Viata merge inainte

Eram acum vreo 18 ani la o terasa din cartier. Tocmai se angajase acolo o prietena de-a unei prietene de-a unui prieten. Ma duc, ma pun pe terasa (pe principiul “dimineata canta cucu’, fraierii se duc la lucru”) si-o vad pe tanti ca vine. Nu mai stiu cum o chema, sa-i zicem Cristina, ca-i un nume comun. Erau vreo 4 oameni pe terasa, tot asa, ca mine, de profesie someri.

A, buna Cristina, ce mai faci, imi dai si mie o cafea cu lapte si o salata de-aia si-o cola rece, te rog eu frumos?
Aaa, buna, da.

Bun. Si stau si stau si stau. Si-mi aduce Cristina cocktailu’. Ma uit la el, ma uit la ea…

Auzi, Cristina, cred ca asta-i al altcuiva, eu eram cu cafeaua aia cu lapte si cu cola…
Aaaaa, da.

Pleaca. Mai trec vreo 20 de minute, imi aduce in sfarsit martini-ul. Ma uit la ea ca la felu’ 14.

Auzi, Cristina, stii, eu eram cu cafeaua aia cu lapte si cu cola, daca se poate…
Aaaaa, da.

Imi aduce in sfarsit cafeaua cu lapte si cola.
Si stau. Si stau. Si stau. Trece vreo juma’ de ora, ceilalati 4 oameni de pe terasa nu comandau nimic, n-aveau nici o treaba. Cristina statea cuminte, rezemandu-se de bar intr-un cot. Ii fac un semn. Dupa cateva minute vine.

Auzi, Cristina, stii, nu vreau sa insist, da’ mancarea mea?
Aaaa…ai comandat mancare?

Ma uit fix la ea si-o intreb “e vreun pariu ceva? Sunt astia (gasca veche) dupa colt si te-au pus sa-mi faci glume?”. Pai…nu. Si atunci care-i treaba?
Si se uita Cristina visatoare-n ochii mei si zice “…daca luai si tu cata pula am luat eu inainte de schimbul asta, intelegeai….”

Am tacut din gura, am platit si-am plecat, normal. Adica, pula mea, ce cacat sa-i mai zici la asa ceva. Puteam eu sa-i flutur si nota de plata prin fata, ca ea tot cu gandul la pula era.

Mi-am amintit de tipa asta in seara asta, cand am fost la restaurant cu restu’ haitei. Toate bune si frumoase.

Comand pentru junior ceva de pui cu niste cartofi prajiti (puteai alege, pui sau porc si cartofi prajiti sau orez). Ii zic sa-mi aduca un latte mie. Ii zic sa ne aduca toata mancarea in acelasi timp. Drept urmare, intai ne aduce noua niste halloumi. Fain, s-o fut pe ma-ta – normal c-a devastat junioru’ farfuria lui Ondilol, ca n-are glume de-astea cu asteptatul. Dupa ce terminam cu halloumi, ii vine si lui haleala. Cu orez in loc de cartofi prajiti (de orez nu se atinge, cartofi prajiti devasteaza). Mie-mi vine o cafea-cafea, gen cred ca nici vopsea n-au pus in ea, necum lapte. Am luat o gura si mi-au facut ochii ca la jocuri mecanice. Peste 20 de minute vine si tanti cu “gyros?”. “Da, va rog, dar dati-ne doua farfurii” (e o portie imensa, am zis c-o impartim noi doi, eu si Ondilol; oricum nici jumatate n-am mancat impreuna). Vine. Pe o singura farfurie. Ma duc la bar sa cer niste lapte pentru cafea, ca era prea de tot. La bar se uita o tanti visatoare la tavan. Nici nu m-a bagat in seama.

Ma rog, se termina futerea cu haleala si cer nota. O intreb pe-aia “pot lasa spaga de pe card?” “Da, bineinteles”. Si butoneaza direct cat aveam de plata – fara spaga – si-mi intinde aparatu’ la stadiul cu “bagati pinul”. Pula mea, l-am bagat.

Ma gandeam ca, ba, inteleg, a fost pula si-nainte de schimbul asta – da’ chiar la toate 3? Ce-a fost aici, porno de-ala hardcore?

Altfel, legat de job, corporatia unde lucrez s-a cam futut. Cam bubuie a cacat neexplodat inca. Dar, ma rog, nu-i problema mea. Ne-a trimis un handicapat mail, ca e vremea promovarilor. Asa ca, daca dorim sa aplicam, sa ne informam daca-i pozitie deschisa. Sa discutam cu managerul. Sa obtinem aprobarea de la manager. Sa ne ducem apoi sa cautam 10 oameni care sa ne recomande (din companie; pula mea, e promovare sau concurs de popularitate, mortii ma-tii???). Si pe urma sa-i trimitem un mail cu toate astea + exemple de munca, sa vada si restu’ cat de ciumeci suntem.

M-am informat si nu e pozitie deschisa mai sus de mine. Drept urmare, am aplicat – pentru ca pula mea, de ce nu?

Glumesc. Faza e ca la noi, cand aplici pentru un job, daca nu-l primesti, iti cam dau astia o marire de salariu asa, de consolare. De-aia am aplicat si eu. Pozitie nu-i deschisa, sa fiu promovat nu merit, da’ pula calului, in cel mai rau caz nu-mi dau aia nimic. Atata paguba. In cel mai bun caz, imi dau si mie niste mii in plus pe an. Nu strica, ce dracu’. “Buna ziua. Am venit sa aplic pentru un job inexistent”. Ceva de genul ala.

Asa ca acum astept sa vad ce pula mea o sa se intample. Mai iau si eu cateva mii sau cateva mui? Nu c-ar conta. Oricum se prabuseste si corporatia asta, la cum arata lucrurile. #atatapaguba #jafinciuperci

Viata merge inainte…

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

16 Responses to “Viata merge inainte”

  1. Balauru says:

    Nu stiu ce dracu se intampla dar nu arat bine. Carillion aia sunt in faliment. Mai nou Maplin si ToysRUs la fel, faliment. Prezzo inchide 100 de restaurant. Debenhams au probleme, se reorganizeaza. Anul asta o sa fie crunt.

  2. Orbu says:

    Foarte bine. E timpul sa va ascutiti ghearele si sa-l scoateti de la naftalina pe Mr. Hyde.

  3. Manowar says:

    Nu stiu ce dracu se intampla

    Nu stiti o pula.

  4. ZmeulZmeilor says:

    Nu cred ca poti compara (inca) UK cu restul UE. UK si-a dat cu nucleara in baie de cand cu Brexit, se pleaca in draci. Multe fime mici si mijlocii (-ish) pleaca. Un tip de la o firma de recrutare cu care ma stiu relativ bine mi-a dat mail sa imi spuna ca s-a relocat in Malta. Sii el lucra pentru Spania, asa ca…lawl.
    Pe de alta pare retailul moare peste tot, inceputul sfarsitului a inceput in America. Nu stiu de ce slobosz au pariat ei pe caderea UE (probabil e ceva de genul cine cade primul). Era o discutie cu un economist american in care spunea ca se dau afara cei din retail, asta inseamna ca mai putini oameni vor manca in restaurante –> si restaurantele incep sa stranute. Dupa chestia asta cancerul se generalizeaza –> stagnare economica in cel mai bun caz.

  5. Livache says:

    tine de job man.. AMR 55w
    https://i.redd.it/ck6v6b6s0lj01.jpg

  6. Manowar says:

    tine de job man.. AMR 55w

    Mda, da’ eu mai am vreo 12 pana la cetatenie si nu-i nici Brexitul chiar ceea ce pare. Go figure.

  7. Livache says:

    all in good time boss.. ai rabdare sa iti intre toate cartile 😉

  8. Manowar says:

    Am.
    Pana la carti, imi intra salariul si luna asta ar trebui sa fie ceva mai de doamne-ajuta.

  9. grobianu says:

    curios modul de lucru al alora cu acordatul cetateniei! fie-mea a aplicat la inceputul lui ianuarie si pe 19 februarie a primit confirmarea. are la dispozitie nu stiu cate saptamani ca sa se programeze pt. ceremonia aia de doi bani.
    si zice ca multi stranieri de la ea din companie au primit-o relativ repede.

  10. alex.x3s says:

    ceremonia aia e ceva obligatoriu?

  11. Radu says:

    Da, trebuie sa juri credinta tarii sau ceva.

  12. Manowar says:

    sau, pentru romani, sa repeti cu fata spre rasarit “ai lav iu benefitz, ai lav iu london”

  13. Big A says:

    …si, ca dispensă, au voie sa jure cu mâna pe holly dick, in loc de holly bible.
    On topic: acu’, pe bune (si stiu ca sună a prostie), da’ pe mine mă doare cel mai tare că se va scumpi scotch-ul single malts, in gîtu mă-sii, mai ales ala care era oricum scump, nu posircile. Ca s-or reloca ele pe continent nu stiu ce mari firme si bănci si plm, da’ Macallan-ul si Glengoyne-ul si Highland Park-ul nu le ia nimeni in spate sa le mute peste canal.

  14. Livache says:

    Big, asta e simpla: schimbi si tu pe irlandeze!

  15. Big A says:

    Neah, nu se compară. Am incercat câteva, așa, mai de buzunarul meu si mai mult de curiozitate, nu sunt rele, unele sunt chiar bune (de ex Tullamore-ul Special Reserve) da’ eu am o chestie pe cerebel, incerc, daca depinde doar de mine, sa nu beau de două ori același whisky, cu exceptia câtorva (4-5) la care ma întorc fara probleme oricând. Și, pe sistemul asta, Scotia e de departe uber alles, ca ofertă, atat calitate cat si opțiuni. “…gu brath”, mai bine zis, decât uber alles.

  16. XYZ says:

    In legatura cu whiskey-ul: eu sunt setat pe vinuri frantuzesti si italiene, dar pentru cumnata-miu, mare amator de scotch, mda..e o mica tagedie… Articlolul m-a amuzat tare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.