Mascarada de justitie din Romania

Mentionam in articolul asta trei firme: UTI, Siveco si ASESOFT.

Stiti ce-au astea trei in comun si cum au intrat in folcloru’ mistourilor? Toate trei castiga(u) pe banda rulanta contracte cu statul. Da’ nu asa, la modu’ discret, ci nesimtit, pe banda rulanta. Si nu orice fel de contracte, ca sa fie clar, ci de-alea care intrau la “japca si spaga pe fata”.

De Siveco ati auzit recent, cand a fost un pic luata la intrebari tanti aia, Irina Socol, pentru ca sifona bani prin firme ale tiganilor de la tara. Dar hai sa vedem cateva dintre contractele cu statul. La partea urmatoare o sa vi se para amuzant daca stiti un pic de php si mysql.

Unul dintre ultimele astfel de contracte a fost atribuit firmei SIVECO de către Agenția Națională de Integritate la sfârșitul lunii iunie a acestui an. A fost vorba despre contractul pentru implementarea sistemului informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achizițiile publice. Potrivit anunțului de atribuire nr. 147874/02.07.2014, o singură ofertă dintre cele patru a fost declarată admisibilă la procedura de licitație deschisă. Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul a fost SC Siveco România SA, valoarea contractului fiind de 24.530.000 de lei. Ce ar trebui să facă acest sistem?

După cum a declarat președintele ANI, Horia Georgescu, într-un interviu acordat HotNews, sistemul informatic integrat care va preveni conflictul de interese în timp real ar urma să fie operațional anul acesta.

Ba, ne-am inteles? Vreo 5 milioane de lire pentru a compara cateva fielduri din ceva sql. E numele lu’ cutarescu in lista de actionari/angajati? Daca da, conflict. Daca nu, da-i inainte.

Tot de anul acesta, dar din luna martie, datează și un contract în valoare de 8.250.000 de lei atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă aceleiași societăți. Achiziția s-a făcut în preajma alegerilor europarlamentare, obiectul contractului fiind servicii de programare de software de aplicaţie pentru modernizarea Registrului Electoral. Contractul de față a fost atribuit prin negociere fără anunț de participare.

Pentru ca, na, la vremuri noi, tot noi. Si nu strica. Ah, ce inseamna serviciile alea concret, ce fac? Cui ii pasa? Probabil nici nu au fost prestate.

La sfârșitul anului 2012, aceeași societate Siveco a obținut, tot de la Autoritatea Electorală Permanentă, un contract în valoare de 7.180.000 de lei, de data aceasta fiind vorba despre un contract de servicii de programare de software de aplicație pentru numărarea și centralizarea voturilor exprimate la alegerile parlamentare din 2012

E bine, asa-i? 1.4 milioane de lire sau cam asa ceva. Pentru a “numara” si “centraliza” voturile. Adica o chestie pe care-o faci in sql in vreo doua minute. Eventual din shell in vreo 10 secunde. Dar ce mai e un milion de lire in ziua de azi, frate…

Anul 2011, luna august. Autoritatea Electorală Permanentă a ales, dintre cei trei ofertanți pentru acordul-cadru privind realizarea sistemului informatic al registrului electoral, în valoare de 11.662.396,34 de lei, unul singur: SC Siveco România SA. Potrivit anunțului de atribuire, prima etapă a acestui acord-cadru a avut o durată de şapte luni și a vizat implementarea sistemului informatic la nivel central, respectiv sediul Autorității Electorale Permanente cu interfață web de vizualizare a unor rapoarte specifice, iar a doua etapă era prevăzută cu o durată de 24 de luni şi viza extinderea sistemului informatic al Registrului Electoral la nivel național pe bază de contracte subsecvente.

Pentru ca select from where si join as. Inca vreo 2.x milioane de lire.

În anul 2009, Siveco a marcat alte două contracte cu Autoritatea Electorală Permanentă. Unul viza „servicii de programare de sofware de aplicație“, şi avea o valoare de 5.361.593 de lei. Şi de data aceasta, a fost vorba despre trei ofertanți, cel declarat câștigător fiind Siveco. Contractul a presupus realizarea sistemului de proceduri și instrumente software de prelucrare a datelor și editarea de rapoarte necesare centralizării rezultatelor votării pentru alegerea președintelui României

Va dati seama ca nu mergea folosit softul asta cand se numarau CELELALTE VOTURI. Trebuia unul nou, pentru ca un milion de lire nu-nseamna mare lucru.

Tot în 2009, dar în luna mai, Siveco obţinea un alt contract cu Autoritatea Electorală Permanentă, în valoare de 1.412.632 de lei. Acesta presupunea realizarea sistemului de proceduri și instrumente software de prelucrare a datelor și editarea de rapoarte necesare centralizării rezultatelor votării pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Si inca un soft, desigur, dar mult mai ieftin (vreo 300,000 de lire) tot pentru numarare. Care o fi explicatia pentru faptul ca la prezidentiale, cu cativa candidati, costa un milion de lire, iar la parlamentu’ european, cu vreo de 3 ori mai multi candidati, probabil, a costat o treime? Si de ce nu merg numarate toate astea cu un soft, ca eu il fac in vreo trei zile cu tot cu interfata web?

Și în 2008, Autoritatea Electorală Permanentă lucra, de asemenea, printre alte firme, şi cu Siveco. La acea vreme, AEP i-a atribuit firmei contractul de servicii de programare de software de aplicație, în valoare de 2.789.705 lei. Era vorba despre softul pentru centralizarea rezultatului votării la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2008.

Si iata cum inca vreo 500,000 de euro fusesera platit pentru ALTA numaratoare, din 2008. Dar, desi fix aceiasi oameni voteaza, din fix aceleasi judete etc, trebuie pentru fiecare chestie un nou soft. Din ce in ce mai scump. Pentru ca nu se uita nimeni la sumele astea. Si toate softurile astea, repet, se fac in maxim trei zile. Si cred ca-mi dau dreptate toti aia care stiu vag de tot linux/php/mysql.

Ah, si stiti de ce suge acum pula Irina Socol aia? Pentru ca uite:

La sfârșitul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de 206.069.194 de lei, un profit net de 17.290.287 de lei și 765 de salariați.

Serios, serios, profitul la 17.2 milioane cu cifra de afaceri de 206 milioane? Hai nu ma fute, chiar asa? Pe software, ma? Unde ti-ai cumparat o singura data ce programe ti-au trebuit, dupa care platesti angajatii si facturile si aia e? Si totusi iesi cu profitu’ sub 30% din cifra de afaceri? Pai cum sa nu te ia baietii la ochi? Cum?

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”.

În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip „fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

Evident, baietii sifonau bani mai ceva ca Google si Amazon la un loc. Doar ca aia o fac legal.

Si nu-i o intamplare c-am mentionat in articolul ala UTI, Siveco si Asesoft. Toata tara aia stie chestiile astea. Nu-i ceva nou, nu-i ceva surprinzator. Toate firmele astea capusa sunt abonate la contracte cu statul – adica pe banii vostri – si toate castiga totul pe banda rulanta. Cu sau fara licitatie. Iar aia de la Siveco sunt mici copii. Sa-i vedeti pe aia de la UTI, care fac tot ce misca, de la bariere la aeroport la rahaturi pentru RATB, soft pentru nu stiu ce institutii si tot asa.

Ca exemplu random, aia de la UTI lucreaza cu sume serioase, nu mizilicuri de-astea de tigani:

În 2004, Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat un contract în valoare de 68,1 milioane euro. Contractul constă în servicii de pază pentru o perioadă de 20 de ani pentru portul Constanța și a fost semnat cu SC UTI Italy, iar ulterior a fost preluat de SC UTI Servicii Portuare SRL.

Pentru ca, da, cam 3.x milioane de euro pe an, asa, pentru paza. Sunt scumpi paznicii, poate nu stiati. Cam 300,000 de euro pe luna, stiti?

Daca intamplator nu stiti prea mult despre UTI, hai sa vedeti:

UTI este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de tehnologia informatiei si securitate de pe piata locala, cu capital majoritar romanesc, fiind compania care a realizat sistemul de management al traficului din Bucuresti si a introdus sistemul automat de taxare in autobuzele din Capitala.

Stiti, presupun, traficul din Bucuresti. Eh, de cand s-au ocupat ei de management, parca-i altceva, nu? Wait, what? Si apoi, sistemul automat de taxare. Ala fentat de toata lumea.

In caz ca va-ntrebati, UTI e al lui Tiberiu Urdareanu. Ah, cine-i Tiberiu Urdareanu? Pai…

Tiberiu Urdăreanu (n. 29 iunie 1953 în Dej, județul Cluj) este un om de afaceri român, patronul grupului de firme UTI Grup. Este fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost șef al Comandamentului de Tancuri și Auto în vremea comunismului[1]. A absolvit Institutul Politehnic București – Facultatea de Autormatică în 1997 și Universitatea din Leicester, Marea Britanie, în 1998[2]. Între 1978 și 1984 a lucrat în Ministerul Industriilor și Construcțiilor de Mașini, iar între 1984 și 1993, la Ministerul Apărării Naționale – Institutul de Cercetări al Armatei[2]. Din 1993, conduce grupul UTI[2]. Tiberiu Urdăreanu este maior în rezervă[3].

Ce dracu’, ba, daca nu fura securistii nostri din tata-n fiu, cine sa fure? Io cred ca-n loc de UTI ar fi sunat mai bine PDI. De la Dinu Paturica.

Nu, bineinteles ca nu-i investigat nimic pe linia asta si nici nu va fi. Ca una e sa te iei de-o proasta care face smenuri cu tigani si alta e sa deranjezi de la masa un domn cu grade, fiul altui domn cu grade. Si nu, nu-i nimic suspect la faptul ca aceleasi firme castiga pe banda rulanta toate licitatiile organizate de stat la preturi absolut absurde. De unde sa stie DNA-ul chestiile astea, nene?

Sanki, Romania are justitie. Mars, ma. Nu, nu sunt eu de 100 ori mai destept decat altii, de zbier de jegurile astea de ani de zile. Toata lumea stie chestiile astea acolo. Numai DNA-ul nu afla, nu are timp sa se auto-sesizeze, nu nimic. Pai, e greu.

Hai, in cor dupa mine: dom’le, nu stim de ce ne pleaca IT-istii din tara!

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

39 Responses to “Mascarada de justitie din Romania”

  1. ioexist says:

    am un labar pe post de cunostinta la ceva filiala siveco
    el: ‘ba ejti nebun vreau sa plec de aici ca e imens de mult de munca’
    ce rahat muncesc aia ma atunci???

  2. Manowar says:

    Sa fim seriosi cu ce muncesc aia. Probabil cunostinta ta e responsabilu’ cu curatenia sau pula mea.

  3. Béranger says:

    UTI, 18.5 milioane euro, Dosarul de Sănătate (nu pare PHP): http://www.cnas.ro/post/type/local/comunicat-cnas-si-uti-au-semnat-contractul-pentru-dosarul-electronic-de-sanatate-1400156688.html

    Aș fi curios cine (nu) s-a ocupat de (dez)integrarea bazelor de date CNAS – Trezorerie, de trebuie să meargă jdemii de oameni cu chitanța de la fisc la CNAS în fiecare lună.

  4. Manowar says:

    @Beranger: daca te referi la webserveru’ ala, eu zic sa te mai uiti, ca pare apache 2.2.15 cu php 5.3.3, gen bagati copii remote exploits grupa mare. Genu’ de chestie care costa milioane.

  5. Béranger says:

    @Manowar: nu, mă refer la faptul că ei zic „IBM, Oracle si Cisco”, adicătelea poate un DB2, un Oracle…

  6. Manowar says:

    Nah. Daca o ard pe Oracle, e pentru baza de date ( oracle e inutil pentru asa ceva, e suficient mysql, care e tot al lor )

    IBM in cazul ala probabil inseamna websphere, care e o gluma proasta si inutila pentru asa ceva.

  7. Dan Pulea says:

    Expires: Thu, 19 Nov 1981 ??? 😀

  8. Andra says:

    Asa ca o paranteza: daca mergeti la ANAF (finante?) si aveti nevoie de un document care sa specifice ca nu aveti datorii, vi se da o foaie de hartie… pe care, pe la mijloc, troneaza un Oracle exception…ORA-2793 daca bine imi amintesc. Explicatia domnului de la ghiseu: este bine, inseamna ca nu sunteti in baza de date.

  9. animal00 says:

    Manowar intre noi fie vorba, sumele alea nu sunt numa pentru sistemul informatic. Cel putin pentru sistemul medical, trebuia sa asiguri si trainingul personalului (nu e asa simplu precum pare) plus partea de hardware.
    Sa nu cumva sa intelegi de aici ca zic ceva de genu “nu sunt supralicitiate”. Doar ca nu-s chiar atat de supra.

    Totusi, la un control e mai greu, nu imposibil, dar mai greu, sa demonstrezi ca suma aia e prea mare. Dar…tu furi deja de la stat. Ai o cifra de afaceri enorma. Si…te bagi sa achizitionezi programe informatice de la tiganii analfabeti? Care au ca obiect de activitate fierul vechi. Pentru 3mil E? o chestie pe care la un moment un procuror nu mai vrea sa ia spaga si iti da muie cu liniste?

  10. outlaw says:

    @Dan Pulea: din amintirile mele de fost programator, aia înseamnă “Expires: already expired”

  11. Manowar says:

    Manowar intre noi fie vorba, sumele alea nu sunt numa pentru sistemul informatic. Cel putin pentru sistemul medical, trebuia sa asiguri si trainingul personalului (nu e asa simplu precum pare) plus partea de hardware.

    Da, patru servere, doua LB si doua FW. Gen pula mea…o adevarata avere. Sa tot fie vreo 80,000 daca esti chiar nesimtit. Si nu-mi vorbi de licente, ca toata mizeria aia se poate face fain-frumos pe opensource fara belele. Da’ deh, facebook poate folosi mysql cu ceva miliarde de utilizatori, Romania are nevoie de oracle pentru 20,000,000 de intrari – pe care nu face decat sa le adune (vezi aia cu votarea).

    E grele, coaie. Pai, toate query-urile alea de mysql iau cel putin o ora pentru a fi scrise. Din care juma’ de ora la cafea. Pula mea, nu conteaza, sunt banii prostilor, ai statului, ai nimanui, ai tuturor. Da-i in mortii lor de-aici.

    Si…te bagi sa achizitionezi programe informatice de la tiganii analfabeti? Care au ca obiect de activitate fierul vechi. Pentru 3mil E? o chestie pe care la un moment un procuror nu mai vrea sa ia spaga si iti da muie cu liniste?

    Pai, normal, coaie. Cum plm sa furi doar asa, cat furi de la stat? Tre’ sa mai furi si pe langa. Ori suntem romani, ori nu mai suntem.

  12. animal00 says:

    nu merge asa. Cererile sunt cu windoze musai. si cacaturi de oracle sau macar sql server. cu mysql nu te atingi de proiecte mari. pentru ca “nu par profi”.

    ah. mai e o treaba. Tu, Manowar, faci softu pizdii. 50k unde astia cer 1 milion. Oferi licitatia, ti se zice sa cresti si tu spre 500k din care iei 30k. Daca nu, castigi licitatia, esti obligat sa livrezi produsul, dupa care aia 50k ii primesti. la un moment dat. candva.
    *caz aproximativ real, dar nu mai stiu exact cum erau sumele. mi se pare ca din aia 50k primeai fix pula, dar intrai in sistem cu promisiunea ca la urmatoarele licitatii pe care le castigi primesti si ceva

  13. 0rbu says:

    E bine, asa-i? 1.4 milioane de lire sau cam asa ceva. Pentru a “numara” si “centraliza” voturile. Adica o chestie pe care-o faci in sql in vreo doua minute. Eventual din shell in vreo 10 secunde. Dar ce mai e un milion de lire in ziua de azi, frate…

    Asta daca doar numeri si centralizezi. Poate au lucrat ei vreun numarat mai special care da intotdeauna rezultatele “corecte” si nu permite rasturnari de situatii :D, indiferent de input.
    Poate de aia si se duc la vale . Ca sa nu mai numere ei. Sa mai numere si altii :).
    Sunt curios daca aia cu achizitia de software din Sintesti oprea in drum spre munca si lua “faaaacturi, faaacturi” de la rromancele de pe margine :). Pe care scria “achizitie program de topit cositor si de batut tabla de cazan, cu diacritice “.

  14. animal00 says:

    dimineata era una jos “fiare vechi, fiare vechi”. futu-i in gura de programatori, cum imi strica ei mie somnu

  15. X-Ray says:

    Programator la programator, trage! :mrgreen:

  16. Manowar says:

    Asta daca doar numeri si centralizezi.

    Da’ tu ce crezi ca se intampla?

    Bai, in cabinele de vot intra niste puleti. Niste distrusi cu buletinul de vot. Dupa, in seara respectiva, se numara voturile din urne. 10 in urna aia, 20 in ailalta, au votat 15 basescu, 15 ponta, 15 si-au anulat voturile. Tovarasa presedinte – insotita de dorei – se duce si tasteaza pe web. insert into cocarjati_vale values (’15’,’15’,’15’);

    Se da o relatie sau cum pula mea vrei sa-i zici cu alt tabel in care-s trecute comunele, dupa care vine un jegos si zice SELECT judet, ( comuna1 + comuna2 + comuna3 + … comunaN) AS total FROM `judete`

    CE sloboz imi rupeti pula cu “dar poate..”. Discutam in pula mea de-o adunare. Cat cacat va ia sa scrieti coispe queries megasanitized si sa le puneti pe-un lamp/lemp?

    Exact ce cacat crezi tu ca se poate face acolo? Ai impresia ca sta cineva sa…ce? CEL MULT, CEL MULT ar putea baga in baza de date numele/cnpul/adresa boului care-a votat. Sa stie cine nu s-a prezentat la vot, daca ar fi ilegal sa nu votezi. Da’ aia e.

    E un cacat de facut intr-o zi maxim, de ce discutam macar despre asta, sunteti retardati? Si care 50k, ca orice bulangiu de angajat IT al autoritatii pizdii ar trebui sa poata face rahatul asta intr-o zi de munca, cap-coada. E o insulta in pula mea ca au indrazneala sa “cumpere” un produs pentru asa ceva (de fapt, vreo 5 pentru fiecare vot), cand rahatul asta ar fi facut de orice dorel cu 1000e/luna.

    ah. mai e o treaba. Tu, Manowar, faci softu pizdii. 50k unde astia cer 1 milion. Oferi licitatia, ti se zice sa cresti si tu spre 500k din care iei 30k. Daca nu, castigi licitatia, esti obligat sa livrezi produsul, dupa care aia 50k ii primesti. la un moment dat. candva.

    Cunosc sistemul. Eu vorbeam strict despre cat valoreaza “produsele” si “Serviciile” facute de siveco. Cam doua ore de munca, ca o ora dureaza pana trezesti phpistu’ din betie. Aia daca nu esti tot tu phpistu’.

  17. UTP says:

    Si totusi, de ce te miri?

  18. gara de nord planeta mea says:

    Asa e in comunism: Jenel e milionar, pentru ca firmele fac bani din impozitele platite de popor.

  19. don says:

    Au ramas/vor ramane pe piata doar UTI si Asesoft. Viata-i grea si concurenta mare intre securisti.

  20. Lucian says:

    Sa vorbim si de licitatiile pe SEAP. Firma X-protejata primeste instiintare cu 6-7 luni inainte de semnarea unui contract ca trebuie realizat un produs software care trebuie sa satisfaca n cerinte. Firma X se apuca de lucru, cand produsul aproape e gata se publica pe SEAP caietul de sarcini, cu conditia ca software-ul sa fie realizat in maxim o luna sa zicem. Cine se incadreaza in termen? Firma X. Siveco, UTI, Asesoft castiga contractele prin atribuie. Ramane doar de rezolvat rotirea banilor in asa fel incat sa ii ajunga partidului A sau B banii in pusculita.

  21. Manowar says:

    Pai, nu tre’ sa traiasca si Intrarom, Teamnet si restu’?

  22. CrazyVibes says:

    manoware esti invidios.
    Ce le-ai mai face tu lor! Ce ti-ar mai placea! 🙂

  23. ion says:

    o confirmare pentru pentru Manowar, da , intr-un caz pe deplin cunoscut de mine, la un contract minor cu una dintre firmele amintite, erau de praduit cam 820 000 Euro.
    ca sa realizezi decent proiectul ar fi trebuit sa bagi cam 90k euro in hardwer, licente, retelistica si cam 17-20k intr-o echipa de 5-7 programatori, timp de 45 zile ca sa faci o personalizare pe limba romana si alte mici fonfleuri cerute de beneficiar.
    in final s-a bagat in hardwer si licente cam 7k euro si s-a apelat la o solutie deja facuta pentru altii, fara personalizare si total necorespunzatoare nevoilor beneficiarului…. in schimb, de banii astia, la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achiziţiilor Publice exista o persoana care aproba orice nazbitie de caiet de sarcini… s-au mai uns osii la nivel de ministru si consilier de ministru prin 2 ministere, s-a mai cotizat la o campanie politica si au mai primit ceva foloase necuvenite, prin afini, ceva baieti de prin MI si citeva servicii…. asa ca … bine nu ne mai facem, sint 2 solutii, una c luneta, alta cu amortizor 😀

  24. UTP says:

    Manowarle, o intrebare serioasa pentru tine, daca maine guvernul Romaniei are un task pentru tine de 1 milin de lire, sa le faci un query in sql, desigur cu o denumire pompoasa de luat fatza publicului tembel?

    Sigur, cu licitatie publica & shit, dar tie ti se garanteaza contractul cu conditia returnarii a 60% din suma la partid.

    Accepti sau nu?

    Daca nu, cum justifici?

  25. Manowar says:

    La negru, da, o fac. Fara acte. Dar la negru e suficient sa imi dea vreo 5000 partea mea.

    Legal, nu. Sa justific? Simplu. Cand pula mea ai vazut tu sa pice aia care au dat banii? La racoare ajung mereu aia care ii iau. Cei care au dat raman acolo. Gen, ai impresia ca la faza asta cu siveco o sa fie luati la parnaie ministri? Nu, tati, proprietarul firmei. Pai, DNA-ul a sarit pe maimuta aia proasta care facea smenuri cu tigani, da’ se duce cineva sa-i ia de gat pe muistii care au semnat si-au cumparat o chestie de cel putin 10 ori mai scumpa decat trebuia? Nu, ca aia-s acoperiti, nene. Gen, frate, atatia oameni s-au prezentat la licitatie, doar astia au corespuns, eu, legal, ce puteam sa fac? Le-am dat-o lor…Normal.

    Si mai e o treaba. Daca ai intrat in hora cu acte, esti al lor. Forever. Si nu-ti imagina ca proasta aia sinistra chiar a primit un milion de lire pentru o harneala de program. A luat fata cuminte 200,000 max. Restu’ la partid. Ca altfel, la urmatoarea licitatie…Pai, daca lua pe bune banii aia, crezi ca mai statea de harneli gen spalare de bani cu firme fantoma? Pula mea, practic, te forteaza sa furi. Iar cand au nevoie de-un scapegoat, ia te uita…

    Vrei s-o fac legal? Sigur. Iti dai tu tie contractul, pe firma ta, a nevestei, a matusii Tamara, ma doare-n pula, da’ nu a mea. Pe mine ma pui/angajezi consultant si ma angajezi o luna pe 5000. Sau 50,000. Sau cat ai chef sa-mi dai. Fara raspundere. Si-ti fac aia, iar din banii aia nu vezi un cent inapoi, da-te-n sange. Nu ma pui pe mine sa-mi fac firma, sa semnez eu, sa raspund eu pentru furtul tau, da’ banii sa ajunga la tine. Ce pula mea, s-a-ntalnit hotu’ cu prostu’?

  26. ivanilici says:

    Manowar, Teamnet e tot a lui Ghita de la Asesoft. Asa ce m-am saturat de jigodia asta penala…

  27. Melcu says:

    Nu m-ar mira sa apara vreun subcontractant sa zica ca el a facut alea pentru vreo 50 de mii de lei.
    UTI sunt aia care monteaza semafoarele, cam peste tot prin tara.

  28. Ionut says:

    si le sincronizeaza. in oras au facut treaba pe 20k acum cativa ani. o intersectie si semafoarele de la 2 mai mici din zona. in ideea cand prinzi verde la primu sa te tot duci pe verde si in celelate 2. si dupa ce au terminat asta, la 2 sapt au desfiintat semafoarele si au pus sensuri giratorii. 🙂

  29. Melcu says:

    Sa inteleg ca asta este retata de succes! Vine UTI si monteaza semafoare… apoi vin aia de pe santier si arunca niste astea de plastic: http://cache.bzi.ro/cache/1/281/s560x316_Rond_nou_la_Gara_Nicolina-1.jpg
    Astea de plastic care sunt chiar mai bune ca semafoarele. – Sper doar ca nu o costa cateva mii de euro un cub de plastic. Apoi daca nu costa asta cateva mii de euro? Tot nu ma stresez cu unde merge bugetul, 200 de milioane de euro merg spre Catedrala Mantuirii Neamului, ma simt darnic cu un giratoriu din plastic.

    Ps: Luxtenu ramane sa ajunga pe tv, nu pot sa zic cat de sinistru este sa fac un drum Cluj – Bucuresti, Craiova – Bucuresti, sa trec prin orasE in care este bezna! Stau atent pe unde apare vreo trecere fara indicator, mai ales iarna cum la 17 vine negura… S.F.

  30. Ionut says:

    Din alea au fost cateva luni. Dupa a venit o firma si a pus borduri gen. Cercul l-a umplut cu pamant si au plantat lalele. Pe care le schimbau saptamanal. Uneori mai schimbau si florile. Si in mijloc au pus o oala mare din care curgeaba apa. Nu vreau sa ma gandesc cat a costat totul si cate firme au fost implicate. De aia cu sincronizarea stiu ca citisem in presa locala. Dupa aia de au construit si or fi venit altii de lua 1 mil la firu de lalea?

    http://www.orasul-tulcea.ro/media/images/photo/big/neptunus_ir5i_img_0316.jpg

    Se puneau flori si iarna ca era pacat de la Dumnezeu … nasol ca le mai acoperea zapada.

    Sensurile giratorii sunt f utile si e plin orasul. Numai 6 imi vin acum in minte …

  31. CrazyVibes says:

    Apropo, ca zicea ivanilici de Teamnet. Pai imi amintesc ca am aplicat la un moment dat la ei pentru un post de Sys Admin Windows. Pentru ce pula mea m-au chemat pisicutele alea de 19-20 de ani sa ma puna sa dau test psihologic? Adica sa rezolv probleme de-alea cu gaseste de cate ori apare linia oblica in cele 24 de imagini. Cate zerouri gasesti in imagine etc. Ca pe urma sa-mi spuna multumim frumos si ce salariu doriti. Nimic tehnic. Doar povesti psihologice si stat picior peste picior cu caietul si pixul. N-am mai fost sunat veci pentru un al doilea interviu. Hai ca m-am enervat si eu acuma.
    As spune mai multe chiar, dar hai v-am pupat.

  32. Dan says:

    De ex. limitatoarele de viteza de pe sosea, par sa coste pe la 1600 lei/limitator (nu e clar daca pentru o banda sau pentru doua)

    Si-s consumabile

  33. Ionut says:

    E greu cu asesoft sa concurezi cand este firma unui serviciu secret. Ghita nu este mai mult decat un colonel cam ca Turcescu, dar cu ceva mai mult noroc in viata si ten mai alb.

    Nu stiu in alte parti, dar aici astia s-au ocupat de tot ce inseamna regii si directii ale statului (de la protectia copilului la aia de vanatoare si pescuit) + spitale … au supt din toate partile. Aveau +80% din venituri din contracte cu statul si foarte rapizi. Niste echipe mici de montau servere … mi-a fost lene sa caut cati angajati are, dar banuiesc ca nu prea multi.

  34. Melcu says:

    Astia de la mine observ ca mai au de invatat… am un giratoriu de 2 ani, recunosc ca dupa 2 ani asteptam eu sa apara vreo forma acolo, tot mai apare vreun idiot care “plimba” cercul cu masina.
    Deci faza urmatoare: Bordura, floare si ceva statuie, sper ca citeste vreun functionar pe aici si pune mana pe telefon sa se miste treaba.

  35. CrazyVibes says:

    Pai de regula, la o licitatie de genul se duc 4-5 firme. Reprezentantii firmelor respective se cunosc toti intre ei. Bineinteles, ai si tu, micul intreprinzator, o mica, foarte redusa sansa, sa afli de licitatie si sa te prezinti acolo cu oferta. Ce nu stii tu e ca acolo, la masa de lictatie, din 5 firme vreo 3, daca nu chiar patru sunt firme “capusa”. Mmmmbun! si sa zicem ca invingatorul este firma C. Preia proiectul, incepe sa lucreze. Poti fi sigur ca pe proiectul ala vor lucra firmele A, B, D. Probabil si E. Pentru ca de ce nu? Asa-i in business. Tre sa aibe si astia micii ce sa mananca.

  36. Catalin says:

    Majoritatea caietelor de sarcini,cer platforma JAVA (pentru ca ar fi platforma enterprise si deschisa). Apoi trebuie sa interactionezi prin tot felul de webservice-uri (niciodata prin baza) la alte sistem.

    In plus niciun caiet de sarcici nu include achizitia de software suport pentru rularii (licente DB Oracle, licente oracle application server etc).

    Lucrarile sunt in general mari, proiectate pentru o legislatie complicata si stufoasa, care de devin “uzate moral” in momentul lansarii (la 2-3 ani dupa proiectarea lui)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *