Filmul anului

Fara dubiu, New World (2013)

E coreean. Evident, fiind coreean, aveti probabil nevoie de subtitrari – mai nasol, dar e deja o varianta bluray cu sub in engleza, asa ca nu-i bai.

Aduce un pic cu The Departed. De fapt, e ceea ce-ar fi putut fi The Departed daca n-ar fi avut actori de cacat, scenariu basit si buget la limita.

Filmul bate de la distanta tot ce-am vazut anul asta…si numai. Nu are sens sa spun mai multe, va las sa-l vedeti.

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

13 Responses to “Filmul anului”

 1. Alexandru says:

  Adauga si faptul ca The Departed e copiat mot-a-mot dupa un film din hong kong, “Infernal Affairs”. La nivelul de aceleasi faze. Aia cu filajul, aia cu aruncatul capitanului de pe acoperis, parca au luat scenariul de pe torrente.

 2. Manowar says:

  The Departed a fost prea prost si boring pentru a ma interesa eu prea mult de el, la modul ala (de unde e scenariul, e sau nu furat etc).

  Scenariu prost, actori prosti, buget de cacat.

 3. Andrei says:

  Imi place muzica, imi aminteste de “a fistful of dollars” a lui Ennio Morricone

 4. Travis says:

  Cu actorul din Oldboy si (scenaristul lui) I Saw the Devil!! I’m in. Nu auzisem de el.

  @Alexandru: se numeste remake. 🙂

  Mie mi-a placut The Departed. Sunt o groaza de chestii reprosabile, intr-adevar, dar se intampla si veritabile miracole estetice printre ele. Nu ca “mda, mai are si faze mai de doamne-ajuta”. Miracole, am zis! 🙂

 5. Manowar says:

  @Travis: astept parerea ta despre “The Departed” dupa ce-l vezi pe-asta.

 6. Alexandru says:

  Ai dreptate, este remake. Eu spuneam doar ca Departed mi se pare acelasi film, numai ca pe engleza, fara nicio contributie originala.
  In fine.

 7. vlad says:

  Jack Nicholson nu e un actor prost. Atat am avut de spus.

 8. Private Gomer Pyle says:

  L-am vazut acum o saptamana. E un film bun. Dar te caci pe tine cand spui ca-i peste The Departed. Si te caci si mai tare pe tine cand spui scenariu prost, actori prosti si buget de cacat. Actorii principali chiar n-au nevoie de vreo prezentare, iar bugetul e undeva aproape de 100 de milioane $, pentru un film din 2005. Voiai si robotii din Transformers in film, sa ajunga astfel la 500 milioane? Stiu ca-ti place sa exagerezi, dar chiar asa? Gangnam style vs The Departed?

 9. RuneJaguar says:

  The Departed a fost prea prost si boring pentru a ma interesa eu prea mult de el, la modul ala (de unde e scenariul, e sau nu furat etc).
  Scenariu prost, actori prosti, buget de cacat.

  Sa-mi bag pula, anul trecut, prin noiembrie, era unul din cele mai bune filme pe care le-ai vazut alaturi de Liss of the dragon, Cleanskin, LA Confidential si altele.

 10. Manowar says:

  Actorii principali chiar n-au nevoie de vreo prezentare

  De acord. La fel ca Bieber si Minaj. Ceea ce-nseamna ca-s epici. Se aplica si pentru treaba cu bugetu’ and shit.

  Sa-mi bag pula, anul trecut, prin noiembrie, era unul din cele mai bune filme pe care le-ai vazut alaturi de Liss of the dragon, Cleanskin, LA Confidential si altele.

  Era anul asta, prin ianuarie – si inca e printre filmele care mi-au placut. Da’ tot mizerabil ramane prin comparatie. Uita-te la ambele si fa o comparatie.

  Altfel, daca vrei s-o iei asa, prin 88 mi se pareau super tari si filmele lu’ Nicolaescu. Da’ nu prea vazusem altceva mai bun.

  Gangnam style vs The Departed?

  “Gangnam Style” are 1,7 miliarde de views pe jewtube. Cat s-a vandut nu stiu, nu ma intereseaza.

  Cat despre a spune despre filmul asta ca-i “Gangnam Style”, no comment, fiecare cu parerea lui.

 11. Travis says:

  L-am vazut. Nu m-a prins. E extrem de atent si serios lucrat, are o imagine impecabila, actorii par cu actele in regula si ei, dar subiectiv vb, mi s-a parut arid, fara scanteie si fara puls. Spre final, cand incepe lumea sa stranga randurile si cand se mai incinge atmosfera, parca se misca si in mine ceva, dar per total nu prea mi-a pasat de personajele alea. Nici nu cred ca am inteles destul din ce se intampla acolo. Mi s-a parut cam greu de urmarit, mai ales in prima jumatate. Nu ca aveam nevoie de mai mult sange si impuscaturi, dar nici sah sa nu fie, ce pula mea. Puteti sa-mi atacati inteligenta, nu-mi pasa. 🙂
  Mi-aducea aminte de asta: https://opencube.ro/science-friction/

  Dintre asta si The Departed, prefer In Bruges. 🙂

  Coincidentally, mai am doua filme est-asiatice recente la care vreau sa ma uita zilele astea: Drug War si Life Without Principle. Just saying.

 12. fish says:

  vazut, placut. dar cumva s-a desfasurat umpique prea incet…
  oricum a meritat timpul.

 13. animal00 says:

  film de cacat. aia injura acolo. fumeaza. se impusca. bla bla bla.

  bai cat fumeaza si injura astia in film. M-a spart. Dupa ce in ultimele filme de la holiuji tigara apare atat de rar si de “credibila” filmul asta, doar prin faptul ca a lasat cacatul de PC deoparte mi-a placut.

  Film bun. Cinematografie misto. Mersi de recomandare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *