Travel expenses si salariul minim

…ziceam c-am fost sa tin un training saptamana asta.

Ma duc si saptamana viitoare. Si aia de dupa. In fucking Londra. Dar nu despre asta-i postul, ci despre mersu’ acolo.

Se pare ca trebuie sa-mi fac claim la costuri. Cum ar fi benzina, pula mea.

Asa ca azi m-am chinuit sa fac treaba asta. Hai sa vedem. Am dat 50 de lire pe benzina. Ma duc la aia de claim, cica-mi dau aia 108 lire pentru drum – calculeaza ei in X pence/mila. Bun. 50 de lire pe benzina, raman 58. Doar ca eu am facut vreo 6 ore si jumatate dus-intors (am prins cel mai jegos trafic din istorie, c-am fost prost si-am plecat la ora tampita, da’ nu mai fac asta pe viitor). Vin cam 8.9 lire pe ora de condus.

Concluzia?

Pula mea, la overtime sunt platit nitel peste salariul minim. Daca scad si costurile masinii (pula mea, nu se pune si uzura?), ies chiar sub salariul minim. Ca sa vezi cat iau eu pe ora de overtime prestand munca de taximetrist, eh?

Great success.

…si pe urma se mira astia ca nu tin prea mult la corporatie…

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

10 Responses to “Travel expenses si salariul minim”

  1. Ioexist says:

    pai nu e ok mah

    in delegatii se pune ora la care ai plecat pe usa si ora la care te-ai intors
    sa ne vezi cum fumam noaptea prin aeroporturi sa treaca timpul sa mai prindem cateva ore de ‘delegatie’

    o ‘excursie’ de o saptamana la mama dracu aduce in plus la banu pe luna aia destul de multicel

    dar astia au sindicate galagioase pe acilea

  2. Mikimoto says:

    Esti sigur ca taximetria asta nu-i o reactie la “arogantele” pe care le-ai facut managerului? Eu la asta m-as gandi, mai ales ca miroase de departe a futai tipic englezesc.

  3. Manowar says:

    Nu e plata la ora, boss. E la mila, lol.

  4. sandra says:

    Putine firme platesc timpul in travel expenses – eu lucrez cu JLR si nu platesc decat combustibilul (benzina la £0.4/mila si motorina £0.45/mila) si eventual taxele de autostrada (pe M6 e o bucata cu taxe). Si hotelul, pana la max £80 pe noapte. De obicei, e vorba despre Liverpool (JLR au sediul principal in Gaydon si un sediu secundar in Liverpool), asa ca £80 inseamna un hotel ok. Doar daca e vorba despre deplasari in sfara UK (au deschis recent o fabrica in Slovacia si alta in Austria) platesc timpul de zobr ca timp de lucru (la acelasi tarif orar). Doar timpul de zbor – nu si drumul la aeroport…

  5. Adi says:

    In delegatii la noi se platesc separat timpul de lucru si cheltuielile; cheltuielile se deconteaza separat (claim, la noi se numeste expense report), iar timpul consumat – indiferent ca tii training sau stai in avion in drum spre locul ala) e timp lucrat la salariul uzual ca si cum ai fi in birou. Nu se plateste nimic in plus ca stai in aeroport, dar nici mai putin sau deloc.

  6. 0040 says:

    Mi-au zis unii sa vin pana la un interviu in FR si banii care s-au oferit abia imi ajung pentru jumate din cat e transportul. Muie Steaua.

  7. Orbu says:

    Scrisesem eu un pomelnic aci, da’ nu e bine sau dau paste :). Tot ce pot să spun public e că tre’ să mai lucrezi un pic la produs costuri, ceplm e aia deplasare cu cost 108 lire? Bine ăștia din UK sunt cam zgârciți. Aia la care lucram eu m-au futut că nu îmi decontează nu știu ce cafea – era sub 3 lire, coaie, că nu se vede nu știu ce căcat pe bon, deși conform înțelegerii trebuiau să îmi deconteze două mese de maxim 12 lire fiecare. Acu’, eu dacă nu am mâncat, că nu am avut timp, ci am băut doar o cafea, pe aia le-am pus-o pe decont, la un loc cu hotelul și transportul. Nu că muream de 3 lire, oricum mi-am băgat pula în ei. Dar la următoarele deplasări le-am dat eu bonuri cu tot ce au vrut ei pe ele, de le-a ieșit pe nas. Pula mea, vorba unui prieten – Bă, eu mă chinui să fiu cinstit, da’ dacă încerci să mă fuți accept provocarea.

  8. buntzi says:

    La mine e nițel mai simplu, transportul îl plătește compania (eu selectez zborul necesar, ei cumpără biletul), iar pentru cheltuieli am o alocație zilnică dependentă de țara în care sunt trimis. De exemplu, alocația zilnică pentru Elveția a fost mai mare decât cea pentru Germania sau Croația. Oricum însă, alocația respectivă a acoperit cu foarte mare succes cheltuielile cu hotelul și mâncatul/băutul (prin puținele locuri) pe unde am fost. E drept, nu am cheltuit mare lucru pe mâncare / băutură pentru că am tot fost invitat de gazde, dar estimez că și dacă nu ar fi fost cazul, mi-ar fi rămas cam 1/3 din alocație. Așa mi-a rămas mai mult de jumătate…E drept, nu e chiar complet la latitudinea mea să-mi găsesc hotelul (în ideea că în Elveția și Germania am stat la hoteluri mai…meh) pentru că nu merg singur. Mereu merge și cineva din alt departament, locația trebuie să fie potrivită pentru mersul spre fabrica unde avem treabă și gazda se ocupă de luat / înapoiat la hotel la sfârșitul zilei de lucru.

    Dacă delegația e pe plan local (gen Sharjah sau Abu Dhabi) te descurci singur, dar oricum am o alocație (extrem de generoasă, suficient pentru mai mult de 300 de litri de benzină / lună) pentru folosirea mașinii personale în interes de serviciu deci na, cam greu să te plângi.

  9. Oul Bio says:

    Cum am zis mai devreme, arunca un ochi peste apa, spre nord.
    OT 1.65 in normal working days, 2.0 week-ends, red days e hardcore mode :D.
    In plus se adauga ore libere 2 ore la ziuna normala, 10 ore in week-end, 16 ore in zile rosii.
    Serios, ce plm te tine pe partea gresita a drumului???????

  10. Oul Bio says:

    @Buntzi: in tarile cu apa calda ABSOLUT ORICE cheltuiala este suportata de companie. Indiferent de destinatie. Din 2010 refuz contracte cu tiganii din UAE. Lapusneanu…ma vor eu nu-i vreu EU. PUNCT. Acum am IMR cu BP pe Caspian Sea si am dat refuz. Ma fut in el Baku. Viata e prea frumoasa in Stavanger, LOL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *