Because fuck logic, that’s why

O stire de nota 10. Sau 2, dupa caz.

Partea interesanta nu e c-au dat-o astia in bara si-n loc de 10 au trecut 2. Se mai intampla. Nu, serios, mai greseste cate unu’ cu maldarul de lucrari in fata. Mai ales daca-i profesor si abia stie sa citeasca.

Da’ nu aia-i problema sau partea interesanta. Partea interesanta e asta:

Atunci a început coşmarul: lângă 8,8 la limba română și 9,9 la matematică a apărut un 2 la anatomie.

În final, fata a obţinut la Bacalaureat 9,56, medie care îi dă speranţe că va intra pe locurile fără taxă la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Iaşi.

De voi nu stiu, da’ eu chiar ma mandresc cu Romania.

Serios. Un sistem de invatamant absolut epic.

Vrei sa intri la Automatica si Calculatoare? Dai examen din limba romana si anatomie. A luat unul 8 la fizica si 9 la matematica? Nu-i nimic – ala nu intra, dar intri tu, pentru ca ai luat 10 la anatomie.

De ce? Pentru ca fuck logic, that’s why.

jma2

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

29 Responses to “Because fuck logic, that’s why”

 1. ania says:

  Se da admitere din matematica si fizica. In final media de la bac conteaza abia 10, maxim 20%. Iar daca din greseala ajungi la cu taxa, nefiind ultimul prost, in anul urmator vor fi picat suficienti ca sa intri la fara taxa.

 2. Eva says:

  Dar în Anglia cum se intră la facultate? Nu tot cu nota de la bac?
  În Germania e fix la fel, cu deosebirea că aici bacul nici măcar nu e la fel în toată țara – fiecare land e cu programa și cu subiectele lui (și încă e bine, pentru că până acum câțiva ani subiectele de bac se făceau la nivel de școală).

  Nu zic că e un sistem bun, de fapt mi se pare un sistem stupid, dar nu România a pornit moda asta, e cam peste tot în Europa.

 3. animal00 says:

  9,9 la matematică

  Deci, ceva ceva stia din zona aia. Nu inteleg de ce a dat anatomia, dar aia e treaba ei

 4. Manowar says:

  9,9 la matematică

  Da’ nu contest si tipa in mod cert a stat de toceala, bravo ei. Tot ce spun eu e ca herpaderp, 10 la anatomie, sa intram pe locurile fara taxa de la automatica si calculatoare. Unde, se stie, anatomia si limba romana fac diferenta…

 5. Bogdan says:

  Manoware,fa un post si explica care e treaba cu dorinta Uk-ului de a iesi din Uniunea Europeana,si care ar fi sansele sa iasa.

 6. Vel says:

  Am avut eu la Calculatoare o filozofa care a intrat prima cu medie de 9.85 n-a studiat matematica din clasa a 10-a si cand am intrat in derivate de ordin n si matematicii speciale a plecat invartindu-se la ceva specializare umana.

 7. JustMe says:

  Nu inteleg de ce a dat anatomia, dar aia e treaba ei

  A dat anatomie pentru ca a fost obligata de sistem sa aleaga din anatomie, istorie, geografie, filozofie… Gen, daca esti profil de real, neaparat trebuie sa ai o proba si din profilul uman si viceversa.

 8. Manowar says:

  Un elev roman “bun”, care a luat 10 la anatomie, inseamna ca va fi “bun” si in facultate si va luat 10 la protocoale de comunicatie.

  Deisgur. Pai, pula mea, ce mi-e 3 way, ce mi-e reproducerea la crocodili. Tot se-nvata!

 9. Ionut says:

  JustMe, da, doar ca nu. Se alege o materie de aria curriculara stiinte unde ai (mate, fizica, chimie, biologie& co). A ales anatomie ca e materia doar dintr-un an XI (parca), adica putin de invatat. De invatat, nu gandit ca la fizica si chimie. Si-a cunoscut interesul.

 10. Ionut says:

  Din ce am inteles eu, pe lucrare era nota ei de 9.35 sau cat avea, cand au fost trecute in borderoul cu note le-au trecut gresit. In tabel ea avea 2-ul cuiva si vice-versa. Tragedia mi se pare la ala care dintr=o data nu mai avea 9.35 la biologie, ci 2. 😀

 11. Sabotor says:

  Un elev roman “bun”, care a luat 10 la anatomie, inseamna ca va fi “bun” si in facultate si va luat 10 la protocoale de comunicatie.

  EPIC

 12. Tudor says:

  Poate era sarcastic omul? 🙂

 13. super_fotbal says:

  Am fost azi prin politehnica sa iau diplome and shit.
  Sa dea naiba cati au venit cu parintii de mana sa se inscrie, intra unul in secretariat “sunt inginerul sef Dumitrescu de la e-on am venit sa il inscriu pe fiul meu”. Am mai fost pe urma la un notariat si acolo era unu cu maicasa si ea ii tot dadea notarului hartii si el se uita pe pereti. Imi venea sa ii zic “femeie nu te mai chinui cu el prin facultate ca e retardat”.

 14. Tudor says:

  @Mano: De unde a aparut postul ala? Scrie 19 Jun 2014, are 0 comments si jur ca nu l-am vazut desi verific site-ul de multe ori pe zi. 🙂

 15. Guru says:

  confirm ce-a spus Tudor din aceeasi postura 🙂

 16. thereau says:

  Un elev roman “bun”, care a luat 10 la anatomie, inseamna ca va fi “bun” si in facultate si va luat 10 la protocoale de comunicatie.

  Sau nu. Daia la Universitatea Bucuresti – Informatica au trecut 35% din studenti examenul de OOP, ca au invatat ca la anatomie.

 17. Manowar says:

  Tudor, guru: a fost private. L-am pus public initial, l-am trecut private dupa vreo 15 minute, ca am bagat alta chestie, urma sa-l pun public iar, da’ am uitat. Pe facebook poate il gasiti. L-am pus public acum ca mi-am amintit…

 18. NN says:

  Pentru cei care sunt pe langa cu sistemul de taxa/buget de ACS. Pot pica 99% din cei de la buget, daca tu esti la taxa si ai restanta din anii trecuti (repeti o materie)/ nu esti integralist, ramai la taxa. Situatia devine mai penibila cand ai oameni care sunt geniali la diverse materii de programare, sunt angajati pe la Twitter/FB/freelancer…, sunt in ultimul an si au restante la greu din anul 1 de genul mate 1/2/3, fizica, elth etc.

 19. Tudor says:

  @NN: ACS = ? Cred ca daca lucreaza la Twitter/Facebook diploma aia e ultima lor grija. 🙂

 20. raiiar says:

  Vaslui. Enough said.

 21. Dan says:

  Aia doi profesori cred ca se bucura ca nu-i ma ia cu arcanul la corectat

  Nu stiu cum e acuma, dar cind am facut eu poli/calculatoare

  – se presupunea ca esti tabla la calculatoare; cei veniti de la liceul de info eram… in plus…

  – primii gen 3 ani erau pregatire generala, matematici, fizici, cu usoare urme de calculatoare – cam ce facusem si prin liceu, pina pe la arbori (nu d-aia cu frunze) si liste dublu inlantuite

  Bestial, nu-i asa. Dai admitere din orice altceva decit info, futi 3 ani aiurea in materii care nu te intereseaza.

 22. Cypress says:

  Vrei sa intri la Automatica si Calculatoare? Dai examen din limba romana si anatomie. A luat unul 8 la fizica si 9 la matematica? Nu-i nimic – ala nu intra, dar intri tu, pentru ca ai luat 10 la anatomie.

  Exact ce ziceam şi eu prin cometariile la postul ăla cu Bac-ul. E absurd să dai Bac din matematică atunci când tu vrei să dai la Medicină sau Drept.
  Şi mai nasol – am avut colegi la Psihologie care erau proşti bâtă. Băi, dar proşti cu ”P” mare. Însă au intrat acolo pe baza mediei de la Bac, medie luată pe vremea când încă se copia pe rupte prin liceele industriale. Genul de piţipoance care nu puteau rosti bine un cuvânt dar care se mândreau pe Facebook în faţa prietenelor că ele-s studente la Psihologie.
  Ca să vedeţi exact cât de retardată era una dintre ele, păţanie:
  În semestrul I facem seminar de Psihologie experimentală. Ni se prezintă un documentar în care nişte psihologi făceau un experiment pe 6 persoane: o pictoriţă, un pilot de avion, un sportiv, un maestru şahist, un fizician şi încă un individ a cărui profesie îmi scapă. Nah, şi le dădeau ăştia fel de fel de teste ca să vadă care-i mai deştept, care-i mai calm, care-i mai ăla. Şi ne uităm noi la film şi vedem cum psihologii ăia aplică pe ăştia 6 o baterie de teste menită să determine care dintre ei e mai sociabil. Şi înainte ca documentarul să anunţe rezultatul, pune profesorul clipul pe pauză şi ne întreabă pe noi – ei, care credeţi că a ieşit ca fiind mai sociabil? Ne dăm fiecare cu părerea, argumentăm, pune proful clipul din nou pe ”Play” şi reiese că pilotul de avion era cel mai sociabil dintre toţi. Şi ne argumentează: pentru că ăla depinde de turnul de control, de echipa de la sol, pentru că X, pentru că Y, ergo mai sociabil decât ceilalţi.
  Bă. Şi nu ridică o proastă mâna din banca din spate şi bâguie contrariată? Că, citez, ”atunci kamikaze de ce omorau oamenii în război?”
  Facepalm.
  Asta ca să vedeţi ce conexiuni a făcut fătuca aia şi ce-a înţeles ea din tot filmul. Kamikaze derp.
  Nah, şi aia era studentă la Psihologie, intrată pe medie de Bac. După anul I n-am mai văzut-o, şi ultima oară când m-am întâlnit cu ea m-a întrebat dacă vreau zahăr la cafeaua pe care tocmai mi-o adusese într-un bar. True story.

  Părerea mea e că ar trebui reintroduse examenele de admitere. Peste tot. Vrei la Psihologie? Mă piş pe nota ta de Bac şi dai examen scris din Psihologie. Vrei la medicină? Examen scris din Anatomie şi Chimie. Vrei la ASE? Examen din Matematică. Drept? Examen din Istorie. Şi tot aşa.
  Eu la prima facultate am dat examen scris din 3 materii şi n-am murit. Şi-aşa ai mai tria oamenii. Am colegi care au avut 10 la Bacalaureat; normal că au 40+ ani şi-au dat Bac-ul pe vremea lui Ceaşcă, când toţi treceau cu 10 la Bac, că aşa era regula. Dar au intrat cu 10? Au intrat!
  Am avut un astfel de coleg. Intrase cu 10 şi avea vreo 37 de ani. A stat fix un semestru, a luat bursa, a venit la 2 sau 3 cursuri şi-apoi şi-a scos dosarul. Free money. La anul sunt 100% sigur că a dat la o altă facultate, să ia bursa şi de-acolo.
  Astea-s problemele cu notele la Bac: 1. generaţia veche e clar avantajată şi 2. nota aia nu reflectă deloc cunoştinţele domeniului pe care te pregăteşti să-l studiezi 3 ani.

 23. ion says:

  🙁 naspa.

  aici, https://michaelochurch.wordpress.com/2014/07/13/how-the-other-half-works-an-adventure-in-the-low-status-of-software-engineers/ , o analiza interesanta legata de cv…. legatura cu topicul este ca la orice nivel de studii/profesional/experienta, arbitrariul rules

 24. UTP says:

  Stiu pe cineva care a facut matematica SI informatica, a ajuns la concluzia ca informatica a facut-o degeaba, ca nu e in stare sa profeseze (desi cu matematica le avea chiar BINE).

  Dar desigur, a luat note f. bune la info, licenta, etc.

  Facultatea de informatica in Romania e frecat de menta si incasat banii, cultura generala, in cel mai bun caz.
  Tot ce ti se preda in 3 ani de facultate poti invata in max 6 luni cu pasiune si Internet.
  Daca ne referim la ceea ce este util in productie, probabil vorbim doar de 2.

  Logica este banul, nu studenti capabili, daca pricepi asta repede, intelegi care e si logica admiterii cu media de la bac, programa de doi bani si alte povesti asemenea.

  Si asta e inca bine, dar daca te uiti cate alte specializari inutile exista (pe bani grei!!), care produc pe banda nimic mai mult decat vanzatori de duzina..asta e inca bine, daca ai si ceva skill in domeniu, o hartie tot omul trebuie sa aiba, ca asa e la noi.

  Prosteala incepe de fapt cu liceul, care este efectiv 4 ani de frecat menta pe banii parintilor si din care majoriatea termina fara nimic util pentru hamaleala care il asteapta in viata,

  Insa e necesara, ca daca s-ar scurta ciclul de invatamant, omul ar incepe sa lucreze mai devreme, se pensioneaza mai devreme iar statul care fura juma’ din banii de pensii trebuie sa-l plateasca mai mult pana crapa si atunci de unde??

  Lsa prostii sa munceasca de pe la 25, sa se pensioneze la 70, mai ia 5 ani pensie. cam cat contrbutia de pe vreo 10 ani, cel mult din cei 45 si pe urma crapa.
  Profit net: 35 ani de contributii la fondul de pensii, bani bun de furat.

  Da stiu, inca nu s-a bagat pesnionarea la 70, urmeaza la sigur, in urmatorii..max. 5 ani?

 25. don says:

  Eu cand am dat la facultate ( cibernetica 1997) am avut examene la algebra, analiza matematica si fizica. Pula mea, nici urma de fizica nu s-a facut in 5 ani de facultate.

 26. Gigescu says:

  NU ma intereseaza postul da’ imi place GIF-ul!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *