7 Responses to “Viata in middle management”

 1. Spanciok says:

  La faza asta dou intrebari mi-am pus intotdeauna:
  1.Daca o companie da faliment sau din cine stie ce motive sunt dati afara, manajerii astia total inutili, cine cacat ii mai angajeaza si de ce? Pe bune.
  2.Si mie imi este scarba de partea de manajement…dar dupa 40…avand in vedere ca iesi la pensie la 70(daca va mai fi si atunci)…cat poti sa o duci pe tehnic? La un moment dat, inainte de 70 de ani, te depaseste grav situatia.

 2. Manowar says:

  1.Daca o companie da faliment sau din cine stie ce motive sunt dati afara, manajerii astia total inutili, cine cacat ii mai angajeaza si de ce? Pe bune.

  Alti prosti. De ce? Pentru ca-s prosti.

  2.Si mie imi este scarba de partea de manajement…dar dupa 40…avand in vedere ca iesi la pensie la 70(daca va mai fi si atunci)…cat poti sa o duci pe tehnic? La un moment dat, inainte de 70 de ani, te depaseste grav situatia.

  Tu-ti faci probleme de 70 de ani? Bucura-te daca te mai baga cineva in seama la 50. Stiu, nu discriminam pe baza de varsta, da’ mai vedem noi cand ajungi acolo.

  Nu am solutii pentru toata lumea. Mai am cate una-doua pentru mine, dar nu li se aplica tuturor.

  In rest, pentru discutii pe tema e forumul. Sunt cateva arii legate de asta, iar tu ai cont acolo.

  https://forum.opencube.ro/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=64&do=getNewComment
  https://forum.opencube.ro/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=177&do=getNewComment
  https://forum.opencube.ro/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=25&do=getNewComment
  https://forum.opencube.ro/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=282&do=getNewComment

  etc

 3. neurogamer says:

  Am recitit postul asta si vreau doar sa zic: F

 4. ld says:

  partea de HR nescrisa suna a post/topic amuzant (pt noi, pt tine probabil e iar razatoare si coaie).
  partea cu 85k/75k si pretul pietei/HR e un alt motiv pt contractor 🙁

 5. Manowar says:

  partea de HR nescrisa suna a post/topic amuzant (pt noi, pt tine probabil e iar razatoare si coaie).

  Nu stiu daca e amuzant. Dar daca-ti face placere….sure. Vezi ca e postul up.

  partea cu 85k/75k si pretul pietei/HR e un alt motiv pt contractor ?

  Nu eram eu pe 75/85k. Erau aia de sub mine. Dar da, asta fac acum, ma agit sa revin la contracte, ca veniturile de 4 cifre pe luna sunt overrated.

 6. mikimoto says:

  Ei, hai că nu este chiar așa de tragic după 50, dacă ai vorbele la tine. Eu am 51 și nu am simțit vârsta ca pe un dezavantaj. Cel puțin până acum…

  Am stat voluntar 16 luni pe bară – deci o altă chestie “nasoală”, vai pula mea, “gap in your resume” – și mi-a luat aprox 6 săptămâni, din care 2 prinse cu Crăciunul – ca să prind un alt job de Engineering/Development Manager, cu același salariu ca și înainte. Puteam să mai shop around, sau să mă înfig spre Amazon – care plătește mai bine – dar la mine nu banii erau prioritatea, ci faptul că muream de plictiseală acasă.

  Cum am explicat credibil gaura din resume: am luat un mic sabbatical fiindcă nu prea avusesem concediu în ultimii ani – bullshit! on avg am luat 4 săptămâni în fiecare an – apoi COVID, care s-a suprapus cu o moștenire serioasă overseas; mi-a luat aprox 10 luni să o rezolv, cu avocații online și pe telefon aproape zilnic, fiindcă nu puteam călători – alt bullshit, nu am moștenit nici praful de pe tobă de la nimeni, dar vb de 2020, când multe deja nu mai erau la locul lor… Niciun recruiter/interviewer n-a întrebat nimic mai mult.

  Puleții pe care îi am acum sunt cam toți în jur de 50, destul de outdated cu tehnologia curentă, iar asta este întrebarea sperietoare: crezi că ai putea găsi un job similar sau mai bun, dacă te-ar da mâine afară, ipotetic vorbind?
  A fost una din întrebările de 1-1 convo, când încercăm să ne tatonăm reciproc.
  Niciunul nu a putut îngăima 3 cuvinte ca răspuns, iar unul – în particular, cel mai limitat mental, după cum aveam să descopăr- chiar m-a reclamat la HR că îl terorizez psihologic. Nu tati, doar facem coaching și motivation: dacă tu simți teroarea în chiloți, aia e doar problema ta, mai du-te-n PLM la doctorul de nebuni!

  Altă chestie conexă: în discuțiile mele cu ei, intenționat nu am omis faptul că am stat pe bară 16 luni. Niciunul din puleți nu m-a întrebat: de ce/cum ai făcut să te întorci în workforce. Singurul care a întrebat o grămadă, a fost un co-op student, care bănui că se pregătește serios să-și înceapă cariera.

 7. mikimoto says:

  @spanciok: n-ai tu idee câți executivi și mai inutili există prin corporații, iar dacă te duci la guvern, acolo este o condiție obligatorie să fii măcar incompetent, dacă nu și inutil. Mano are dreptate: alți proști; aș adăuga: niște proști siniștri.

  Teoria zice că un leader competent se înconjoară de oameni mai deștepți ca el. Practica demonstrează opusul: sub 5% – și aici exagerez cu optimismul – din șefii de la toate nivelurile vor angaja oameni deștepți și utili. De ce? Fiindcă este greu să-i controleze, este greu să-i țină motivați, etc. Angajezi un prost îl ții în șah aproape fără efort, și mai ai și pe cineva la îndemână pe care să poți da vina…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *