C-o fi, c-o plezni…
Imi expira contractul luna viitoare. Si-s doua posibilitati: il prelungesc astia sau nu.
Ar trebui sa fiu agitat, sa fac cumva sa-l prelungeasca. Da’ cumva nu sunt. Cumva, ma doare-n pula ca pe soarece-n siloz de jobul asta. Cumva, cred ca mi-ar face un bine daca mi-ar da un sut in pizda.
E amuzant ca si ei se gandesc sa faca rost de-un om. Da’ au niste mici probleme. S-au apucat sa ma intrebe ce stiu sa fac, ce fac. Le-am zis. Asa ca au mai modificat job descriptionu’ pe alocuri. Si incearca sa gaseasca un om de luni de zile. De prin Octombrie. S-a facut fucking Ianuarie si inca n-au gasit nici un om. Si nu-i vorba, nu-s ei chiar fanii mei, da’ aparent cineva trebuie sa faca si ce fac eu aici.
Mai au lachesonii vreo cateva zile in care pot gasi pe cineva, sa apuce ala preaviz si ceva handover de la mine, eventual. Da’ momentan, nici gand de a gasi pe cineva. Nici.fucking.gand.
Ca sa vezi: desi nu fac nimic, e greu sa gasesti unul care sa stie sa faca tot ce fac eu si sa vrea sa lucreze aici pe banii astia. Asa ca desi nu prea ar fi ei fanii mei, e posibil sa-l prelungeasca. Gen inca 6 luni de parazitat banii fraierilor.
Stau si-astept sa vad daca din Februarie sunt somer sau nu…
Parca mai ieri eram in Creta si ma uitam la cum mi-a venit oferta pe mail. Parca mai ieri trimiteam tampenii scanate pe mail. Si-acum pac, aproape au trecut cele 6 luni. Cum trece timpul, nigg0r. Cum trece timpul…
In alta ordine de idei, iarasi m-am ingrasat cat vreo 3 porci bine hraniti, asa ca iarasi am trecut la regim.
…asa ca de vreo 3 zile iarasi o ard aiurea pe low carb. Se-ntelege ca nu am energie de nimic, sunt vesnic adormit and shit. Sigur-sigur asta ii va ajuta p-astia sa decida sa-mi prelungeasca mie contractul, right, guys? Aia ma intreaba ceva si eu raspund cu un marait gutural d-ala. Ei discuta chestii in sedinte si mie mi se inchid ochii la prima ora, dimineata. Da’ plm, ce cacat de energie si chef de viata sa ai cand mananci de-astea?
Oh, well. Viata de gras e complexa si are multe aspecte. V-anunt eu daca ajung somer, pula mea.
as putea pune pariu ca manci si rahat adus acu 6 luni din cipru. cat 3 porci m-am ingrasat io. Tu maxim cat unu.
Si da. Si eu m-am apucat de low carbs ca la vara tre sa pedalez 300km
Ai putea pune o intrebare la vechiul loc de munca. Estimez ca sunt complet in corzi cu departamentul tehnic si te-ar plati regeste sa lucrezi pentru ei ( chiar si remote). Ziceai ca inainte si dupa ce ai plecat tu pleca lumea de la ei grupa mare insa in acelasi timp sunt firma mare cu multi clienti. Poate e timpul sa opreasca hemoragia de personal si clienti si sa faca bani in continuare. Un tehnic bun tine sandramaua sa nu se rupa bucati. Si cand e sandramaua mare….se ofera oricat.
@Mishu05 pot face pariu ca aia la vechiul loc de munca au si uitat ca exista sau ca a lucrat vreodata acolo. Trebuie sa intelegeti ca in sandramalele astea unde sunt mai mult de doi trei angajati, logica pe care o folosesti in viata de zi cu zi cand ai de rezolvat o problema nu functioneaza si are o valoare nesemnificativa. De multe ori chiar incurca.
@Manowar eu chiar nu inteleg cum de mereu reusesti tu sa te ingrasi. Mananca si tu constant si nu ma refer sa mananci toata ziua. Bagi tot ce vezi cateva saptamani, apoi mananci urme de mancare.
Poza aia cu blidele pare de tipul before and after…
Te îngrași pentru ca nu ai nici un fel de griji.
Dacă vrei sa slăbești, trebuie sa îți faci griji. Ori tu ai unde sta, ce manca, unde sa te plimbi…. Etc
De obicei se prelungeste automat , daca nu , iti dau preaviz o luna ( cazul meu ).
mie tocmai mi-au prelungit pana in 2020 contractul de 3 luni. si eu aveam nevoie de un sut undeva ca mi-a fost lene sa muncesc in ultimele 3 saptamani (nici nu aveai cu cine). azi am dormit 5 ore sa recuperez chestii. chiar imi placea ideea de a soma vreo luna doua, erau oricum altii pe pipe.
CEO-ul imi scrie acum cateva ore sa ne vedem la o cafea cand trece prin Londra, nici macar nu stie pe unde sunt, deh, firma mica. Lasa ca ne vedem prin Boston cand treci pe acolo mdea, eu aveam planuri de locuri mai calde nu de interviuri de viza.
Nici eu.
..asa-i?
Cica supa de conopida. Pula mea, arata de parca ar fi borat cea mai muista curva din cartier in castronul ala.
Lol, probabil au si uitat c-am lucrat vreodata acolo.
Creta, nu Cipru.
Ma rog, depinde de cum evaluezi porcul. Plm, e concurs?
Boss, la ce descrii tu ai organismul dat peste cap.
1.Bagi numai chestii cu multe calorii.
2.Nu faci sport.
Am mai zis-o si o zic in continuare: daca nu introduci o rutina in viata ta, o sa ai problema asta pana ajungi la groapa. E asa greu sa faci un minim de 10-20 minute dimineata niste sport? Basic, flotari, genuflexiuni, chestii light.
Parca acum erai in Londra? In caz ca nu-ti prelungesc te intorci unde ai casa? Stiu ca nu prea esti fan Londra. Care ar fi procedura cu chiriasii? Ce preaviz trebuie sa le dai?
Nu, ca nu poti sa dai afara pur si simplu chiriasul asa, fara motiv (ma rog, in teorie, poti; bagi o duma ca tre’ sa renovezi casa, ca nu-i safe vreo priza, ca pula mea..si pa; in practica, nu intentionez sa fac asa ceva). Preavizul…nu mai stiu, o luna sau doua, o chestie de genul ala.
Daca nu-mi prelungesc astia contractul, iau alt contract – tot asa, pe 6 luni. Si pe urma acasa. Cred. Sper. Lol.
Ai tai cu cat timp inainte iti spun daca prelungesc. Ai timp sa cauti cat inca lucrezi la ei sau prinzi timpi morti?
Habar n-am.
Sunt sigur ca stii mai bine ce sa faci, dar eu as incepe sa ma uit dupa ceva nou.
Daca nu iti prelungesc, cel putin ai un head-start la cautarea noului contract. Daca iti prelungesc totul e ok.. dar poate ai o sansa sa gasesti ceva si mai bun ca aici (ori la bani, ori ca tech, ori la ambele), si cand vin cu prelungirea poti sa o refuzi lejer.
Ba, sincer, pana acum, nu am gasit ceva mai bine platit. Ma rog, am gasit ceva la 800/zi, da’ nu am experienta cu ce vor ei 🙂 Viata-i naspa, plm. Daca gaseam ceva mai bun, nici nu mai asteptam, plecam eu razand.
Cum zice Rads.
Am observat treaba asta in UK si mi-am furat-o odata asteptand dupa ei ca hai ca prelungim, ca pula mea.
De-atunci incolo le cam spun astora cu o luna inainte – ba, prelungiti? Si ma apuc de interviuri.
Adica, daca se leaga ceva si primesc oferta s-o semnez cu 2 saptamani inainte de terminare ii intreb pe aia final – gen prelungiti, sau ce facem ?
Daca zic c-o fi, c-o plezni, le spun frumos – ok, eu azi semnez, va multumesc pentru colaborare.
Pe danezi, acum un an si ceva, i-am intrebat cu 1 luna inainte de terminare daca prelungesc, au zis nu, ca banuiau ca-s sanse sa iasa treaba nasol si n-o sa le aprobe nici dracu’. Cand mai erau 2 saptamani de contract si au vazut ca a iesit bine, s-au razgandit, ca ei vor sa prelungim, ca neaparat, ca ma lasa si de acasa mai mult. Aha, bine, la multi ani si voua.
Acu, na, pe astia i-as astepta un pic, daca-s neotarati, ca-s aici de mai bine de un an. Da’ parca tot o sa am interviuri pe teava cu cateva saptamani inainte :).
E o idee.
Dar…momentan nu ma grabesc.
Bah, eu de supa o sa comentez… Am fost si eu dus sa mancam ceva mai sanatos gen supe creme si legume in diverse moduri. Apoi din start mi-a sarit in ochi ceva supa crema(de naut cred) cu bacon prajit si crutoane :D. PLM. Felul 2, daca n-am avut voie hamburger :d am luat branza la gratar cu brocoli cu ciuperci gratinate. CSF, NCSF. Nici de mine nu se tine.
Pula mea, nu-i uimitor cum exact cele mai de rahat chestii sunt alea “sanatoase”? Adica, wow, ce sa punem pe gratar? I know, ciuperci!!! Eczeme n-aveti, boss?
Btw: 10 kile date jos din 20 nov pana acum. Pun pe forum dieta daca ii pasa cuiva.
Măcar bube dulci, pula mea, să fie ceva nu neapărat să placă la toată lumea, dar suculent.
Mie castronul ala cu ciuperci si teci verzi mi se pare ca arata yummy.
Altfel, cre’ ca cam induci lumea in eroare, ca cine nu te-a vazut isi inchipuie ca pesnesti de gras si-o arde cu “organismul dat peste cap & shit”.
Cre’ ca ar trebui sa clarifici ca din poza aia tu ai fi mai degraba doctoru’.
Altfel, ce craciun e ala daca incepi noul an tot cu burta lipita de spate. Tre’ sa se cunoasca ceva acolo, altfel te vorbeste lumea ca n-ai avut ce pune pe masa 😀
Mai degraba mi s-ar parea yummy pizda lu’ Mungiu decat bolul ala de nutret.
Pula. Nici in halul ala.
Breakfast of champions!
Daca n-ai ascultat sfatul meu sa te intorci cu o lebada la pachet din Viena..
Si mie mi se pare bun castronu ala si mai mananc si eu chestii de genul. Supa crema mi se pare diaree de miel, nu conteaza cat de gustoasa e.
Nu cred ca esti butoi, da chiar cred ca uneori mananci cat trei.
Da, coaie, si eu – dar macar eu mananc injurand si nu mint lumea c-ar fi bun.
Plm. Te chinui o viata sa faci rost de-o nevasta care face mancare buna. Pai, cand faci rost de una, doar n-o sa zici “hmmm, snitelele astea cu cartofi prajiti si mujdei ar putea sa ingrase, hai mai bine sa trag de-o supa de urzici…”. Sau “nu-i rau gulasu’ asta, iubita, da’ ceva raw-vegan nu gatesti si tu??”. Da-o-n pula mea de vrajeala, mai bine tin regim o luna-doua pe an decat sa mananc toata viata in scarba.
Altfel, nu, nu mananc cat 3. Doar ca beau cam mult lapte la cafea. Si cam bag cafele-cafele, gen. Aia-i tragedia. Stiu, pare o gluma. da’ calculeaza vreo 3 cani pe cafea (cani relativ mari), cu ceva de genu’ one shot cafea, restu’ lapte. Vezi ce iese. Sau, ma rog, in cazu’ asta, vad eu – cand intru-n baie si vad cum oglinda inchide ochii. Probabil ca daca as putea sa renunt la cafea (sau, ma rog, sa ajung sa beau de-aia “neagra”), as fi schilod fara sa tin vreodata regim.
@Manowar,
Nu dau sfaturi, spun doar asa, grija ce mănânci, CAT mănânci. Doza este ff importanta. Găsești pe net cam cât e bine sa fie o porție de supa, sau felul 2, etc. Cred, ca daca ai tine cont de mărimea portiilor ai realiza 70% din problemă.
Sportul ajuta, dar e complementar.
Spor la ce ti ai propus ?
In alta ordine de idei, iarasi m-am ingrasat cat vreo 3 porci bine hraniti, asa ca iarasi am trecut la regim.
Vezi, d-aia platesti atatia bani la NHS, ahahaha 🙂
Iti dai seama ce fucking prostie ca NHSul sa plateasca doctori sa tot toace la voi: bai, dar nu mai fuma, bai, dar nu mai manca, ei stiind ca o fac degeaba(se lasa de fumat vreo 5% parca, statistic, de mancat cam la fel), deci niciun stres. Probabil ca se plictisesc si doctorii aia la fel ca tine p-acolo.
Bai, un post de predat informatica la veverite nu aveti prin UK? Hai, ca vin si eu.
P-aici sunt relativ epilate veveritele, boss.
Ba da ce naspa esti. De cand ma stiu as manca un snitzel si fix de snitzele ai pomenit.
Am in plan sa incerc in weekend. Sper sa imi iasa. Am facut chiftele marinate weekendul trecut. Macar alea au fost bune. Dafinul ala face minuni.
Eh, vezi? Asa e la mine. Ajung acasa si ma gandesc ca parca nu mai e asa de larga camasa, ca ar trebui sa sar peste cina.
Si pe urma descopar ca a facut bozgorita snitele cu cei mai buni cartofi prajiti de pe planeta asta si mujdei si daca tot era in bucatarie a facut si un camion de tort. Da-o-n pula mea de camasa, o fi intrat la apa. Imi pun un tricou larg si ma asez cuminte la masa.
Csf, ncsf.
Ajung acasa si ma asteapta o conserva de ton, niste salata din aia lambs lettuce si o conserva de porumb. :)))
Plm, tu parca esti single, nu?
Eu ma apucasem de gatit prin 2010, cand locuiam singur in UK. Deloc surprinzator, slabeam. Nu pentru ca gateam mai sanatos, ci pentru ca imi iesea o mancare atat de mizerabila incat imi bagam pula si ma culcam fara sa mai mananc. Ciorba iesea tocana si tocana iesea ciorba. Asta-n cazul bun.
La mine sotia gateste excelent (in vreo 99% din cazuri, ca mai gateste uneori niste mizerii odioase de-alea de Bozgoria de nu ma ating de ele nici batut; gen “supa de salata”, cea mai jegoasa si scarboasa si dezgustatoare mizerie pe care am vazut-o vreodata in afara de spanacu’ fiert). Acum vreo doua saptamani a facut un tort de a exclamat junioru’ ca e “the best cake in the universe!”. Ce sa zic, avea dreptate.
Păi vezi, mâncai putin sau deloc si , sa vezi, slabeai sau nu te ingrasai….cât de mare era porția ? !
ei bine, imagineaza-ti cand sotia gateste excelent, dar nu la fel de excelent ca tine…
Pai, cat nu mancau sotia si copilul, evident 😀
pula mea, doamne-fereste, ca nu-s pregatit sa stau la regim 10 luni pe an.
Pai, asta e o treaba simpla. Daca nu gatesti esti safe. Atat tu cat si sotia ?
Meanwhile, in the real world, cica-mi prelungesc contractul. Go figure.
Plm, chiar n-aveam chef sa platesc chiria din economii =))
Probabil o sa sarbatoresti cu niste ceafa de porc! :-??
cred ca uiti tara imi care imi desfasor activitatea.
Sau in care mi-am desfasurat activitatea. Daca era sa manc ce mancau germanii nu aveam loc in scaun.
In mod ironic, aia e de regim…
Dar deh, cumva trebuie sa sarbatoresc; e posibil sa-mi fac de cap nebuneste – gen sa-mi pun extra lapte in cafea. Wild de-a dreptul, I know…
Manowar,
E ok, daca ramai somer, traiesti din blog de aici. mai reduci un pic din cheltuieli, nici nu simti diferenta. Stii tu, mai slabesti mancand rar, mai iei niste conserve in vacanta si apa de robinet. Sandwichuri cu parizer, etc, se gasesc optiuni .
Uite, sunt baiat bun si dublez contributia de ramai somer. Ba chiar iti pot da niste haine de-ale mele mai vechi, ca la kile si inaltime suntem tot pe acolo.
Si da, stiu ca’s glume slabe, dar simt ca e singura ocazie pe care o am ca sa le fac :)).
Mult spor cu contractul.
Fara caterinca, eu am slabit mancand slanina!
Te cred, da’ mie mi se pare dezgustatoare chestia aia. Bozgorii (gen familia extinsa) mananca d-aia. Bleah. Erdely, ce plm sa le ceri.
Tarziu, boss, tarziu; de juma’ de ora m-au anuntat ca au propus extinderea contractului.
Nevasta-mea a slabit dupa sarcina vreo 15kg in vreo 2 luni fara sa tine cine stie ce regim, mese normale, doar seara manca salate. Si fara dulciuri. Mai erau si exceptii, dar s-a tinut de regimul asta. Bine, si nici nu manca 2 porci la pranz, doar normal.
Eu am noroc ca nu prea sunt restaurante germane la mine in sat, asa ca o dau pe asiatic si pizza (care cica e ok daca e bine facuta si nu cu 1000 de ingrediente). Cred ca cel mai nesanatos lucru pe care il mananc este burgerul.
Parerea mea e ca daca nu mananci fast-food ci mancare cat de cat sanatoasa / gatita (ingredinente de calitate), poti sa iti mentii o greutate ok. Dar depinde mult de metabolism. Eu cel mai mult m-am ingrasat cand mancam de la o rotiserie (copie de KFC) de pe langa Mariott + pizza de la Springtime. Cand mi-am schimbat jobul si mancam de la cantina de la ASE (supa+fel principal+desert) am slabit.
Serios vorbesti cand spui ca te ingrasi de la lapte?
Dea.
A slabit 15 kg pornind de la greutatea din momentul nasterii sau a slabit 15 kg din greutatea pe care o avea cand a ramas gravida?
Mda. Eu beau si 1 litru pe zi, dar nu m-am gandit ever ca ingrasa.
Pai, nu te ingrasi doar de la lapte. Dar are si ala calorii. Se aduna.
Eu ziceam in sensul ca daca as bea cafeaua fara lapte nu m-as ingrasa deloc. Dar slobozul curvelor..suma viciilor, I guess.
Eu sunt convinsa ca, in cazul meu, mancatul alandala e problema. Adica fara program fix, fara proper food. Vreo 2 luni am cumparat pranzul de la o cantina locala, m-am saturat de pierdut timpul prin bucatarie.
Slanina e dificila, trebuie sa o mananci in contextul potrivit si trebuie sa afli care iti place si cum iti place.
Altfel e o chestie fada care te face sa borasti.
Sa cumperi mancare e cea mai perversa chestie daca vrei sa nu te faci ca porcu. Eu am stat trei saptamani plecat pe un proiect si cand m-am intors aveam 115 kile, de la vreo 100.
Nu stiu, coaie, nu-i de mine vrajeala aia cu slanina. Vorba aia, exista atatea snitele pe care inca nu le-am mancat si tu vrei sa-mi pierd vremea cu aperitive…
Depinde de ce cumperi. Ce-am mancat ieri la pranz (cumparat, deci) se vede-n poza. Ce-am mancat azi (tot cumparat)…omleta cu salata (da, e de regim, cica). Nu prea cred c-o sa ma ingras din fucking salate si plm-uri de-astea, da’ o sa vad eu. Probabil tu cumparai burgeri si pizza sau chestii de-alea.
Eu cand sunt la regim si ies in oras ma uit direct la partea de salate. Si pana acum…a functionat. Desi, ce-i drept, in unele cazuri sfarsesc intrebandu-ma ce fel de cacat muist poate face pana si o salata gresit. Pentru ca-ti trebuie fucking skills. Iar britanicii le au 🙂
Nu stiu ce sa zic cu regimu asta.. nu am tinut niciodata regim prin care sa elimin anumite alimente. Cand am inceput sa ma ingras, am bagat mai multa sala si am redus un pic portia. e.g. nu mai bag 2 carnati, bag unu juma cu un pahar in plus de apa. It ain’t stupid if it works.
Si poate ca incerc sa gatesc ceva mai sanatos, dar nicidecum prin eliminare. Ce recomand e Joe Wicks Lean in 15! Retete super gustoase (15-20 de min de gatit) si workout-uri de 15 minute
Peste vreo saptamana intra si sotu’ la regim, a zis ca nu e pregatit sufleteste inca. Urasc maxim perioadele lui de “dieta”. Chiar tre’ sa gatesc, nu de alta.
La noi e asa: el gateste cat sa iasa ceva comestibil, eu am vreo 10-15 chestii in meniu si le tot rotesc.
Ca pana mea, nu imi place. Se apropie ziua lui, o sa ii cumpar un soup maker, macar sa poata manca supe creme in prostie, fara sa imi sara iar dovleac pe tavan, iar apoi sa ma injure ca tre’ sa zugraveasca (iar) tavanul.
Vezi ca tocmai am mancat doua felii de paine prajita cu usturoi. Ai vrea si tu?
Inca nu-s la stadiul la care as fute-o pe Zoe Petre pentru o felie de paine.
Acolo ajung dupa o luna.
Ce fel de barbar mănâncă snitele cu cartofi prăjiți si… mujdei?! Nu am nimic impotriva mujdeiului, nu concep pestele fără si merge si cu pui la ceaun/prăjit, dar cu snitele e aberant. Mai face careva asa? Ca vad ca sunt singurul socat.
Weaklings…
Urzici as manca sub orice forma, doar ca nu sunt in perioada de culegere decat cateva saptamani pe an, putine. Ciuperci cu usturoi – pana mor vecinii. Cartofi prajiti cu usturoi – buni, dar ingrasa. Slanina cu ceapa? Rar, de gust, dar e buna (doar ca ingrasa rau). Daca nu are gust bun inseamna ca nu ati luat slanina de care trebuie. Supa crema de legume? Yummi, daca e din legumele din care trebuie, ca nu arunci orice legume in oala, le fierbi si le pasezi, ca nu faci de mancat la porc.
Laptele in sine nu ingrasa, are doar 7% grasime cand il extragi din vaca si maxim 4% cand il cumperi din magazin, dar si cu 4% daca bagi cantitati mari se aduna. Pizza ingrasa, pastele, etc. Un gratar cu carne macra nu ingrasa. Nevasta care gateste bine ingrasa indiferent ce regim tii 😀
Crispy strips cu sos de usturoi intra tot la snitele? e cam acelasi lucru.
Bah, mujdeiu facut de-o ardeleanca poate fi baut din cana direct. don’t be n00bs.
@Johny: Da. E standard. Cartofi prajiti + mujdei.
E aiurea. Mujdeiul merge cu carnea mai fada, ca puiul si pestele. Snitelul are gustul lui specific si mujdeiul il acoperă. Plus ca înmoaie crusta aia. Bine, sper ca discut cu oameni seriosi care inteleg ca snitelul adevărat e ala facut cu faina ou si pesmet, nu prostia de snitele frantuzesti.
Nu doar din cana, depinde de ardeleanca.
1.Foame si tutun- varianta rapida…raman pieile un pic largi,dar se retrag.
2.Tot ce mancai inainte (orice bunatati),dar numai1/3 de portie…varianta lenta
3. Un sejur de-o luna la…treblinka… 🙂 ramai la 40 !
4. Doua saptamani in Sp. , in constructii,urcand la etajul 6 (fara lift) materialul pt reforma:aprox 30 saci ciment,200 de nisip, 70 /80 placi rigips, 400 saci gips, 40/50 cutii cu faianta/gresie…. etc – 2 kile pa zi,garantat ! Si iei si salariu !
Cu orice.
Un barbat adevarat pune mujdei si la ciocolata.
Pula mea, daca se platea bine, probabil chiar faceam asta.
Da’ am senzatia ca n-as face prea multi bani. Si nici purici. Ca baiat de santier (#vatadesticla #pereti #roaba), pot spune ca probabil m-as agita in prima zi, poate si nitel in a doua, apoi febra musculara m-ar face sa-mi dau seama ca parca nici nu-s prea multi bani acolo…
Bine, probabil m-ar da aia afara de-a doua zi sau gen.
Mnoh, daca mujdeiul e ambrozia ta baga la greu cu dovlecei la grătar si ciuperci fierte, si ai dieta personalizata. Sah mat!
…si daca nu-mi plac barbatii?
Serios, dovlecei? Ce pula mea, daca nu am lasat un animal orfan pe undeva sau macar o purcea indoliata nici n-are gust mancarea…
Dovlecei. Haida de. Aia-i mancare de vegani sau ceva, de-aia care au scapat sfarcul din gura.
Mda, eu făceam referirea mitologica la partea cu hrana zeilor care oferă imortalitate, nu stiu ce s-a inteles.
Anyway, ca zicea cineva mai sus (nu ma risc cu quote-ul), ca la ardeleni mujdeiul ar fi soft… Eu aveam impresia ca e invers. Ia ziceți băieți, voi ce reteta aveti. Încep eu.
Varianta clasica: usturoiul zdrobit e frecat bine cu sare, până “transpira” = lăsa un fel de lichid. Apoi e frecat cu ulei adăugat progresiv până devine o pasta. Apoi adaug apă cât sa fie mai lichid. Varianta mai elaborată: după partea cu uleiul, mai pui ceva zeama de lămâie, apoi niște smantana, si la final ceva pătrunjel tocat. Iese destul de iute zic eu. Varianta mai simpla: pui toate cele de mai sus intr-un blender si il lasi sa faca treaba. Iese o consistență mai omogenă, spinoasă, dar super iute.
Deci băgați. Ma intereseaza mai ales varianta omenească – Orbu, bozgoreasca (cumva, nu asocia ungurii cu mujdeiul, deși stiu ca e aiurea, usturoiul e un all time favorite) si varianta masterchef ( Animaloo).
* spumoasa in loc de spinoasă
Cam asa, dar fara ulei.
Si eu am inceput cura de slabire.
Acum sunt gras ca porcu. Cu mare dibacie am reusit sa scap, ca de Craciun fugeau astia dupa mine sa ma taie.
Am 105, trebuie sa ajung la 92. Bine, la 92 sunt model. E OK si pe la 95.
Aaaaaaaaa nu, nu e bine la 95. 92 va fi.
Mi-a trimis perfidu de frai-mio pe whatsapp o poza de la munte pe care n-o stiam, din arhiva lui, cu textul “Ce bine aratai! Si cand te gandesti ca au trecut doar 3-4 ani.”
In gandul meu, cu juma de gura, ceva de genul: ma doare-n pula. Sunt si alte lucruri mai importante decat felul in care arati.
Dupa 2 zile in care m-am uitat de 1754 de ori la poza si mi-am adus aminte diverse chestii: care plm sunt lucrurile alea?!
Am inceput cura.
Nu suport low-carb-ul.
Manc mai putin, diversificat, fac miscare.
Paine nu halesc de felul meu.
Ieri la Ioni (Sfantul Ioan) NU AM MANCAT ABSOLUT NIMIC. E un fel de record pentru mine. Am baut doar cateva pahare de vin.
De la ultimul Ion am plecat pe jos acasa, chit ca era departe. Asta e semnul clar ca deja sunt in fanatic mode turbo plus.
La sala nu mai fortez de peste 1 an. Dar merg. Facusem o pauza de 4 luni, dar nu mi-a placut cum ma simteam. Asa cum ma simteam fara sala sper sa ma simt pe la 90 de ani.
Fac eliptica pentru a-mi ajuta la munte si la placa.
Fac zilnic plimbare de 6-8 km cu fiica-mea in padure, o trag cu sania.
Astazi a fost cancer, sub -20. Chiciura la greu. De basm.
Mi-a spus un prieten ca la el in sat (+80 km de mine) nu e chiar asa de frig. La amiaza cand am ajuns la el erau -6. Imprejurimi de vis – dealuri molcome, relativ joase, valurite superb. N-as mai fi plecat de acolo.
O caram pe fiica-mea pana in varf (pe drum serpuit, nu pe deal in sus) si ne dadeam impreuna la vale. Sanie mare de 3 persoane + fiica-mea = vreo 25 kile. Cred ca am facut vreo 6-7 ture mari.
Am bagat la prietenul meu 4 sarmale cu mamaliga si smantana. 2 cafele. Iar acasa mango si cateva felii din alea transparente de jambon uscat. Poate mai bag acum un ochi cu 3 jumari si usturoi.
Imi plac supele crema de crap.
Slanina imi place sa fie subtire cu straturi de carne.
Imi place mult combinatia asta. Nu pui si ulei sau maioneza?
Incerca salata asta: fenicul (bulbul) taiat julienne dupa ce inlaturi miezul tare, portocala, stafide (le inmoi putin in apa), fistic, ulei masline, creveti/calamar parliti foarte usor in unt.
Sa-ti bagi pioneze-n pula, nu alta.
In caz ca nu stii cum e feniculul: are consistenta tulpinii de telina, iar aroma aduce cu anasonul, usor medicinal-mentolat.
hehe, la cum începuse propoziția mă așteptam că “un bărbat adevărat pune mujdei și la pizdă”. dar probabil că merge și la ciocolată. :)))
Actually, @Mano, mancarea de dovlecei e specifica Ardealului. Dar e cu marar si cu oua ochiuri, nu cu mujdei.
@Johnny: La mine e complicat. Eu mănânc cum se gătește.
Dacă e după mine, îl fac la blender cu un pic de ulei ,foarte puțină sare și în funcție de la cel îl folosesc pot adăuga smântână, sau iaurt și eventual un gălbenuș fiert. Dar la celorlalti nu le place așa, că e prea puternic. Mie da.
Așa că în general e trecut prin presă din aia de usturoi din aia cu sită ( iese mai bun in mojar de lemn , dar prinde mucegai și mă enervează asta ) .
Și e fie frecat cu sare și apă, fie adăugat și iaurt ( copiilor le place așa) .
Cum eu gătesc cel mai rar, mănânc cum se nimerește, nu-s fițos.
*La peste îmi place soluție de usturoi apoasă cu oțet. Dar doar mie :(.
@ Orbu
Deci cam la fel. Si cu pestele la fel, acolo merge doar cu apă, mai ales daca pestele e mai sărat. Mmm
Sare putina, ca ii ia din iuteala. Smantana e la alegere, merge perfect la unele mancaruri, la altele nu. Da, barbatii adevarati vor cateodata mujdei si acolo 🙂
Asta explica foarte clar de ce a luat un bucurestean, nu?
Din momentul nasterii. Da stiu, mai sunt si retineri de apa etc.
@Johnny mujdeiul frecat cu sau fara smantana/iaurt la cartofi prajiti merge brici.
Alternativ, fac un sos de genul :
Ardei capia
Usturoi
Ardei iute
Otet mere
Sa zicem 5 capia sau ardei gras dulce, 1 capatana de usturoi de ala aromat nu chinezesc, 5 habanero, 1 cana (sau mai mult, dupa gust) otet mere. Sare putina sau deloc.
Taiat totul grosier, fiert la cratita/oala pana se inmoaie, dat prin blender/robot, se consuma dupa o zi de stat la frigider.
Chestia aia suna a treaba pe care s-o pui la crisps, nu a mujdei. Da’ cred ca merge si-asa.
Sosul ala il pun aproape pe orice, de la omleta de niata pana la sandwich-ul cu care merg la inot. Bine, de la o varsta a trebuit sa scad nivelul de ardei/usturoi in compozitie ca imi ia foc fundul. Anul trecut am facut cu jalapeno sau bulgaresti in loc de habanero, si anul asta ma bate gandul sa pun si o idee de miere.
Sa dau un reply si aici, desi e mai vechi, poate contribui cu ceva.
In urma cu cativa ani lucram la o firma medie ca sysadmin. In timp fiind si mai pasionat, imi facusem un mic server care se ocupa de automatizare, ceva ai, Practic interpretare emailuri, taskuri si executa batchurile corepsunzatoare cererilor, batchuri facute de mine, destul de complexe, mi-a luat vreo 2 ani sa pun totul la punct. Cand nu recunostea exact ce se cere ma facea atent pe mine sau colegul meu, ca eram 2 si ne ocupam manual, sau modificam ceva existent. Ajunsesem sa lucrez cam maxim juma de ora pe zi.
Bun, intr-o zi la pranz vis a vis statea un sef mai mare care vorbea la telefon cu cineva din subordine sa trimita ceva la noi, tipul trimite, mai vorbesc astia ceva si ii zice ca gata, a rezolvat xxx. Seful asta se uita la mine, cum a rezolvat xxx ca sta la 2 m de mine si mananca.
Intr-un final ajungem la sedinta unde explic eu ce si cum, astia zic, pai te platim purcoiul asta de bani ca tu sa nu faci nimic ca e totul automatizat ? De ce sa te platim in continuare ?
Le-am zis ok, saptamana viitoare plec oricum in concediu, imi scot serverul din priza si vedeti cum merge treaba, pentru ca nu voi ati facut automatizarea aia, eu am facut-o si de aia va descurcati cu doar 2 sysadmini la 400+ de angajati.
A iesit un clusterfuck cumplit, m-au sunat a doua zi sa il pun inapoi ca e jale.
In final cand am plecat erau angajati 8. I-am anuntat cu ~6 luni inainte ca imi caut de lucru ca m-am cam saturat si vreau sa incerc si altceva si m-am oferit sa invat pe cei care vin cum sa lucreze cu ce facusem. Nu am prea reusit, dar pe de alta parte salariul meu era cat ~5 oameni din cei angajati, ca nu reusit sa gaseasca talente corespunzatoare pe salariu oferit si eu nu am rabdare sa explic notiuni de baza, iar unul care intelegea ce am facut eu era cam scump.
Baltha Zerus – Imi amintesti de ala de isi facuse script pentru cafea si cand ajungea la aparat cafeaua era deja acolo.
Lenea este motivul pentru care oamenii evolueaza
:))
Totul a inceput cu intrebarea de ce naiba sa fac eu manual conturi cand oricum emailul/ticketul are format standard si orice parser poate sa inteleaga user,pass,group si sa bage niste comenzi amarate.
Ma rog, textul asta era pentru articolul precedent, am incurcat taburile.