Redundant

Cand vorbeam de prosti, stiam eu ce zic…dar degeaba ziceam si degeaba stiam.

Orice idiot are notiunile alea de “bine” si “rau”. Sigur, unii sunt declarati nebuni pentru ca binele lor e raul altora. Asta nu schimba cu nimic faptul ca, pana la urma, cele mai multe chestii pot fi incadrate in categoriile astea doua: bine/bun si rau/rea.

E aproape amuzant cum o gramada de oameni nu pot accepta explicatiile simple si le complica inutil. Daca eu spun ca as lasa sa crape 10,000 de oameni fara sa clipesc si eventual as baga popcorn in timpul asta, lumea imi spune ca nu-i asa, dar spun asta ca sa ma protejez de raul din lume, de eventuale vulnerabilitati etc etc.

Chestia amuzanta e ca exact asta e explicatia in cazul lor. Cauta sa complice explicatiile tocmai pentru a se proteja. Pentru a nu crede ca exista oameni rai, care ar lasa 10,000 de oameni sa moara in timp ce-ar baga din top popcorn si cola si-ar arata cu degetul. Nu-i asa, cine vrea sa traiasca intr-o lume plina de oameni rai, egoisti si indiferenti? Cine, tac’tu? Vezi ma de treaba, n-o sa moara de ciroza ca orice alt betivan din sant. Nu. O sa-l ia Dumnezeu la sanul lui si va canta la harpa pe-un norisor. Exclus sa-l faca viermii sarmale.

Cu toate astea, unii dintre noi pur si simplu sunt rai. Cum era chestia aia, some men just want to watch the world burn. Solutia nu-i sa cauti alte explicatii, sa complici lucrurile, sa crezi ca oamenii aia sunt asa pentru ca sunt vulnerabili, pentru ca afiseaza o masca, pentru ca i-au batut tiganii (si bozgorii) cand erau mici si i-a parasit iubita si nu li se mai scoala pula. Solutia e sa accepti ca sunt rai (dupa standardele tale) si sa treci mai departe.

Se-ntelege, un crestin nu poate face chestia asta. Crestinul e bun si vrea sa-ti salveze sufletul. Nu trece mai departe, orice-ar fi. Well, bitch, I don’t need to be saved. I got fucking backups. Deal with it. Nu-i pentru ca vreau sa vad lumea in flacari. Nu vreau. Nu neaparat. Doar ca nici nu-mi pasa daca se intampla.

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

7 Responses to “Redundant”

 1. Cypress says:

  Eu zic că problema e următoarea: au crescut X generații de oameni deja tâmpiți pe cale genetică cu televizorul în brațe. Iar în televizor au văzut ei că aia frumoasă face cancer și scapă de el și e măritată cu medicul ei chirurg care se întâmplă să fie și fotomodel și filantrop și extrem de bogat și tadru și sincer. Iar cum mintea omului prost nu poate discerne ficțiunea de realitate, ajunge să creadă cu tărie că ăla de-i neurochirurg și cu bărbie dreaptă învinge de unul singur 30 de răufăcători. Pentru că așa e el – un om bun.
  Și-atunci discuția cu un astfel de visător decurge cam așa:

  – Păi de ce a furat Gheorghe? Să furi e rău.
  – Gheorghe a furat pentru că lui Gheorghe i se fâlfâie de bine și de rău și Gheorghe vrea doar să mănânce ieftin și să nu muncească. Gheorghe a furat pentru că e o putoare infectă care se întâmplă să fi dat peste un naiv destul de prost să-i dea bani. Gheorghe fură pentru că n-are chef să lucreze și e mai simplu să faci rost de banii altora decât de ai tăi.
  – Dar… să furi e rău…

  După cum observăm în schema secvențială de mai sus, unul din interlocutori are o sită din bachelită în loc de creier și indiferent de ceea ce i-ai spune el o ține pe a lui. Se învârte mereu în cerc după logica cea creștină conform căreia trebuie să credem în Dumnezeu pentru că Biblia ne spune că el există, iar Biblia a fost dictată tot de el. E un loop acolo de care nu va scăpa nici cu doze regulate de lecitină și ore în particular.
  Ei – lumea e populată numai cu de-ăștia. Ăștia sunt cei mulți. Când zici ”proști”, la ei mă gândesc.

 2. Cypress says:

  Uite: caz concret. Am acum un client care-mi scoate peri albi.
  În prima zi îmi zice că el vrea și blog pe lângă magazinul lui online. pentru că el vrea să facă blogging, că el vrea să atragă oameni de pe google. El vrea blog. Îi fac site-ul, pun buton pe care scrie ”Blog” în meniu. La care-mi scrie – aici să mor de nu, dau copy/paste din mail-ul lui – ”ce e butonul blog?”
  Același om mă roagă să-i scot coloana din stanga site-ului. Site-ul are două sidebar-uri – unul în stânga, unul în dreapta. Absolut tot ce-i la mijloc e fixed width și dacă scot una din coloane se fute tot.
  Îi explic.
  Înțelege.
  A doua zi: ”păi hai să scoatem coloana din dreapta atunci”.
  Explic din nou.
  Dă din cap – ”da, da… așa e”.
  Azi îmi scrie – dau copy/paste: ”eu zic ca nu e nevoie de trei coloane verticale. renuntand la coloana din dreapta, toate pot devenii mai mari”
  Pam-pam.

 3. Manowar says:

  Dar…sa fii ateu e rau.

 4. eudaimonia says:

  Nu esti convingator. Mie nu imi pari rau, ci mai degraba sictirit si revoltat.
  Oamenii rai de care zici tu au un nume dat de psihiatri: psihopati/sociopati. Si nu-s chiar asa de numerosi.

 5. Manowar says:

  Da, iar daca pe-un barbat il refuza toate femeile, o sa spuna ca-s curve proaste.
  Bineinteles, asta inseamna ca asa este, nu ca-i ceva in neregula cu el.

  Altfel, la cat de minunata e societatea contemporana, as spune ca “sociopat” e un compliment pentru cei mai multi dintre noi.

 6. buntzi says:

  Uneori oamenii nu vor sa vadă realitatea nici când îi bate peste bot cu sula făcută par. Continuă să viseze inorogi roz în timp ce sunt penetrați prin toate orificiile existente.

 7. Delia says:

  Bre, nu m-am lamurit totusi, ce-i ala suflet?? Si daca unii tot au chef de salvat ceva, ar fi de preferat sa inceapa cu economia tarii sau a planetei, ca deh, iubirea, dragostea, whatever, trece prin stomac, nu?!! Daca totusi nu sunt capabili de asa ceva, propun sa se defenestreze de la etajul 10, ca sa devina martiri si sa ramana mai putine guri de hranit si mai putini cretini de ignorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *