25 Responses to “Din ciclul “legenda romaniei””

 1. TmBlog says:

  Imi bag pula, imediat plec si eu

 2. super_fotbal says:

  Scrisesem o aberatie mai lunga, dar sunt altii mai destepti ca mine.
  I-am aratat unui coleg poze din alea cu gropile din bucuresti ca ma tot intreba de romania si omu cica “that looks like a really shitty place, I would’ve expected to see something like that in India or Irak. Why aren’t people calling the council about this?” N-am stiu cum sa ii zic “in romania nu suni, trebuie sa depui un dosar cu sina cu copie dupa cazier si buletin si iti dau ei o adeverinta ca au luat la cunostinta.”
  Chiar sper sa se prabuseasca asa cum trebuie romania, micul progres pe care l-a facut romania in ultimii ani le-a luat mintile si au daramat tot.
  Pe facebook zilele astea circula un anunt cu o casa neterminata la vreo suta de mii de euro, cica pentru ca tipu vrea sa traiasca si de asta o vinde, fair enough. Cine pula mea se cred sa isi faca case de o suta de mii de euro? Gen fara prima casa mai avea pula bani de cumparat case prin credit, dar ei se cred faraoni.

 3. Manowar says:

  I-am aratat unui coleg poze din alea cu gropile din bucuresti ca ma tot intreba de romania si omu cica “that looks like a really shitty place, I would’ve expected to see something like that in India or Irak. Why aren’t people calling the council about this?”

  Ahahaha, da, e dezarmanta inocenta si naivitatea astora de-aici. Eu mai discutam cu unu’ care ma intreba de ce nu ma intorc “acasa”. I-am zis eu mai multe motive, printre care si coruptia, desigur. Concluzia lui? Ca daca eu CRED ca X e corupt si ca politia nu face nimic, sa-i scriu MP-ului meu, ca asa se rezolva.

  Efectiv ramai masca. Te uiti la ei si nu stii cum sa le explici ca-s … naivi.

  Gen fara prima casa mai avea pula bani de cumparat case prin credit, dar ei se cred faraoni.

  Eu tot zic ca nu-nteleg ce-i in capul idiotilor care dau 60k+ euro pe un apartament in Cuca Macaii in Romulania. Ca de banii aia, mai repede te muti in UK in vreo zona pizduita, cumperi o locuinta cu banii jos si traiesti relaxat din salariul minim. Da’ ce plm sa le zici. Prima casa. Apartamente pentru tineret.

  Ma rog, postul nu despre aia, ci despre cum aia se imprumuta in continuare ca sa plateasca pensiile. Da’ nu la modul “avem 95%, ne mai lipsesc 5%”, ci la modul “avem 5%, imprumutam 95% si inca nitel, ca doar tre’ sa traim si noi, hehe”. Ramane de vazut pana cand. Mie-mi lasa impresia ca deja se imprumuta pentru a plati dobanzile imprumuturilor, lol. Da’ tara are crestere economica record. Romania e chiar un miracol. Toata lumea pleaca, mai multi pensionari decat angajati, da’ au crestere economica. Bine, nu-i greu sa ai crestere economica cand o faci din pix. Mai maresti salariile mutand contributiile de colo-colo, mai una-alta…si totul e bine, boss.

 4. Orbu says:

  Pula mea , rețeta succesului. Te împrumuți într-un an circa 7% din pib , bani pe care îi cheltui, după care te lauzi cu peste 7% creștere economică, pe consum – evident. Aplauzeeee. Recunosc că nu văzusem cifrele astea dar îmi tot puneam întrebări legate de creșterea aia economică. Acuma are și sens.
  Poate ar trebui să se împrumute mai mult 20-30 % din PIB, ca să avem și noi un boom economic.

 5. ZmeulZmeilor says:

  Uite aici consilier de ministru:
  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cine-este-florin-mulcutan-consilierul-personal-al-ministrului-ioana-bran-907540
  Plm, tara se va face cacat, deja se vede ca e foame (se taie copaci, se fura la asfalt, pluteste o graba in a fura ireala) si va cade zgomotos. Vor fi cativa care vor fugi si vor trai bine gen Mazare dar cei mai multi vor ramane cu vila, cu A6 model 2015 in 2020 si o suma finita de bani. Sunt curios din ce vor mai sustine stilul ala de viata oligarhic, ca si daca ai 4 5 milioane de euro gusa nu se tine cu pareri.

 6. Big A says:

  O sa fie ca in Grecia: da, ai iesit la pensie cu 2000€, de acord ca, juridic, intra la drepturi de proprietate, de acord ca proprietatea e un drept inatacabil, de acord ca nu-i corect/bine/normal/frumos dar asta e: de azi se injumătațeşte. Nu e vina noastră, e a celor de dinainte, ca au furat, ca au dat salarii mari, ca i-au fugarit pe manowari din tară, că nu i-au adus inapoi, ca plm, – “greaua mostenire”. Dar votati-ne si peste 4 ani, că a doua zi o marim la loc. Daca nu a doua zi, in vreo 20 de ani sigur.

 7. Manowar says:

  2000/2 nu inseamna 50. Doar zic.

 8. super_fotbal says:

  Pai daca nu se bagau ca prostii la case, masini si telefoane in rate cum au gasit o mie de euro si faceau ceva din care sa traiasca cu banii aia poate erau mai multi bani pentru pensii, da ce sa intelegi de la niste animale.
  Tu ai vazut cum arata strazile pe acolo? Ar trebui sa scrie consiliului sa vina sa le repare.

 9. Manowar says:

  Tu ai vazut cum arata strazile pe acolo? Ar trebui sa scrie consiliului sa vina sa le repare.

  =))

 10. Deria says:

  Faza cu “medicamente gratuite” n-o inteleg. N-au, sau cum?

  Ca eu din UPU numai reteta cu bani primesc. Indiferent ca e vorba de mine sau de copila.

 11. Rusty Iron says:

  Cauzele reale pentru situatia actuala le puteti gasi aici:
  – România sub invazia mârlăniei. Ediția a II-a revizuită și adăugită
  “Aşadar, societatea românească fiind caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de populaţie, nu de unitate, specifică stadiului de popor, relaţiile sociale dintre români sunt – inclusiv la nivelul elitelor (autorităţi, manageri, profesori, preoţi) sau în raport cu acestea – de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală, rezultând că viaţa românului este tocmai din cauza românilor o necurmată suferinţă şi că deci cei mai înverşunaţi duşmani ai românului sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişi.”
  https://www.edituraecou.ro/carti/romania-sub-invazia-marlaniei-editia-a-ii-a-revizuita-si-adaugita-detail

  https://www.scribd.com/doc/249666139/Romania-sub-invazia-marlaniei-pdf

  – Psihologia Poporului Roman Concluziile unei cercetari facute o data la 100 de ani: Cum suntem, cum credem ca suntem si cum vrem sa fim
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-19787285-psihologia-poporului-roman-concluziile-unei-cercetari-facute-data-100-ani-cum-suntem-cum-credem-suntem-cum-vrem-fim.htm

  bonus 1:
  – SOS: Inteligenţa românilor are probleme!
  https://danieldavidubb.wordpress.com/2010/09/19/sos-inteligenta-romanilor-are-probleme/

  – Românii şi ştiinţa
  http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/901-romanii-si-stiinta-rezultatele-unui-studiu-despre-romani-si-stiinta.html

  – Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm

  – ROMÂNIA ÎNVAŢĂ HAOTIC ŞI MUNCEŞTE PROST: 80 la sută dintre absolvenţi profesează în alte domenii decât cele în care s-au pregătit.
  http://www.gandul.info/stiri/romania-invata-haotic-si-munceste-prost-80-la-suta-dintre-absolventi-profeseaza-in-alte-domenii-decat-cele-in-care-s-au-pregatit-exclusiv-10661795

  – România anului 2018: Din generaţiile viitoare 40% sunt analfabeţi funcţional şi social din cauza lipsei de educaţie primară, ceea ce va însemna o catastrofă pentru piaţa muncii, pentru business şi economie în viitor. Vom ajunge o ţară în care vom importa tot, plătit pe datorie. În schimb, ne înarmăm ca pentru război
  http://www.zf.ro/eveniment/romania-anului-2018-generatiile-viitoare-40-analfabeti-functional-social-cauza-lipsei-educatie-primara-ceea-insemna-catastrofa-piata-muncii-business-economie-viitor-vom-ajunge-tara-vom-importa-tot-16919263

  bonus 2:
  – Race Differences In Intelligence
  http://niggermania.com/library/Race%20Differences%20In%20Intelligence.pdf

  – Rasa si realitate
  http://der-stuermer.com/romanian/Rasa%20si%20realitate%20David%20Duke.pdf

 12. Manowar says:

  @Rusty:

  că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişi.”

  Spune-mi, cum e comportamentul “romanesc”? Dar “antiromanesc”?

  De curiozitate.

 13. alex.x3s says:

  comportament romanesc: sa te injure “futu-ti mama matii!”
  comportament antiromanesc sa-i raspunzi “futu-ti mortii matii!”

  alt exemplu.. iti trimiti copilul la scoala in clasa I, unde invata de la colegii lui sa injure (antiromanesc), apoi sa fi chemat la scoala pentru ca copilul tau injura,ca ce-i asta ca nu se mai poate (romnesc)

 14. Rusty Iron says:

  @Manowar
  Comportamentul romanesc se refera in primul rand la un interes economic comun, national, chiar protectionist in avantajul romanilor si Romaniei, dupa care se adauga alte chestiuni ce tin de nationalism/identitate nationala, traditii, etc. Nu ma refer la cantat cantece patriotice, ci la a dezvolta niste industrii sau produse cu conotatie nationala/identitara cum sunt de ex jambonul frantuzesc, hamonul iberico spaniol sau prosciuto crudo italian. Toate sunt acelasi lucru, dar sunt produse premium nu doar prin ingrediente si modul de preparare ci mai ales prin identitatea etnica, nationala, culturala, etc. Fiind produse DOP (Denumire de Origine Protejata la nivel international) iti asigura monopol atat pe piata locala cat si pe piata internationala.

  Daca romanii ar fi avut un astfel de comportament bazat pe un interes economic comun, in orice industrie/domeniu, lucrurile ar fi mers bine. Tinand cont ca Romania este condusa de peste 80 de ani de proletari si tortionari analfabeti si frustrati ce ar vinde-o si pe ma-sa pentru un pumn de maruntis, nu poate fi vorba despre performanta economica nici la nivel de tara si in multe cazuri nici la nivel individual.

  Comportamentul antiromanesc, are la baza tot interesele economice, dar nu sunt in interesul romanilor ca popor sau al Romaniei ca tara. Putem vorbi de auto-sabotajul economic: “Aşadar, societatea românească fiind caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de populaţie… relaţiile sociale dintre români sunt de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală”

  Poti gasi cateva exemple foarte bune aici:
  – Gabriel Biris: Se transforma ANAF intr-un grup infractional organizat? Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business
  https://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

  Despre cum strainii isi vad de interesul lor national:
  – Măcelul multinațional din industria alimentară
  https://www.cotidianul.ro/macelul-multinational-din-industria-alimentara/

  Nu este valabil doar in afaceri, ci in orice domeniu economic si social.

 15. Radu says:

  >Spune-mi, cum e comportamentul “romanesc”? Dar “antiromanesc”?

  E tot aia. Miorita, eu imi apar saracia, ceausescu patriot, olimpicii mandria invatamantului, ue ne distruge industria, si alte asemenea cacaturi, detaliez daca e cazul pentru cine intreaba 🙂

 16. Oul Bio says:

  Bai asta, eu m-am blocat la 3.
  5.2 mil pensionari in RO? SERIOS??????????????
  Adica plm eu nu mai trec pe acolo, e doar japca incepand cu aterizatul pe aeroport. Bag pula, ma duc in Spania. SA MA FUT!

 17. Manowar says:

  Bai asta, eu m-am blocat la 3.
  5.2 mil pensionari in RO? SERIOS??????????????
  Adica plm eu nu mai trec pe acolo, e doar japca incepand cu aterizatul pe aeroport.

  Pai eu ce pula mea iti ziceam cand imi ziceai de cumparat acolo coispe miliarde de hectare de teren?

 18. Oul Bio says:

  Pai pula mea las hectarele sa fie. Cred ca-s cateva sute-mii doar in Alexandria, plus Alba plus CluUUUUUUJ. Adica in plm LE LAS SA FIE! SA VA FUTA CIULINII BA!
  uau mama 5.2 mil pensionari, vai ce-am belit pula AHHAHAHAHHA
  vai de voi. Sorry mate dar a-ti supt-o original. lol.

 19. Manowar says:

  Pai, nu vezi si aici? Eu plecat, tu plecat, altii plecati…p-acolo raman batranii, copiii si bugetarii.

 20. Oul Bio says:

  Batranii si copiii sunt cu mine sau in vile in locuri calde numai bune pentru oase batrane.
  De bugetari mi se rupe pula la modul cel mai serios, n-am avut si nici n-am d-aia in familie. Persona non grata.
  De capsunari mi se rupe pula iar, versiunea 2.0.
  La un moment dat o sa ma roage sa taie ciulinii, si o sa plateasca sa-mi taie ciulinii. Cu cat asteapta mai mult cu atat ii costa mai mult.

  Sper ca prostii sa se inteleaga cu tata cat mai traieste; cu mine e mai greu de inteles dupa “antrenamentul” vestic.

 21. Manowar says:

  De curiozitate, nu-ti rup aia pula cu impozite?

 22. Buruc says:

  De curiozitate, in ce zona pizduita din uk iti cumperi casa cu 60k ? La nord de glasgow pe dreapta?

 23. Tudor says:

  Problema cu pensiile, scolile si spitalele e ca s-au redus f mult taxele si impozitele. De la Ponta incoace se tot fac reduceri. Ponta macar compensase prin incasari mai mari la ANAF si o reducere a evaziunii (chiar scazuse deficitul bugetar). In prezent se merge doar pe reduceri de taxe si tolerararea evaziunii. Scopul e sa bage carbuni in companii: acumulare de capital, tehnologizare, deschidere de noi sedii, etc. In viitor (2-10 ani) se asteapta 2 situatii: crash economic sau atingere o limita de dezvoltare. In ambele situatii dublezi procentul taxelor si incepi sa dai contracte cu dedicatie pt autostrazi. E politica fiscala cu positive feedback si o sa doara cand se schimba directia. PSD / PNL / etc spera ca o sa fie o cadere de la etaj superior la etaj mediu in loc de parter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *