Intre timp, in Londra…
Sunt cam ocupat si n-am timp zilele astea de scris mare lucru. Cacaturi cu munca. Munca si oboseala.
Da’ nu se face sa va las fara ceva la care sa va holbati. Prin urmare, cu brexitu’ inainte…
Preferatele mele sunt alea doua cu “n-avem acte”. Pula mea, voi va dati seama ca-i 2018 si romulanii inca mai cred ca ei sunt aici “pe naspa”?
PS Nu-s facute de mine screenshoturile, nu ma dau pe facebook, le-am primit cum le vedeti si mi-e lene sa le editez.
Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici
Prin ce cercuri selecte o arzi, dom’ne 🙂
Nu eu, ma. Eu nu eram in grupul ala nici cand aveam facebook si stateam in Londra. Acum nici atat.
Cum am zis, le-am primit, pula mea.
Exista Cora in Londra? sau ala a primit pachetul cu haleu din rsr?
Aia cu ” suntem doua fete…de 40 si 18 ” …. :)))))))) Priceless
ala cu bemveu e la misto. E des pe acolo genu asta de gluma
In rest cam asa aratau posturile pe “Romani in Londra”.
– cazare
– suntem si noi niste un prost care nu stiu limba astora, aveti de munca?
Sper ca dobitoaca aia cu patru boraci libidinoși să nu fie pe bune… Oricum, nasol e că a ajuns în Spania, ne face de căcat și pe-acolo.
>Exista Cora in Londra? sau ala a primit pachetul cu haleu din rsr?
Nu m-ar mira sa-si fi facut pachetele cu parizer si sa le fi adus congelate sau “pe” autocar/microbuz CA ENGLEJII ASTIA NARE PARIZER CA IN ROMANIA. Sunt garla de romani care au plecat dar nu le-au iesit “gusturile” romanesti din ei si aduc in geamantan de la carnati la telemea.
https://stirileprotv.ro/stiri/social/romani-opriti-la-aeroport-fiindca-aveau-tot-porcul-in-bagaje-pune-inapoi-carnatul.html
N-ai cu cine bah, n-ai cu cine.
Eh, de castiga Hitler, nu cred ca mai vorbeam de natia asta numita roman.
@laur – nu boss, nu e Cora in Londra, imi pare rau sa te dezamagesc
Cred ca mai degraba problema e pe alta parte – gen s-ar putea sa fie scumpa haleala daca tre’ s-o cumpere de-aici. Cat pula mea te costa echivalentul unui porc in haleala?
Pai, nu prea e vina lor ca nu gasesc pe-aici in magazine ce ar vrea.
Chestii afumate? Mai greu – dracii poloneze, eventual.
Telemea? Fix pula, eu n-am vazut pana acum. O fi pe la magazinele romanesti, nu stiu.
Varza murata? (pentru sarmale) Fix pula reloaded.
Visine? Fix pizda.
Si tot asa.
Hai, in telemea inteleg sa-ti bagi picioarele. Da’ nu prea am intalnit oameni care sa spuna “ce de cacat e prajitura cu visine”. Sau “sarmalele sunt gretoase”. Sau “ciorba cu ciolan afumat e nasoala”.
Deci nu, nu prea-ti trec “gusturile romanesti”. Vorba aia, macar romulanii au unele (furate de la turci si restu’, da’ nu conteaza). ENGLEJII de care zici tu nici sa fure chestii bune n-au stiut. Gen curry si shepherd’s pie? Pe bune? 🙂
Eu nu ma pot plange, c-am bozgoru’ in casa, stapana gulasului etc. Da’ daca ar trebui sa traiesc pe bune cu retete englezesti….tare mi-e ca mi-as cam tranti pula-n ea de viata un pic. Vorba aia, nu stiu cum faci tu, da’ noi cand mergem la un restaurant nu cautam unul englezesc, stii ce zic? 😀 Hai, unu’ italian, unu’ portughez, unu’ libanez, da’ nu unu’ englezesc.
de cand ma tin sa ies din grupul asta….dar stau si ma mai amuz de ce posteaza una lume.
vorba aia: stiu ca sunt prost….dar cand ma uit in jur prind curaj ! 🙂
Am intrat intr-un magazin romanesc cand am fost la Londra si m-am simtit ca si cum m-as fi teleportat in magazinul de la coltul blocului de la noi (nu Mega, ala e evolutie): pateu, salam, parizer, mustar de Tecuci, etc. Inclusiv un radio romanesc se auzea pe fundal. Daca nu erau preturile in lire m-as fi simtit exact ca acasa.
In Italia au si canal romanesc, Dacia TV ii spune, il aveau in lista de canale la cazare unde am stat. Asa am aflat ca se vinde ciocolata cu rom (aia mica) cu 99 de centi, precum si ca poti sa-ti iei casa in Italia cu fondurile romanesti Prima Casa (nu ma intrebati detalii, ca era doar o reclama)…
De ceva vreme gasesti aproape de toate si nu neaparat in magazinele magazinele romanesti. Asda vinde spre exemplu muraturi si frunze de vita de vie, asta din watford are un mic stand polonez de unde am cumparat o prajitura carpati.
Mie singurele chestii care imi lipsesc aici si nu le gasesc sunt ghiudemul, babicul si slanina afumata. Incearca ei sa afume chestiile, dar nu afuma nimeni cu lemn de prun.
Puncte bonus daca ghiceste cineva de la ce produse cumparate de pe aici mi-au iesit bube sau miroseau a sobolani morti.
Cum n-ai chef de scris mare lucru, ca vad ca bagi articole la foc automat.
Pardon, timp, nu chef.
In rest, nu e nimic de zis. Tragi apa si mergi mai departe.
Is nebuni unii. Primesc un telefon de la mama ca mi a trimis tigari, ma suna ala cu microbusul sa merg dupa pachet. Dechide ala porbagajul, si ghici ce vad acolo? Un cap de porc ambalat in ceva punga transparenta, un bax de pufuleti si un sac de varza in pula mea, fucking varza ( nu murata sau ceva ). Cine stie ce mai aveau aia acolo, eu doar atat am vazut.
Acuma nu ca m-as apuca sa car varza 2000 de km, dar in Germania toata varza pe care am cumparat-o e asa de tare ca nu poti sa iti faci o salata cum trebuie din ea. Si nemtii sunt cum spune Manowar de englezi, nu au cultura culinara si nici respect pentru ce mananca, important e sa fie ieftin. Italienii au salarii mai mici si nu ii vezi sa cumpere doar de la Aldi marca proprie. Dar nu mori de foame nicaieri, si mai mult de o sticla de vin si un cozonac de casa nu e de obraz sa iti iei in bagaj.
In magazinul romanesc m-am simtit ca acasa cand n-a avut sa-mi dea restul. Iar pe bucataria romaneasca fac chestii urate, inclusiv pe sarmale 🙂 Oricand un curry sau un shepherds pie da lectii la sarmale. Nici eu nu caut restaurante cu specific moldova-uk-ului, dar de mancarea romaneasca m-am saturat 30+ de ani 🙂
Inteleg italienii sau francezii sau altii cu bucatarie, nu romanii. Iar romanii aia cu porcul il duceau in plm in spania, alta tara cu mancare buna. Da’ romanu’ nu se da de la sarma si ceafa si cum stie el, n-ar incerca si alte chestii.
Da, clar. Jamonul spaniol E ALTCEVA. Nu e tot din porc.
Cum naiba da curry lectii la sarmale? Sheperds pie n-am mancat e drept dar cand am fost in UK ne-au dus aia la un restaurant de “indieni” d-aia …. cum in Ro mai luam cand si cand mancare mexicana cica am zis…ah…plm …eu vreau spicy. Ah bun…pai… ia curry. Bah inteleg e ca nu-s cizelat la gusturi fine si nah…sunt roman, inca imi place telemeaua dar …. mm ….. am luat o inghititura de kkt d-ala indian…. m-a trecut plansul pe loc, si pana a doua zi pe la amiaza asa n-am mai simtit nici o aroma. Asa era de spicy. Needless to say, n-am simtit nimic ce am bagat in gura pentru restul serii.Adica serios? Asta da clasa la sarmalutze? Prefer sarmalele anytime in loc de prostia aia de curry. Mi-au explicat aia si care e logica…. e asa de spicy ca pe acolo unde se haleste curry, nu prea era multa mancare buna, gen…mai manca lumea si chestii expirate, si cacaturi care nu erau tocmai bune la gust, ca nah… de foame… dar d-asta era curry bun, iei o lingura de curry si dupa aia poti sa mananci cacat pe paine, beton pisat, asfalt tango, whatever…. toate vor fi delicioase dupa o lingura de curry, adica nu simti nimic.
Mancarea mexicana spicy (cica) din Ro…e o gluma proasta pe langa curry. Louisiana tabasco sauce (cumparat din Ro, e drept) la fel… mic copil fata de curry. Odata am gustat si nu voi mai gusta tot restul vietii. Un kkt. Prefer sa fiu eu ala necizelat caruia ii plac sarmalele….
Nu-i nici bucataria romaneasca cea mai tare chestie de pe planeta, da’ nu pot fi de acord cu treaba aia cu lectiile.
Pana acum, am mancat un singur curry BUN. Green chicken curry la Blue Elephant in Malta. Atat. La sarmale e aproape invers – cred ca de vreo doua ori am prins sarmale cam nasoale. Nu-i vorba c-as fi fan sau c-ar fi felul meu preferat (ca nu-i cazul), da’ nu prea se compara.
Nu prea e asa, boss.
Mi s-a intamplat sa spun “as manca X” (unde X poate fi supa, gratar de diverse, cheeseburger, pizza, vinete, ananas, somon afumat, sau chiar sarmale etc).
Nu mi s-a intamplat vreodata sa ma gandesc “as manca un curry”. Sunt sigur ca poate fi facut sa fie foarte bun, c-am mancat unul, cum ziceam. Da’ cand nimeresti unul bun din vreo 20 de locuri, pe undeva tre’ sa prinzi mesajul si sa ceri altceva data viitoare.
Asa cum vad eu lucrurile, cea mai proasta tocanita pe care-am devastat-o vreodata a fost cu vreo 30 de clase peste un curry mediu, asa ca poate nu-i nici bucataria aia romaneasca atat de proasta pe cat pare. Nu in comparatie cu aia tiganeasca de care zici tu.
Now, chestia e ca nu ar trebui sa fie o comparatie anyway – nu pentru noi, astia care traim in alte tari. Adica, eu nu merg in oras sa mananc sarmale. Nici nu cred c-as avea unde. Alea-s chestii pe care le mananc acasa, in general o data pe an. Curry nu mananc acasa, ca n-am luat o cioara de nevasta. Si daca-i vorba de mancat in oras, pai, cred ca prefer un restaurant italian sau libanez sau chinezesc sau japonez sau vreo chestie cu ceva ribeye mai de doamne-ajuta sau, fuck me, chiar si-un fast food decent. Un loc unde lumea rade curry ar fi undeva la sfarsitul listei.
…si, fie vorba intre noi, detest duhoarea aia de curry. Mananci o portie si puti a paki toata ziua. Scarbos. Si nu, nu-i doar parerea mea 🙂
https://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=125551743
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=1992351
https://www.mumsnet.com/Talk/housekeeping/932214-Curry-smell
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-kent-41915889
https://www.wikihow.com/Remove-a-Lingering-Curry-Odor
https://forums.footballguys.com/forum/topic/669036-indian-family-cooking-curry-makes-my-apartment-stink/
Bai, lăsați retetele…covrigi, covrigarii si alte merdenele produc romanii nostri prin Anglia? Ca plm, n-ai bagat un covrig pe zi, ezti flamand…
*Si pufuleti. Fara ei viata e pustiu.
Bai, din pacate in Romania se gateste acceptabil -> bine doar in jumatatea nordica, unde nu prea am eu treaba . Ca una e sa gatesti bine si alta e ce retete ai.
Dar nu-i bai, ca mergand spre vest ajung la concluzia ca unor state le-ar prinde bine niste infuzie de bucatarie romaneasca, ungureasca si poloneza; UK, Germania si Elvetia cel putin, dar acum pot sa adaug si Danemarca si Suedia. Nu numai ca nu prea au retete, dar gatesc si prost, iar daca e mai prost decat in Oltenia eu cred ca au o problema pe tema asta, ca se vede ca limita mea de toleranta e rezonabil de jos.
Nu sigur ca poza aia cu pachetul de Cora, telemeaua si rosiile e facuta in UK, ca ala are acolo un pachet de euro, nu de lire.
In rest, aia e: caram porcul cu avionul ( daca aia nu te lasa sa il tai ritualic acolo CSF, NCSF), kilu’ de antibiotice si alte medicamente care “nu se dau” in strainatate, antena de Digi pe casa, sau pe peretele blocului, steagul Romaniei la geam – romanii cuceresc Europa.
Si totusi e de apreciat ca duc doar lucurile care intr-un fel sau altul valoreaza ceva.
Ati auzit de cineva sa care vin (d-ala de cacat, de la tara) si tuica in UK? Ca eu nu stiu pe nimeni. (Stiu ca gasesti palinca la magazinele romanesti, da’ nu se pune ca nu prea cumpara lumea, presupun decat daca vor sa otraveasca pe cineva) Ar fi si culmea. Invers, da.
Mie. cand am plecat in Italia, mi-a pus maica-mea (pentru sora sa) in geanta bors si leustean din Romania. Acum vreo 3 ani a fost un festival culinar international in Cuneo. Am trecut intamplator pe acolo si mi-a fost rusine de ceea ce am vazut la standul Romaniei: vin si bere la PET…Cand am ajuns in Italia, unchiu-meu, italian, bine intentionat, m-a intrebat daca nu vreau sa imi faca cinste cu o bere romaneasca. La care eu m-am ratoit la bietul om: “ba, eu nu am venit in Italia sa beau bere romanesaca proasta!” E adevarat ca nici bere italiana (tot proasta) nu am baut…Am baut si eu bere americana si olandeza…Referitor la mancare, acum, intors temporar in Romania, mananc mai mult mancare italiana, “mi s-a luat” si mie de vreo 30 si ceva de ani de mancare romaneasca…
@manowar: curry-ul verde e mancat mai mult in thailanda, si mult mai suportabil decat curry-urile imputite indiene, pentru ca are lemongrass si frunze de lime si multa zeama de lime. si e si f usor de adaptat in bucataria proprie fara sa-ti imputi bucataria, casa si viata. bucataria thailandeza FTW!
>Asa cum vad eu lucrurile, cea mai proasta tocanita pe care-am devastat-o vreodata a fost cu vreo 30 de clase peste un curry mediu
Presupun ca e chestie de gusturi, sunt sigur ca n-am sa te conving ca e curry mai bun decat tocanita si sarmalele la fel cum n-o sa ma convingi tu ca e invers 🙂
@0040 nu stiu ce ai mancat tu, presupun ca vindaloo daca era indian, ala e un fel de pasta de ardei cu ceva rosii si arome, ce se serveste aici ca curry nu e aproape deloc picant, doar foarte aromat.
In primele luni in DE am rabdat foame, am slabit foarte mult si chiar nu aveam nevoie. Nimic nu avea gust. Paine naspa, legume fara bang, nu gaseam patrunjel, numai de-ala cret fara niciun dumniezo. Nu exista pufarini aici, numai niste Dinkel expandat, fara arome. Pufuleti am gasit intr-un sfarsit, dar nu au intotdeauna la supermarket. Am gasit o singura data leurda. In toba pun zeama de la castravetii murati (poate nu in toate, dar asa am gasit eu-n-are gust oribil, dar nu e ce cautam). Zacusca am gustat de la raionul de produse rusesti-naspa. Varza murata gasesti in pungi de plastic, borcan sau conserva, niciodata intreaga si nu e asa de buna oricum. Cand vine mama pe aici imi aduce de toate, inclusiv slanina afumata si carnati afumati, dar stomacul meu nu mai e obisnuit cu afumaturi si carnuri ”adevarate”. N-am mancat un mic de niste ani buni. N-am mancat un cucuruz fiert de la bunica de niste ani. Si Fornetii as manca. Un donner sau o shaorma ca lumea. Sufar.
Baaa! Terminati odata! Voi vorbiti de mancare, nevasta imi trimite poze cu sarmalele si eu mai am doua ore pana la bucuresti si inca vreo 3 pana acasa. Sparg oala aia cu sarmale!
Pai, daca n-ai curry 😉
De la curry si biriany am plecat acu 3 ceasuri. ?
Gigele, esti un norocos. Ce n- as da pentru o sarma. Mie nu-mi place stanky curry, aici am mancat prima data, dar nu mi se pare comestibil. Daca e sa put a ceva, prefer sa put a mujdei.
Asa se spune acum cand te intorci la nevasta? Sparg oala cu sarmale ? 😀
Bai, nici eu nu prea bag curry. Da biriany merge. Mai ales ala ucigas (mai iute decat talpa iadului). Primele 20 secunde iti vin toate aromele si chestiile puse in orezul ala (care, apropo, intr-o portie e destul sa faci sarmale pentru o pomana serioasa la moldova). Dupa 20 de sec doar umpli stomacul, eventual plangi, ca de simtit s-au dus pe pustii simturile.
@orbu de la o varsta intai pupi copchii, apoi oala cu sarmale si, daca mai poti, si nevasta ?
@Armpitbug cum ma sa nu gasesti donner IN TARA IN CARE A FOST INVENTAT?!
“Nu se mai scoala, dar uite ce frumos atarna”?
Exact. Va vine randul ?
Radu, stau la tara, departe de civilizatie. Singurul loc unde gasesc Donner pe o raza de 15-20 km e la un fast-food turcesc de la intrarea intr-un supermarket. Si nu e foarte bun. Am mancat donner mai bun in Cluj.
Nasol, boss. N-am ce sa zic 🙂
discutia de mincare – cu notabila exceptie a imputitului de curry care e never-ever-again – e aia de aici:
http://bancuri123.ro/bancuri/ce_asteapta_sotul_de_la_sotia_sa
(bancul e spus sec, da’ intelegeti voi)
si tot ce nu se apropie de ceea ce “stim”. se poate educa omu’ da dureaza – si asta in conditiile in care e deschis sa accepte. altfel daca sta numai cu comparatia cu fasolea arsa…
@fish: fie vorba intre noi, cretinopat mai e poporul care face glume cu nevasta batuta ca nu era arsa mancarea.
Am simtu’ umorului and shit, nu ma revolta, nu ma nimic, da’ cretin popor.
O să las asta aici, nu am avut timp să caut reportajul la care se face referire să las link către el http://adevarul.ro/economie/business-international/video-experiment-productivi-sunttinerii-britanici-pusi-faca-treaba-est-europenilor-1_5a79a2f0df52022f754044c5/index.html
Normal. Au manute delicate, stomacel delicat, nu merge cu de-astea.
Dar e OK. Nu trebuie s-o faca. Uite, eu n-o fac. Am un amic arhitect, scoate vreo 120,000 pe an plus bonusuri. Sa se apuce de arhitectura, no problem. Nu-i obligatoriu sa culeaga nimic.
Asta fiind spusa, ii inteleg perfect. Si eu sunt in timpul programului, iar munca e grea. Asa ca ma duc sa ma culc. BBL.
Nu inteleg rostul experimentelor astea, sunt ca sa-si schimbe parerea despre migranti sau ce? La fel ca alea cu aia care sclavagesc in fabricile de textile sau telefoane, de parca ii obliga cineva sau de parca consumatorul occidental are vreo obligatie fata de ei.
Plus ca au comparat oameni de birou cu capsunari batatoriti, ca are sens.
@Laiviu: eh, aia e alta mincare de peste 😀
Poate ma insel, dar curry este un codiment obtinut din curcuma si nu e asa spicy. Este foarte folosit in bucataria orientala. Iuteala este data de praful de ardei iuti. Acum, corectati-ma, daca gresesc.
Curry nu e foarte iute. Și are și un gust decent, dacă pui un praf acolo, nu să torni cu polonicul, la fel cum poți gati cu ceapă sau cu zeamă de varză fără să se impută aia care mănâncă.
Curcuma e doar un ingredient din amestec.
Si-s de mai multe feluri (gen korma vs madras). Chestia originala, din India, e un praf. Iar ei il pun la stir-fry, cu obiectivul de sos.
Insa mergi inspre Tailanda si vezi ca ei au venit cu idea de curry ca pasta (e gen bulionul lor). Ies din alea un fel de ciorbe de-ti dai afara toti mucii la orice gripa gen.
Pe mine abia ma tine green curry. Care rezista la rosu, respect.
Nu stiu ce colon au astia, impreuna cu mexicanii care rezista la fasole cu chili, dar, plm, respect.
E in Birmingham un restaurant langa BT Tower, Milan se cheama. Acolo chiar am mancat chestii bune si am mers cu niste indieni din aia care se sterg la cur cu degetele si au zis ca mancarea e ca la ei acasa. Pofta buna!