16 Responses to “De la un punct, esti pierdut pentru societate – mic rant”

 1. claw says:

  Stii ca iti ziceam ca asta era teoria profesoarei mele de germana. “Statul le asigura de toate, locuinta, programe de integrare etc., ei prefera sa stea pe strada ca au pierdut contactul cu realitatea”.

 2. Orbu says:

  Pai, au nevoie de mai mult decat de un spatiu. Au nevoie de asistenta sociala/ medicala/ psihologica. Dar treburile astea sunt un pic mai scumpe de facut decat 4 pereti. Ca, in principiu omuletii astia ar putea locui si shared, nu neaparat fiecare in casa lui ( de fapt, probabil le-ar fi mai bine shared), dar au nevoie de un anumit nivel de coeziune sociala, iar ca sa se intample asta cineva ar trebui sa stea dupa curul lor.
  In mod normal, pentru asta exista familia. Daca asta nu functioneaza, plm.

 3. Manowar says:

  Familia o pula. Cand esti rupt in goarna si halucinezi, ce cacat sa mai faca familia pentru tine? Se bucura ca nu mai esti problema lor.

 4. alex.x3s says:

  si mai e o treaba: ei cam vor sa stea central! acolo unde sunt altii asemenea lor sa se imprieteneasca sau sa se bata, sa-si dispute teritorii etc. etc.
  e mai nasol intr-un bloc din zimnicea sau petrosani decat pe un trotuar din bucale

 5. capsunaru says:

  astia, aici in Madrid,au adaposturi comune,un fel de internate cu cantina,gratis,puse la dispozitie de stat/primarii.(albergue).Da’ ce-s prosti sa stea acolo ?Doar cand e inghet noaptea, se ocupa partial paturile,in rest ,le convine in cutiile lor de carton,bancomate,sub poduri.Daar, la cantina vin zilnic,trei mese calde nu refuza(si mancare ok,nu stifturi)

 6. Orbu says:

  Se bucura ca nu mai esti problema lor.

  Păi, da, fix ce zic .
  Sunt parte din problemă.

 7. ac_dc says:

  Cam cum ajung oamenii pe acolo, asa? Pierd casele, sau cum?

 8. Manowar says:

  Cam cum ajung oamenii pe acolo, asa? Pierd casele, sau cum?

  Ca peste tot. Datorii, vicii scumpe si cu consecinte nasoale (alcool, droguri, alea), isi fut mortgage-ul, isi pierd jobul, nu-si mai permit chiria…si tot asa. Nu-i chiar dificil s-ajungi homeless.

  …si mai sunt si aia distrusi de familie, gen. Boraci sau parinti dati afara din case cand nu mai au chef de harfele lor proprietarii (rudele lor). D-astea.

  …bineinteles, peste toti astia troneaza fericiti aia care-au creierul pe bigudiuri. Cu aia, plm, chiar n-ai ce sa faci. Gen da-le-n pula mea de case, vezi dragonul de colo??? Lor le zice gizas ca daca stau intre patru pereti ajung in iad. Sau cam asa ceva.

 9. capsunaru says:

  un procent insemnat:divortatii cu puradei.Muierea ia casa/e,masina/i,economii, TOT !
  Ei… clacheaza,se sinucid.Prea putini incep din nou…

 10. gabi says:

  E legal sa stai asa pe marginea drumului si sa te pisi pe pereti? Am vaga impresie ca daca eu fac asta, o sa imi iau ceva amenda..

 11. Manowar says:

  Pai, uneori iau si ei amenzi. Si nu au bani, nu au venituri oficiale, de cele mai multe ori nu au nici ID – ca aici nu exista buletin – si in nici un caz n-o sa aiba un homeless pasaport. Ia-le boii de la bicicleta.

 12. super_fotbal says:

  Crezi ca asta iti raspunde si la faza aia cu de ce nu fac aia fabrici in zonele defavorizate?

 13. gabi says:

  do homeless people get knock knock jokes?

 14. Adi says:

  Da, au un barbat neidentificat dar cu varsta cunoscuta, 54 de ani. Asta au luat-o dupa marimea de la pantofi?

 15. gabi says:

  pai ala ia bonus points si-a castigat un loc la caldura, mese regulate, sex pe alese.
  nu inteleg de ce nu a facut asta pe la inceputul iernii :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *