Eu si php-ul

…eu (care nu stiu php) in timp ce incerc sa repar o chestie care merge pe php5 si nu mai merge pe php7 (de la mysql_connect la mysqli_connect si mysql_real_escape_string si num_rows si mysql_result si pula mea) si-n timp ce incerc sa lucrez la asta pe 3 servere si sa-i explic lu’ Orbu ce nu merge si ce vreau sa mearga. Si-n timp ce declar de doua ori aceeasi variabila, apelez functii inexistente, uit sa includ css-ul si pun numele gresit al fieldului din tabel…

…si cam asa e cu aia care lucreaza-n IT. Nu neaparat ADD, da’ ceva care sa cat o fi ceasul…

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

9 Responses to “Eu si php-ul”

 1. Moronete says:

  CPLM am citit? :))))

 2. Robert says:

  Si cam asta e motivul pentru care am ocolit mereu limbajele cu weak typing si/sau dinamice (inclusiv javascript, folosesc typescript acolo). Sa stau sa vad ca nu merge ceva in loc sa imi zica ide-ul / compilatorul din prima.

 3. Gabriel says:

  Eu mai visam topologii de retele si configuratii de BGP. Dar macar dormeam. 🙂 Bine, asta cand nu instalam Debian boot-at via PXE cu netinstall care netinstall nu stie pppoe, asa cu am facut telefonul hotspot si da-i inainte. La 5 dimineata.

 4. ZmeulZmeilor says:

  Se numeste autism. E cultivat de la varsta frageda in mintea tinerilor ITisti. Lol.
  Cine nu a fost sunat la 3 dimineata ca un server care tine 6 mil de abonati si-a dat restart la o placa sa se abtina din comentarii.

 5. Orbu says:

  Taci, ca a fost buna ideea. Stateam cu vechitura aia de 5.5 din doua motive:

  1. Ca mi-e la fel de usor sa fac upgradeul pe apache2 in SUSE cam cum ti-e tie cu php. ( In fine, asta am mai facut o data si l-am si downgradat, pe motiv ca cerea munca de dezvoltare, dar ma uit cu un fel de lehamite ca stiu ca pana le fac stau juma’ de ora, o ora, doua cu ” apache could not start see systemctl morti in carca” si chiar ca ma gasesc toate macarenele pana nimeresc setupul )
  2. Ca trebuia sa mut toate selectiile scrise de mine acu 7-10 ani cu versiunea decrepita de mysql_query pe mysqli. Lucru pe care il aveam in plan de vreo 3 ani oricum, da stii cum e, daca merge asa, joc de glezne.

  Da’ daca tot ai zis ca ai probleme la php7 ( ma gandeam ca cine-stie-ce dracu’ de probleme ai, poate vreun client cu chestii serioase) zic, hai sa pun si eu ala nou si sa fac ce-oi face cu el.
  Am muncit eu cateva ore ( say juma’ de zi) sa imi refac toate chestiile si probabil ca mai am erori, da’ merg pe principiul ca ce nu stii nu te poate deranja, dar, bai nene: toate chestiile alelalte, programate de altii, cum ar veni, ca wordpress, wiki merg, asa, cam de 2 ori mai repede. Deci, da.
  Ba si mizeriile mele merg mai repede si nu am imbunatatit nimic la selectii ca nu stau sa-mi rescriu tot softul ( pe langa ca nici nu mai stiu ce dracu’ relatii am pe acolo)

  Bine, acum ca dupa upgrade la php7 m-am uitat in error logul de apache sa vad ce trebuie sa corectez eu si am vazut o mai multe pluginuri de wordpress care si-o iau in muie si vomita errori grupa mare e alta treaba. As putea sa le repar si pe alea, da’ mai bine le dezinstalez gen, ca php-ul nu e chiar viata mea.

  Chiar sunt curios, clientilor tai care stau pe php7 cum le merg saraciile, ca eu credeam ca sunt invechit ca am inceput sa folosesc mysqli abia de prin 2015, da’ acum ca ma gandesc cred ca-s multe aplicatii care ruleaza inca soft decrepit. Macar c-or fi fost scrise acum coispe mii de ani.

 6. Manowar says:

  Pai, pula mea, unii o ard ghei cu probleme, altii o ard ghei blocati pe php 5.2 (ca plm, nu le merge aplicatia nici pe 5.3, never mind 7.1)

  Aia care-s pe php7 sunt o mana de oameni.

  Da’ ce pot sa-ti spun e ca opencube e pe php7. Are o singura problema, dar e minora si, cel mai probabil, va fi rezolvata in vreun patch mizerabil.

 7. Orbu says:

  Plm, vad ca nu mi se mai conecteaza Jetpacku’ dupa update-uri la toate. Zice ca n-am valid SSL cacat si m-am uitat prin locurile lui de transmisie si am vazut mai devreme un 400 Bad Request. Sa-l ia dracu, ca SSL/HTTPS nu am, nu credeam ca e musai acuma, in plm, si nici nu pot sa pun ca cel mai simplu tool – certbot, ala bineinteles ca nu merge pe cacatul de suse. Si uite asa am sa iau un harddisk ditai, sau mai bine 2 mai mici, am sa instalez ca toata lumea un Centos, sau un RedHat cu crack, lol, ca sa scap de tofelu’ de mizerii. Ca sa se potriveasca cu php7 gen :).
  Sau ma pis pe el de jetpack cu SSL-ul lui ca nici nu-mi trebuie mizeria aia. Era bun ca-mi spunea cand e siteul picat, adica monitorizeaza serverul moca.

 8. Manowar says:

  Nici macar nu stiu ce e aia.

 9. Orbu says:

  Certbot ? Un tool care iti face certificate valide pentru SSL si setarile in apache, ca pentru prosti asa, ca daca intru in openssl si ma apuc sa fac setarile alea in configul de apache / httpd cu mana, am mai incercat si am decis ca nu-mi trebuie. Altfel mor cu el de gat.
  Plm, pe jetpack l-am rezolvat the “old style”: dezactivat plugin, sters , sters toate referintele cu mana din baza de date a wordpressului si luat de la capat. Deci era de la ei. S-a futut la update ca orice cacat. Nici nu avea sens ce macanea el acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *