemit si eventual imi e inchis iar site-ul ca-n 2004 cu plangeri la procuratura. Bineinteles ca sunt asociat cu aia care spameaza cu “stiu eu ca jidanii sunt rai” si “uite ce citat din biblie si din tora si din pula calului”.

  Asa se face ca si urmatoarea generatie va crede bullshitu’ holocaustului, mitul lui Hitler si nu va afla de cum au pornit razboaiele si pentru ce, exact cum bozgoroaica mea habar n-avea ca romanii si-au dus caii in Budapesta in 1919. Evreii si tiganii sunt buni si muncitori, iar restu’ popoarelor ii persecuta pentru ca-s hateri, in frunte cu porcu’ ala nazist de Manowar.

  Makes sense.

 63. Delia says:

  @Ionut, pana una alta, discutam despre Biblie care are ca subiect o entitate si cultul/adularea unei entitatii in care nu cred. Pana una alta, raspunsul tau e ca nuca-n perete la capitolul argumentare de ce sa detestam evreii. Si nu discutam despre evreii de acum mii de ani, ci despre aia de azi.

 64. Delia says:

  @Manowar, ziceam ca nu am stiut si macar acum am documentez pe tema. Mi-a suscitat interesul si nici nu ma declar anti sau pro fara sa stiu mai multe.

 65. Ionut says:

  gagico, vorbesc de cartile istorile din biblie. cumva ti-am lasat impresia ca vorbim despre dogmele crestine? atunci esti si proasta si fudula.
  “detestam”? eu n-am zic ca-i detest, am zis ca sunt si motive religioase pe langa alea politice si economice. ca nu le intelegi sau refuzi sa intelegi ca nu te ajuta capu, asta e cu totul alta poveste. sigur, nu vorbim despre aia de mii de ani, ci de astia de acum care sunt complet altii si nu au aceleasi apucaturi. pentru ca si romanii de acum nu-s aia de acum sute de ani, noi suntem toti breji si vitezi si corecti, nu ca inaintasii. este ca esti coafeza?

 66. animal00 says:

  Evreii si tiganii sunt buni si muncitori SI NEGRII, iar restu’ popoarelor ii persecuta pentru ca-s hateri

  Uitasei ceva

 67. Delia says:

  Da, mai, sunt coafeza aia care scoate blondul platinat din tine. Gagiule.

 68. Cypress says:

  @animaloo:

  nu poti face ca pisica din comentul lu Manowar, cand auzi de religie

  Nu o pulă. Watch me.

  @Ionuț: nu că-s eu ateu sau ceva, dar am observat că nu poți discuta ceva online fără să apară unul cu Dumnezeu pe umăr. Bun – nu contest că e acolo și un substrat religios când vine vorba de evrei, în sensul că au fost persecutați și pe cale religioasă ori că din biblie reies anumite lucruri legate de viața lor socială și raportul cu alte popoare. Dar oprește-te puțin și ia aer și apoi uită-te ce-au scris restul și ce-ai scris tu, ce citate au dat restul și ce citate ai tu.
  În plus, din partea mea uită-te la OTV și ce mai vrei tu. E viața ta, nu a mea. O precizare doar: toți cei cărora le reproșasem că se uită la posturi de-astea de brainwash mi-au zis aceeași chestie, și anume că ”doar n-o să mă uit la ce-ți place ȚIE”.
  Think about that.

  @landscape: bun, ok, bănuiesc că nici n-are rost să caut un alt popor care urăște pe toată lumea, te cred pe cuvânt că așa e.

  @Manowar: mdea, mă gândisem și eu la ce spuseseși mai demult în legătură cu închisul site-ului. Dacă vrei dă unpublish la post. Mai bine decât să riști să intre careva să te ia la întrebări. It’s fine with me.

 69. Ionut says:

  Imi cer scuze ca am zis ca esti ateu, asa am banuit … gresie se pare, desi primul gand era sa zic ca esti agnostic. Ma rog, scuze din nou pentru etichetare. Oricum, n-am zis-o intr-un mod ofensativ sau mai stiu eu ce

  Legat de exemplele mele, la asta ma pricep, partea asta o pot dezvolta, adica “substratul religios”. Restu or avea/sunt pregatiti/au cultura in istorie, relatii internationale, relatii politice & shit. Ii las pe ei sa zica unde sunt ei beton. Acum vrei sa fac ca Delia sa ma dau destept intr-un domeniu unde-s prost de put? Contributia mea asta a fost, ca exista si un motiv religios (poate mai mic sau mai mare) ce a dus la asuprirea lor. Cand vorbesti despre linux, ti se pare ca ma bag in seama?

  Nu stiu care-s posturile de brainwash din punctul tau de vedere, dar atat timp cat exista moderatie in toate si diversitate, nu poate fi vorba de indoctrinare. Poate am zis gresit, dar tot de dragul diversitatii o sa ma uit si la ce iti place tie, sa vad cum e.

 70. Cypress says:

  @Ionut: sunt ateu.

 71. V says:

  Whale.to e o idee proasta ca aia au ceva site de cacat care sustin ca vaccinarea e o conspiratie mondiala pentru eutanasie.

  Eu n-am cunoscut evrei si prea curand nu cred ca o sa o fac, multi sunt morti, altii sunt in Israel, multi isi schimba numele iar Brucan, Roman si Ungureanu vazuti la tv nu se pune. Interzicerea negarii Holocaustului e o prostie. Hai ba ca daca nu ne cred, dam puscarie. Fix aceasi locutie se practica-n Rusia. Nu crezi in tati Stalin? Gulag. Germania a platit reparatii de razboi pentru primul razboi mondial pana in 2010, mai are vreo cateva miliarde catre Israel ca despagubiri pentru victime de razboi, pentru al doilea. Nu retin sa fi luat vreun negru despagubiri in SUA ca era el maimuta-n lanturi pe plantatie. Pe cat de tampite mi se par fabulatile despre ‘atrocitatile naziste'(Elie Wiesel care n-a fost in viata lui la Auschwitz etc), pe atat mi s-a parut idea lui Hitler ca gata daca am scapat de jidani n-o sa mai vrea niciun neamt sa faca camata, sa mearga la curve sau chestii asemanatoare.

  Nu uitati ca rusii ne-au eliberat de jugul si teroarea fascista, ca dupaia sa traim in puf. Traiasca colectivizarile! Toti tiganii la oras!

 72. V says:

  *solutie

 73. Manowar says:

  @Manowar: mdea, mă gândisem și eu la ce spuseseși mai demult în legătură cu închisul site-ului. Dacă vrei dă unpublish la post. Mai bine decât să riști să intre careva să te ia la întrebări. It’s fine with me.

  1. Ma doare-n pula. Nici macar. E prea tarziu sa-mi mai pese.

  2. Daca ai vedea cat de hilar e faptul ca traiesti intr-o tara in care inca platesti razboaiele altora – inclusiv prin pierderea dreptului la opinie, LEGAL – ai intelege cam cum stau lucrurile si cu evreii. Bineinteles, inteleg ca ti se rupe pula de asta, da’ ma-ntreb daca ti s-ar rupe la fel de mult daca urmatoarea lege ar fi inchisoarea pentru aia care neaga existenta lui Dumnezeu?

  Sincer, mi-e scarba sa dezbat subiectul prea mult. Stii la fel de bine ca mine ca, indiferent de cate argumente as aduce, surse si ce mai vrei tu, la final voi fi asociat pur si simplu cu toti herpaderpsii gen “muie tora” “moarte ungurilor” “jidanii sunt rai ca l-au omorat pe gizas” si toate celelalte stereotipuri ridicole.

  Am mai purtat discutia asta _chiar_ de sute de ori si nu duce nicaieri.

  Pana una-alta, ultimul dentist la care am fost e amica aia evreica si, fie vorba intre noi, o apreciez mai mult decat pe dentistii romani cu care am avut de-a face, doar ca asta nu schimba cu nimic ce-am zis mai sus, asa cum, indiferent de ce-as face eu, nu schimba cu nimic ce-au facut alti romani prin Odessa….de exemplu.

  Romanii sunt _asa_, iar evreii sunt _asa_. Diferenta e ca unii dintre noi isi accepta razboaiele, greselile si crimele. Ceilalti nu doar ca nu si le recunosc, da’ vor sa fie si platiti pentru ele.

  Fuck that.

  Whale.to e o idee proasta ca aia au ceva site de cacat care sustin ca vaccinarea e o conspiratie mondiala pentru eutanasie.

  Tot ce se poate, nu-s abonatul lor, da’ discursul ala e pe bune (ba chiar are parti IMPORTANTE taiate din el, cum ar fi amenintarile hilare ale unui evreu obosit pentru Hitler/Germania). Ca poate l-au publicat ei pentru ca le serveste scopurile (hai sa adunam adeptii teoriei conspiratiei si sa le luam banii), tot ce se poate. Asta nu schimba cu nimic faptele.

 74. Delia says:

  @Ionut, pur si simplu argumentele tale erau fix pe langa, comparativ cu ale lui manowar, de exemplu. Dar, pentru ca esti un domn, te scuz.

 75. Ionut says:

  pe langa a lui … e competitie? ok, suge-i pula lui si nu mie!

 76. Manowar says:

  Auzi ma religie-multa, ce sloboz zice Cristosu’ ala al tau despre cum discuti cu o femeie care nu ti-a raspuns la fel?

  De curiozitate, cum se impaca exact dumnezeii aia ai tai, baga-mi-as pula-n ei, cu atitudinea asta?

  Nu era gizas ala care-o ardea in “intoarce si celalalt obraz”? Crestinu’ pulii ce esti si tu. Ia revino-ti tu urgent din delirul asta, ca poate prefer sa-mi sugi tu pula, nu ea.

 77. Ionut says:

  si a dat si cu biciu in evreii care faceau negot in templu, ca tot e vorba de evrei. :D

 78. Ionut says:

  Înainte de a vă ura bun venit în mica şi drăgălaşa noastră pensiune de familie, lăsaţi-mă să vă spun cine şi ce sunteţi!

  Nu sunteţi decât o adunătură de târfe păduchioase şi derbedei puturoşi; o turmă de porci şi scroafe; drojdia omenirii. Asta aţi fost şi asa veţi rămâne până la sfârşitul zilelor voastre. Şi ca să vă puteţi bălăci mai bine în mocirla voastră, luam asupra noastră sarcina de a vă face să crăpaţi încet, foarte încet, să aveţi timp să preţuiţi totul la adevărata sa valoare. Şi va asigur că nu veţi duce lipsă de nimic, asta v-o spun eu! Noi toţi de aici ne vom ocupa intens de lecuirea voastră. Aş fi profund dezamăgit dacă măcar unul dintre voi n-ar avea parte de toate.

  Acestea fiind spuse, vă urez bun venit în Lagărul Disciplinar SS al Wehrmacht-ului de la Lengries.

 79. mesterul says:

  Manowar, nu-i mai da idei, ca poate o fi bugetar din ala care n-are ce baga in gura..

 80. Cypress says:

  Fac și eu un offtopic scurt: de vreo două săptămâni am luat sezoanele X-Files la foc rapid și mă mai uit când am vreme. Azi, după vreo 3-4 ore de rabling de mai sus am zis că mă pun să mă uit la episodul următor ca să uit de evrei. Să-mi bag pula de nu am prins FIX DA’ FIX episod cu evrei (The X-Files [4×15] – Kaddish.avi). Facepalm nu alta.

 81. magul132001 says:

  Lol Ionut, prea mult Sven Hassel.

 82. V says:

  si a dat si cu biciu in evreii care faceau negot in templu, ca tot e vorba de evrei. :D

  De fapt “N-am venit sa sa aduc pacea, ci sabia”

 83. Ionut says:

  Adica nu am venit sa impac adevarul cu minciuna,intelepciunea cu prostia,binele si raul … iar sabie se refera la evanghelie in versetul asta, cica.

 84. Delia says:

  @mestere, zau, nu e crestinesc sa faci misto de bugetar, mai ales intr-un stat ca Romania.

 85. V says:

  @ionut: si nici nu lapidau evreii, aia cu aruncat pietre inseamna cocoloase de hartie.

 86. Liviu says:

  Daca mi se permite as dori sa pun
  linkul. Hitch explica bine cum e cu “freedom of speech”.

  Si asa putin offtopic: Ma enerveaza cand vad pe cineva ca pune citate din biblie si spune ca nu vrea sa bage pe gat crestinism dar scrie cu litere mari “El” si altele. Superstitia inca e in floare. Si sa ma lasati in pace cu biblia ca si carte de istorie, va rog.

 87. Liviu says:
 88. alexandra says:

  In timpuri indepartate evreii au fost acuzati ca sunt lenesi, deoarece se odihneau o zi pe saptamana (Shabatul). Una din cauzele principale ale anti-semitismului reprezinta fara doar si poate informatii false si zvonuri vehiculate la adresa evreilor.In antichitate, unul din motive era acela ca evreii erau diferiti: lumea intreaga era politeista, iar evreii se inchinau unui singur Dumnezeu. In plus, legile evreiesti, in special regulile alimentare (kashrut-ul) limitau relatiile sociale cu ne-evreii. Un alt motiv, spre exemplu, era faptul ca evreii nu admiteau casatoriile mixte, ceea ce era adesea interpretat (bineinteles fals si in necunostinta de cauza) ca o dovada de aroganta. O alta posibila cauza este aceea ca evreii au mentinut intotdeauna o “distanta” fata de vecinii lor neevrei.Cand apare religia crestina, evreii sunt acuzati (din nou pe nedrept) de a se fi impotrivit crestinismului, de a-l fi crucificat pe Isus si de a nu fi acceptat noua religie. In timpul Inchizitiei Spaniole sunt acuzati de omoruri rituale, de faptul ca folosesc sange de copii crestini pentru a prepara matza (azima) pentru sarbatoarea de Pesah.Toate persecutiile vor sa ii faca saisi renege credinta, sunt gasiti tapi ispasitoi ptr toate relele din lume, chiar daca majoritatea celor care se declara antisemiti niic macar nu cunosc persoane de origine evreiasca.Chiar si conflictul israeliano-arab pare o reeditare…

 89. Manowar says:

  De observat o singura chestie: toti tristii cu “Antisemitii IE naspa” nu au nimic de spus la treaba cu boicotul , untermeyer and shit.

  Sa nu va intrebati de ce.

 90. alexandra says:

  zici de Samuel untermeyer -?

 91. alexandra says:

  ce a facut, un anti-nazi?

 92. regress says:

  Pai, evreii, ca scop/natiune sunt paraziti. Nici un alt cuvant nu-i defineste mai bine. Tenii.

  Desi suna antisemit pana la cer si inapoi, exact asta e filosofia lor de viata. Ascensiunea lor s-a bazat pe semanatul discordiei, intocmai ca o pizda vesnic nemultumita de pula pe care o suge. Oamenii astia nu au venit cu nimic al lor, nimic concret. Popor abstract, nu au avut niciodata o tara a lor pentru ca nu sunt capabili sa lupte sau sa munceasca. Altii au luptat pentru, sau dupa caz si-au aparat cu sange teritoriile de-a lungul mileniilor, ei parazitau in liniste acolo unde nu erau observati. Pana cand erau, si o furau grav.

  Premiantii clasei pe ma-sa lor. Ca sa fie analogia corecta, e ca si cum te-ai intelege cu colegul de banca sa copiati unul de la altul la un test oarecare. Copiaza de la tine ce nu stie, apoi daca iti vine randul zbiara la profesoara ca vrei sa copiezi. Si asta doar ca vrea nota mai mare. Pare pueril exemplul, dar concluzia pe care o poti trage e ca sunt lipsiti fie si de un minim de diplomatie. Ce relatii poti sa ai cu un popor a carui diplomatie e jecmaneala? Cam toate statele vecine se mai saluta intre ele, si-au deschis granitele unele fata de altele. Ei si-au construit un gard electric si arunca peste el cu balistice intercontinentale, doamne-fereste sa tina vreo batalie fata in fata pentru propriul teritoriu. Ba mai mult, altii au varsat sange pentru pseudo-statul ala al lor.

  Revenind la faza cu parazitii, exact asa s-a intamplat. Vazusem acum ceva timp un clip cu Hitler, si cu cata pasiune vorbea el despre industrializarea Germaniei. Asta e un concept pe care nemtii l-au inteles cel mai bine si dintotdeauna, ei chiar puneau oasele la treaba. Evreul vine si el si in loc sa se integreze in mecanismul ala care merge perfect, se gandeste cum sa exploateze mai bine mecanismul ca sa-i iasa si lui ceva, de preferabil mai mult decat ii iese muncitorului. Vrea nota mai mare. Nu ii merge treaba? Fuge ca o curva la altii si se plange, baga raca si santaj. Nu, ei nu au respectat niciodata legea, asa cum se scria mai sus. De-aia au fost casapiti sistematic si periodic, ca nu o respectau. Nu, nu-s singurii capabili sau destul de destepti ca sa submineze economiile statelor lumii, ci sunt singurii carora nu le pasa ca vor muri pentru asta; sau dupa caz, mii si sute de mii de-ai lor vor plati cu viata.

  Acum, inteleg atitudinea lejera in ceea ce-i priveste, ca traim alte timpuri si exista meserii destule si pentru ei. Da, lucreaza la Hollywood (unde-si fac si lobby la greu), prin banci, diferite institutii financiare, vand diamante si alte bijuterii catre prosti, tepe de cartier, produse de lux samd. Dar n-ai sa-i vezi construind ceva pe bune, ei doar paraziteaza. Pana la urmatorul “Holocaust”, apoi punct si de la capat. Asta e mentalitatea lor, auzita cu propriile urechi. Cam ca-n celebrul citat: Get Rich or Die Tryin’. Daca ar fi sa iei o natie s-o pui pe alta planeta locuibila, sigur s-ar descurca; orice natie, chiar si tiganii isi pot face singuri niste corturi. Daca ii colonizezi pe evrei pe alta planeta, supravietuirea lor ar fi strict conditionata de prezenta unei alte natii acolo.

  Parerea mea e ca nu exista antisemitism, sau cel putin nu ar trebui sa aibe o nuanta peiorativa. Ei sunt poporul care uraste cel mai mult lumea. Chiar se puncta intr-un comentariu la un alt articol de pe acest blog ca erau necesari numai 4 soldati ca sa duca sute de evrei la moarte. Ei sunt cei care la razboi au preferat sa moara stand la coada decat sa lupte pentru vreuna dintre parti. Cel mai trist e ca istoria nu i-au tratat niciodata ca atare, ci tot timpul in scaunul victimei sau al martorului. Da, cum apare un evreu victima/martor la o chestie, nici nu se mai tine seama de context, e rupere de umanitate, e tragedie!

 93. shipslim says:

  ma uit la wikipedia antisemitism
  ctrl f causes
  causes=no fuken causes

  cand ai o problema nu tratezi simptomele, tratezi cauzele problemei altfel esti in stadiu de perpetual denial si mai devreme sau mai tarziu problema devine cronica. din nou si din nou
  cam asta e ca oricine cauta motivele antisemitismului devine automat antisemit.

 94. Manowar says:

  Tu esti idiot.

  Cauti cauzele antisemitismului pe wikipedia?

  Daca te intereseaza la modul general, ai mai sus explicatii cacalau. Daca te intereseaza cazul particular Romania, cauta altele.

  Poti incepe cu banii lui Aristide Blank si poti continua cu subminarea Romaniei de catre Carol al II-lea, prin Elena “Lupescu” (vezi Auschnitt si Malaxa, care, cu complicitatea “cuplului”, au pus mana pe o parte destul de importanta din industrie – locomotive si tabla)

  Dupa mita si santaj si monopol, i-au dat spaga chiar regelui DIRECT, chestie recunoscuta de Malaxa mai tarziu – 100 de milioane, la vremea respectiva. La schimb, “regele” i-a decorat. Amin. Nu, nu-s singurele cazuri si nu-s singurele ramuri ale industriei (vezi scandalul telefoanelor si-al soselelor)

  Putin mai tarziu, mister Blank a aranjat cu regele sa acopere si falimentul bancii, platit – cum altfel – de catre BANCA NATIONALA (inginerie care inca merge, vezi partea cu CEC si FNI, plus alte cateva de pe parcurs, ceva mai recente)

  Cand Bratianu a expus scandalul Skoda din 1935 (pentru afoni: comanda de armament la preturi aberante, armament care era fabricat mult mai ieftin in tara), nu l-a bagat nici dracu’ in seama. El a zis, el a auzit. Regele a lua spaga, Lenuta a luat spaga, prostul roman de rand a platit.

  Inainte de toate astea, vezi partea cu importul fortat al bolsevismului in Romania, direct de la Moscova, adus de “bietii refugiati persecutati”.

  Ce-i hilar e ca romanii erau saraciti in mod sistematic de camarila evreiasca a Elenei “Lupescu”, asa c-au pus botul la salvarea adusa de evrei direct de la Moscova. Normal. Evreii ne bat, dar lasa ca ne scapa evreii.

  Popor de idioti…

  Cautati in continuare pe wikipedia.

  Intre timp, eu unul imi bag pula in discutia asta. Daca va intereseaza subiectul, aveti unde sa studiati si ce. Gramezi. Daca nu, shut the fuck up. Daca mai vad unul agitandu-se cu ce buni sunt evreii sau ce misto a fost monarhia pe-aici, ii trag direct pula pe gat si IP-ul in iptables. EOD