7 Responses to “Multilateral dezvoltati”

 1. gamedog says:

  Comunistii doar au copiat multilateralismul.
  Britanicii aveau demult multilateral dezvoltatii lor – se numeau “jack-of-all-trades”.
  Dupa care au descoperit specializarea.

 2. Orbu says:

  Coaie, aia nu sunt multilateral dezvoltati. Aia sunt necalificati. Sau insuficient calificati. Sau, pula mea, poate doar le e lene.

  Ca o baterie o schimb si eu in 10 minute, fara sa lucrez in service sau sa stiu mare lucru despre ce e aia. Cea mai dificila chestie e s-o ridic, pentru aia nu sunt suficient de multilateral dezvoltat. Cat pula mea de complicat e sa ridici capota, sa ai cheia potrivita ( de obicei de 10, de obicei se gaseste in trusa masinii) si sa desfaci maxim 4 suruburi.

  Multilateralismul isi propunea a fi altceva, in sine o idee mareata, aparte de ce-ajungeau sa-ti spuna tie niste maimute incompetente la scoala.

 3. Manowar says:

  E amuzant ca am publicat postul asta in 2003 sau 2004, nici nu mai stiu.

  E si mai amuzant ca inca mai e valabil.

 4. Fery says:

  @Orbu: sa mori tu ca la toate masinile e asa cum zici. Se da Chrysler Sebring dupa 2007, bateria este in aripa stanga a masinii. Trebuie demontata roata, contra-aripa, etc. Volkswagen tuareg: bateria sub scaunul soferului, trebuie scos cu toata mataraia aferenta, scaunul la final trebuie reimperecheat pe CAN-bus, refacute adaptarile de pozitie-capat de cursa = manopera 500E. Si mai bag daca vrei, da aveai tu rantu tau la tine pe blog cu becul de la masina, sa nu crezi ca bateriile ar fi altfel. Tot retarzi le amplaseaza si pe alea.

 5. gamedog says:

  @Manowar: mie nu mi se pare ca s-a schimbat mare lucru in ultimii 30 ani.

  Sau poate chiar nici in ultimii 110 ani: zicea Draghicescu in 1907 in concluziile de la “Psihologia poporului roman”:
  “Societatea si coprinsul spiritului romanesc se infatiseaza astazi […1907…] pline de constraste, nedesavarsite si provizorii sub aproape toate punctele de vedere, neegale si amorfe sub multe privinte.”

  Cartea e pe net. La englezi si nemti am remarcat schimbari majore de la radiografia lui Draghicescu. La romani … pare cam la fel.

 6. Manowar says:

  Pula mea, stiu lucrarea, dar ma lasa rece. E de pe vremea cand s-ar fi putut schimba ceva. Acum nu mai e cazul. Romania mie mi se pare condamnata. De fiecare data cand ma uit la Romania reala ma intreb daca s-ar putea schimba. Daca ar putea deveni o tara. Daca romanii – marea masa, nu doi-trei buni doar de plimbat pe la stiri – ar putea deveni oameni.

  Raspunsul e “nu”. Prea multe secole de saracie, prostie si bastardizare in masa si-au lasat amprenta asupra psihicului colectiv.

  Cica nimeni nu e mai sclav decat sclavul care se crede liber. As adauga si ca nimeni nu e mai prost ca prostul care e mandru de desteptaciunea lui. Si presupun ca nici mai sarac decat saracul care se crede bogat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *