De ziua bozgoriei…

In curand pot aplica eu pentru cetatenie. Dar, ma rog, asta nu-i mare chestie, ca nu despre mine e vorba. Hell, pentru mine e relativ banal procesul. Stiti pentru cine nu-i banal? Pentru Ondilol. De ce?

Pai, pentru ca ea are deja dubla cetatenie. Pampam. Asa ca atunci cand o sa aplice pentru aia britanica, o sa cam fie nevoie sa renunte la una din cele pe care le are. Si, gee, nu ma bag, nu-i dau eu sfaturi, ca nu prea-mi pasa cu adevarat, da’ mi-e cam clar ca o sa renunte la aia romana. Ca doar nu-i greu de ales. Ce vrei sa fii? Bozgor care poate merge razand in US fara harneli cu vize si pula mea sau…roman?

Nu-i greu de ghicit care-i mai “avantajoasa”. Adica, si Ungaria si Romania sunt in EU, deci din punctul ala de vedere nu-i vreo problema. Doar ca, la o adica, la bozgori e ceva mai de doamne-ajuta salariul si au conditii mai de doamne-ajuta si cand vine vorba de calatorit/lucrat pe alte continente. Asta pe langa faptul ca nici n-au reputatia asta mizerabila pe care o au romulanii p-afara.

In principiu, ar fi amuzant, dar, ce sa vezi, exista costuri.

Pentru renunţarea la cetăţenia română, persoanele interesate trebuie să prezinte următoarele documente:

paşaportul românesc, a cărui copie va fi legalizată de ambasadă sau consulat;

actele de stare civilă româneşti ale solicitantului (certificate de naştere şi, dacă este cazul, de căsătorie sau sentinţe de divorţ), ale căror copii vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;

certificatul de cazier judiciar obţinut în prealabil din România (vezi rubrica privind obţinerea certificatelor de cazier judiciar din România);

adeverinţă privind situaţia la zi a debitelor către statul român, eliberată de administraţia financiară din localitatea ultimului domiciliu în România;

adeverinţă privind situaţia la zi a debitelor către statul român, eliberată de direcţia de impozite şi taxe a primăriei din localitatea ultimului domiciliu în România;

dovada deţinerii cetăţeniei altui stat (paşaport) sau a promisiunii de acordare a cetăţeniei de către autorităţile statului respectiv (sub forma unei adeverinţe, care va trebui să fie apostilată/supralegalizată de autorităţile acelui stat, în conformitate cu legislaţia locală şi convenţiile internaţionale aplicabile), a cărei copie şi traducere vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;

declaraţie pe proprie răspundere privind existenţa unor eventuale debite faţă de persoane fizice sau juridice din România, care va fi autentificată de ambasadă sau consulat.

În cazul în care se solicită renunţarea la cetăţenia română şi pentru copiii minori ai solicitantului, se vor depune şi următoarele documente:

certificate de naştere româneşti pentru copiii minori, ale căror copii vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;

dovada asigurării că minorii au dobândit sau vor dobândi cetăţenia altui stat;

declaraţia părinţilor asupra faptului că minorii locuiesc în străinătate împreună cu aceştia (declaraţia va fi autentificată de ambasadă sau consulat);

declaraţie de consimţământ pentru renunţarea la cetăţenia română dată către minorii care au împlinit vârsta de 14 ani, care va fi autentificată de ambasadă sau consulat.

Pentru înregistrarea cererii de renunţare la cetăţenia română se percepe un tarif consular de 605 euro sau echivalentul în moneda locală.

Informaţii suplimentare despre procedura renunţării la cetăţenia română pot fi accesate pot fi accesate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Informaţii utile (Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei).

Simpatic, nu?

Ma-ntreb daca la bozgori o fi mai usor. Chiar sunt curios la care va renunta, sa stiu eu de unde-i nevasta-mea – in caz ca ma intreaba cineva.

In fine, la multi ani, draga Ungaria – cu prinos de recunostinta etc etc, thanks for the pounds sterling, gen.

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

21 Responses to “De ziua bozgoriei…”

 1. Adi says:

  Ce se intampla daca nu trece prin toata birocratia romaneasca?

  Presupun ca cetatenia romana i-a dat-o statul peste moaca, nu a cerut-o ea, asa ca ar putea sa isi bage picioarele in statul roman si sa il ignore, iar la cererea de cetatenie britanica sa spuna ca e doar cetatean maghiar. Scrie prin pasaportul maghiar ca are dubla cetatenie?

 2. Big A says:

  Mai exista si varianta sa-i fie retrasă, pentru ceva gen actiuni dusmanoase contra statlui/poporului, plm. Ca tot zicea Dragnea că vrea sa (re)introducă defăimarea-n codul penal.

 3. Big A says:

  @Adi: si, dacă vreodată, se bunghesc englezii c-a mințit, ce crezi, o premiază pentru curaj? Nu zic că stiu cum e cu aplicat/dobandit cetatenua engleză si cu mințitul ca s-o iei dar cred ca e un pic mai complicat decât cu declaratul pe propria-răspundere că n-ai de înapoiat cărți împrumutate de la bibliotecă.

 4. super_fotbal says:

  M-a durut capul si m-am oprit dupa primele cateva randuri. Chiar nu mai stiu cum e sa stai in romania sa alergi dupa deverinte.

 5. Rusine says:

  Sa fie cetatean Al tarii cu care se asociaza. Sincer, SI romanii si ungurii fac mizerii. Pe afara unii romanii fura si femeile sunt penale. Dar asta e la nivel de neam prost, aia educati vin pe aici si conduc spitale si afaceri de top. Simt CA ungurii si-au pierdut din obraz dupa faza cu gardurile la granita. Daca toate tarile din care scriem puneau garduri, eram toti in Romania, paradisul posibilitatilor de a muri inainte de termen. Important e SA fie ea multumita. Eu in schimb Inca sunt doar cetatean Roman, si Miam propus sa renunt la cetatenie in semn de protest cand oi putea. Mie rusine nu de aia care fura. Mie rusine CA nu I’ll linseaza cineva pe dragnea. Mie rusine CA cine o fi aia Viorica ministru, o tine de Mana pe gagica Lui dragnea. CA firea, Alta oligofrena, zice CA are stofa de prima doamna. Pai la asa specimene, eu nu am loc, muncesc prea mult, sa fie ei cetateni.

 6. Deah says:

  Marea britanie a intrerupt contactele la nivel inalt cu rusia. Aia inseamna sa ai balls. Deci probabil cel Mai imp e sa fie nevasta cetatean britanic. Restul e gargara.

 7. Florian says:

  Mai simplu: se apuca sa defaimeze Romania si, in curand, i se va retrage automat cetatenia. Propunere legislativa. I shit you not.

 8. Livache says:

  hai sa`ti traiasca mama soacra ca ti`a dat asa mindrete de fata! si lasa problemele altora.. zi mai bine tu cit mai pastrezi cetatenia romana si de ce? aka, acum ai putea sa o ceri si tu pe cea ungureasca, corect?
  ?????

 9. Manowar says:

  Mai simplu: se apuca sa defaimeze Romania si, in curand, i se va retrage automat cetatenia. Propunere legislativa. I shit you not.

  Daca fac aia, umplu blogu’ asta de articole pe tema.

  zi mai bine tu cit mai pastrezi cetatenia romana si de ce?

  Ba, sincer, daca am de ales, nu le dau bani romulanilor.
  Nu vad de ce-as alerga eu dupa curul lor sa scot adeverinte si sa le dau bani.

 10. animaloo says:

  i se va retrage automat cetatenia. Propunere legislativa

  nu exista nici o propunere legistlativa de genul asta. E un cacat scos pe gura de un pesedist. Genul asta de “propunere” e putin mai greu de efectuat, avand in vedere ca tre sa treaca intai prin modificare constitutiei.

 11. Adrian says:

  Pe mine ma cam sperie aia cu “situatia la zi”. Pai pana iau alea din Ro si depun dosarul, poate trec 5 saptamani. Poate platesc 600 si dupa ma refuza ca nu era in vigoare adeverinta :)). Cum a zis un mare intelectual, “poti sa te askunzi da nu te poti askunde”.

  Mai si costa bani sa renunti la mizeria asta, lol.

  As vrea sa-mi iau cetatenie de tigan si trebuie sa le dau 600 tiganilor din Ro, si dupa au si astia taxa de depunere + tradus acte (alti bani) + tot eu platesc pt examenul ala civic de cat de integrat sunt in societate (presupun ca poza color A4 cu pula in pizda de spaniola nu se pune).

 12. The Fog says:

  Saracu’ Vadim!
  Va mai amintiti cum radeam de el cand vorbea de mafie? A trebuit sa se ia la harta securistii noi cu ai vechi ca sa o vedem la fata si sa ii vedem puterea.
  Cred ca de aia a si luat-o razna.

 13. xc47 says:

  Sanchi,
  Poate să renunțe și după. 🙂 Nu o caută nimeni de cetățenie.

 14. andrea says:

  Pot sa am 3 sau mai multe, niciuna din statele respective nu interzic cetatenia multipla. Ideal as vrea 4 in viata =))

 15. xc47 says:

  @Gigel, am dat cu google translate și a ieșit “Fetiță perlată”. E corect?

 16. XYZ says:

  @Xc47 Titlul in englza al piesei este “The girl with pearl’s hair” Cred ca “Fata cu perle in par” ar suna cat de cat corect in romaneste. Altfel, este cea mai frumoasa piesa a celei mai bune formatii rock maghiare (un fel de “Phoenix” al lor). Pana si “The Scorpions” i-au plagiat….

 17. Gigel says:

  @Xc47: XYZ are dreptate

 18. Radu says:

  “Pearl-haired girl” adica cu parul perlat, adica cu reflexii si subsurface scattering, ca sa zic asa, in limbaj de nerd 🙂

 19. Marcel Mares says:

  @Rusine. – mereu trebuie sa o facă ”cineva”. De ce nu te ocupi tu de Dragnea ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *