…eu i-am zis sa divortam
Acum ceva ani ajung si eu acasa linistit si relaxat, ca niciodata. Gasisem si loc de parcare in fata cladirii, imi marisera iar salariul, nu facusem nimic la munca, ba chiar dormisem si vreo 3 ore in masina in parcare in timpul unei sedinte din companie – genul ala de zi. Ce sa mai, radiam si mai multe nu.
Ondilol, pe de alta parte, nu prea radia. Deh, copil mic acasa, treburi de-astea. Si intru eu pe usa cu heeeei, ce mai fa- si ARHGHHRHRHHHHGHHH, what the actual fuck?
As it turns out, crezuse in inocenta ei ca o sa primeasca boracu’ ceva alocatie. Evident ca nu era cazul – pentru ca hehe, noob, nu primesti alocatie daca parintii castiga impreuna mai mult de 50k. Iar eu castigam peste 50k de unul singur – inainte sa-mi mareasca aia salariul, lol. Si normal ca era un sac de nervi, ca herpaderp, ca de ce nu primim banii aia, ca arghhrhwhwhahhwh. Mmmmmkay, lasa ca e ok, ma pis pe banii aia. DA’ E VORBA DE PRINCIPIU! Eu, plictisit de subiect, ii zic “pai, divorteaza si tu, problem solved”.
Ma rog, au trecut anii si a inceput boracu’ scoala. Chestia cu scoala e ca nu se termina orele cand terminam noi programul, ci cu ceva ore mai devreme. Si logic, nu poti merge la manageri sa zici “ba, plec si eu mai devreme cu vreo 3 ore zilnic, ca tre’ sa iau boracu’ de la scoala”. Normal. Asa ca … platesti mizeria aia de after hours/after school/after ma-ta. Nu-i cine stie cat, vreo 12 lire pe zi sau cam asa ceva. La 20/22 de zile pe luna, te cam doare-n pula (cel putin cand te gandesti ca pe gradinita dadeai anu’ trecut 900-1200 pe luna). Lejer, de vara.
Doar ca iarasi s-a trezit Ondilol ca STAI, STAI ASA, da statul ceva childcare vouchers pentru herpaderp, sa reduci din costuri, hai sa le luam! Si s-a dus pe site, unde-a citit cu adanc prinos de admiratie si recunostinta urmatoarele chestii:
You’re not eligible if:
your child does not usually live with you
the child is your foster child
either you or your partner has a taxable income over £100,000
you’re from outside the EEA and your UK residence card says you cannot access public funds
Si uite asa am ajuns ieri sa-i zic ca “plm, eu ti-am zis sa divortam, n-ai vrut”.
Ma uit asa la ea si ma gandesc ca deh, e tineretea de vina. E inocenta aia caracteristica varstei. Inca mai crede ca traim intr-o lume corecta, ca egalitate, ca treburi. Da’ pana la urma se prinde ea ca traim in socialism…
Polonezii sunt ceva mai smecheri. Aia fac un copil, doi, trei, dupa care divorteaza. Doar in acte, asa. Dupa care mama se duce la council si cere casa (si bani de transport daca e un copil destul de mare sa mearga la scoala), ca-i single mother, ca sotul a parasit-o, nu stie unde e, herpaderp. Si dupa ce primeste (casa, masina si banii), normal ca tipu’ se muta cu ea inapoi in casa. Si da-i cu free childcare, pula chirie, bani de bere si alte alea – si totul e ca inainte.
Intre timp eu sunt casatorit cu o femeie corecta. CSF, NCSF.
Io cunosc un cuplu care a divortat doar ca sa cumpere o casa fara prea mare bataie de cap de la prima sotie.
Pana la urma, au divortat si in fapt, evident ca dupa ce au terminat de renovat casa, mda?
Unul din tipii din echipa mea urma sa se insoare (doar civil) prin aprilie-mai, dar a amanat pentru iunie pentru ca eu eram plecat din tara. Cand m-am intors si l-am intrebat de casatorie mi-a zis ca s-a amanat treaba pentru ca si-au luat casa si intrucat nevasta-sa (colega cu noi) castiga sensibil mai putin media pe familie si nu stiu ce calcule de cheltuieli si cati bani le raman ii scade serios limita sumei pentru care poate face credit, iar cum apartamentul il iau pe credit diferenta intre casatorit si necasatorit era decisiva daca isi pot lua sau nu apartament.
Chestia e ca are clauza in contract ca trebuie sa anunte banca daca se modifica veniturile (inclusiv daca se insoara si scade media), asa ca mai sta vreo 2 ani ca sa ii creasca salariul (spre dublu, ca acum e manager incepator si in 2 ani ajunge la nivel mediu) si atunci se poate casatori.
Dar asta nu e socialism, e sistem bancar. Asemanarea e ca daca apucau sa se casatoreasca in aprilie, inainte sa plec eu, in iunie divortau.
Pe vremea lui Ceaușescu mama a primit locuință la cam două luni dupa ce s-a căsătorit și fire pragmatică i-a propus lui tata să divorțeze, să i-a apartamentul și următorul an să se recăsătorească. Moșul a fost evident împotrivă asa ca de fiecare dată când trec pe lângă blocurile alea mama are grijă să îi scoată un pic ochii pe tema asta.