Viata in UK – part III – legende urbane

De cand eram eu copil, am auzit numai legende urbane legate de cum e “afara”. In general, legendele astea vin de la oameni care n-au fost afara, da’ a fost nevasta unui prieten de-al unchiului lor.

Printre miturile respective, circula ala cu gunoiul. Dom’le, noi in Romania o ducem prost ca suntem tarani si n-avem educatie, PAI AFARA NU VEZI PE UNUL SA ARUNCE GUNOIUL. E, si oagarii respectivi nu se multumesc cu afirmatii de-astea contra naturii (fie vorba intre noi, din toate tarile in care am calcat, doar in Latvia am vazut o curatenie exemplara, era pur si simplu incredibil si frustrant).

Sa-l luam pe profu’ meu de germana din liceu. Moaaa, Manoware, pai, ce stii tu, manca-ti-as pula ta, in Germania, daca fumezi pe strada si arunci chistocul, il ridica un copil si vine si te trage de maneca, nenea, nenea, v-a scapat asta, ca asa sunt ei, politicosi si destepti. Tare. Cand am fost acolo, n-a venit nimeni sa ridice gunoiul meu, l-au ignorat, ca erau prea ocupati. Erau prea ocupati sa ignore gunoaiele lor, aflate la tot pasul. Da’ whatever.

Pe urma, s-o luam pe tanti profa de istorie din generala. Aaa, pai, in Franta, nu vezi urma de gunoi pe strada, romanii sunt necivilizati, copii. E, zi sa moara ma-ta. Eu m-am plimbat prin Paris de mi-a venit rau (bine, in mare, din cauza ca m-am ratacit, not the point though) si, hai, nu era chiar ca la Glina Center, da’ nici nu era vreo mare curatenie exemplara. Era asa, cam ca la Universitate la noi, in sensul ca nu escaladai muntii de gunoaie, da’ nici nu trebuia sa faci mai mult de 20 de pasi pentru a calca pe vreo 50 de chistoace, 40 de hartii etc.

Dupa, il luam pe puletele de prof de istorie din liceu, super premiat, super plin de diplome, excursii and shit (un poponar fara pereche, la propriu). Ce? In Anglia? Pai, nu vezi o hartie cu MILELE. NICAIERI. No shit, homo, SI-ATUNCI ASTEA CE E, MAICA?. Sa ghicesc: le-am aruncat eu pe toate, ca-s roman de cacat si nu vreau sa recunosc ca aici e mai bine.

Da, in video se vede si un moment exceptional din istoria Angliei: nu mai ploua. Well, nu foarte tare, anyway.

Ce-i foarte adevarat e ca astia sunt ori mai civilizati ca noi, ori mai prosti, ori mai calmi, ori toate la un loc. Am tot stat cu senzatia ca lipseste ceva de-aici. Ba, nu stiam ce. Da-i si intreaba-te, ma ce pula mea, ma ce-o fi, ma ce-am uitat, ma ce gura ma-sii, o fi haleala care-i proasta? Da’ nu-i haleala, ca eu sunt in stare sa supravietuiesc si mancand de la mcdonald’s, da’ jeguri englezesti…Or fi pizdele din Romania care ti-o sug pe-o bere? Nu, nu-s alea, ca astea te platesc ele sa ti-o suga. Ma, ce-o fi, futu-i gura ma-sii.

Ei, si azi, dupa 7 saptamani in Anglia, mi-am dat seama ce lipsea. Azi am auzit primul claxon. Bine, l-am auzit pentru ca, ocazional, sunt roman si traversez cu gandul in alta parte, dupa ce ma asigur ca nu vine nimic DIN STANGA, da’ oricum, l-am auzit.

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

One Response to “Viata in UK – part III – legende urbane”

  1. Robert says:

    Eu chiar am patit faza cu chistocul aruncat pe strada in Germania. Dar era prin ’99. De-atunci s-au schimbat lucrurile si acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *