12 Responses to “Draga domnule director IT sau patron de afacere online…”

 1. Liviu#86 says:

  Asta cu reparatul de aplicatie e de tot rasul.
  1. nu e responsabilitatea lui si nu cred ca are firma dreptul, conform contractului, sa modifice surse
  2. mai mult ca sigur nu e lista de competente/interese la jobul respectiv(nici nu trebuie sa fie)
  3. nici nu oferi ceva sa-l intereseze
  4. chiar ai incredere ca un extern asa fara documentatie sa-ti “repare” aplicatia? Cum esti sigur ca facut treaba buna din moment ce nu ai niste documentatie/teste?

  PS: presupun ca e ceva php sau alt tip de scripting. Daca era un war? Cum ii explici dobitocului ca nu poti sa decompilezi .class files si sa repari printre sursa reconstruita? lol

 2. CrazyVibes says:

  Ce nu inteleg eu. Ma depaseste pur si simplu: Cum poti sa pierzi niste bani pe care nici macar nu-i ai? Pentru ca uite: 1% din aia 6mil. i-ar cam ajunge sa-si plateasca furnizorii de servicii, sa-si ia un server bun, sa-si faca un site/o aplicatie care rupe.

 3. UTP says:

  Astia is englezoi cu faze din astea?
  Ca suna a romanisme 🙂

 4. EteFleosch says:

  Ar fi misto sa-i iei aplicatia la mana si sa-i bagi si niste bug-uri ca vorba aia complicate sunt caile programatorilor :d. Apoi sa vezi transpiratii peste transpiratii, si probabil ca pentru munca depusa o sa-ti faca cinste cu o cafea :).

  Asa il aveam eu pe un cambogian care voia sa invete meserie si ma invita la haleu. Nimic de spus niste supe foarte gustoase dar i-am spus omului ca supe pot sa-mi cumpar si eu, daca vrea sa’nvete meserie aia e pe bani.

 5. Tudor says:

  Te-a sunat disperat Dragos Schiopu ca pierde 500 de euro pe an daca nu-i merge site-ul? 😆

 6. outlaw says:

  Firma la care prestez a facut acu’ multi ani o miscare geniala, cica sa taie costurile: au angajat subcontractori indieni sa le faca o aplicatie, naiba stie ce aplicatie, web or fuck knows.

  S-au pus aia pe treaba, au facut ceva demo de le-au luat ochii la manajeri, dupa aia pauza. Si pauza. Si pana la urma “hai sa vedem aplicatia”. Aplicatia nu functiona nici cu slujbe.

  Asa ca au angajat alti subcontractori, de data asta o firma cu ceva background si portofoliu si le-au zis alora sa continue ce au facut indienii. Baietii n-au refuzat, au cerut timp sa analizeze codul. La termenul convenit, au zis ca ori fac aplicatia de la zero, ori nu o fac deloc, pentru ca nu garanteaza ca tot ceea ce trebuie sa improvizeze pe scheletul ala va functiona.

  Pana la urma, firma si-a primit aplicatia, documentatie, au mai fost se pare si un contract de support si ceva update-uri. Toate astea pentru ca un manajer a avut ideea geniala sa nu mai plateasca 3-4 oameni din echipa de programatori.

 7. Robert says:

  EteFleosch, ce te faci daca eu am scris aplicatia aia si vad ca ai schimbat ceva si te dau in judecata si arat ca mi-ai facut damage de cateva zeci de mii de $ ? Ai bani la saltea sa platesti ? E usor de vorbit si trolat, poate in 80% din cazuri nu te prinde nimeni dar si cand te prinde cineva, ti-ai supt pula singur.

 8. deathy says:

  @outlaw: stai calm ca inca se practica prin tarile “civilizate”. de cand s-au apucat baietii de la noi de outsourcing orice posibil proiect (inclusiv instalrea unui amarat de messenger intern) dureaza cateva luni cel putin. nu pot decat sa rad 🙂

 9. ion says:

  opencube.com e prea scump fata de freelance-ul indian?

 10. Mihai says:

  Bun articol – slabe comentarii.. tipic românesc. Ar trebui dezactivate comentariile… sincer. Sunt de acord 101% cu articolul… dar eu am făcut o mişcare mai isteaţă şi am plecat din ţară, să nu mai am de-a face cu asemenea scenarii. Eu sunt şi programator şi sysadmin (DA, se poate dacă vrei) şi am avut duble frustrări cu clienţi tembeli.. completez lista ta de mai sus cu chestii similare din programare: păi de ce să dau cu 50% în plus .. pt testare? nu poate developeru’ să testeze? sau cum zici tu .. mătuşa vecinei colegei de apartament cu portarul de peste drum.. păi să facă ea acolo test case-uri şi mai ştie naiba ce trebuie. Şi pe urmă ajungem bineînţeles la limitări..că deh sunt şi de astea… sunt prea scumpe serverele… nu avem HA… mysql scârţâie… nu ne permitem load balancing poate un REDIS pe caching etc etc. Da, pricep ce zici d-le autor de articol şi din păcate nu ai ce face… pentru că asta e mentalitatea… de mahala, de gigi-becali afacerişti peste noapte.. care au prins un contract sau o idee.. dar noi nu avem marketing şi nici un management de calitate…. noi avem nepotisme… comunisme…şi alte… isme. Te las cu bine şi dacă îţi cauţi job de sysadmin în Frankfurt, contactează-mă.

 11. Bogdan says:

  Excelent articolul. Oameni mici carora le-a trecut o idee mare (nu stiu cum) prin cap. In rest tot mici vor ramane, ii cerne Mama Natura singura.