…si un la multzean de la aia cu impozitele, lol

In caz ca n-ati primit mailul, suna cam asa:

===

Depunere Online Taxa de habitat

Taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare este instituită ca taxă specială în temeiul prevederilor art. 484 alin. (1) ţi (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi ale Legii nr. 101/2006, republicată – serviciului de salubrizare a localităţilor, fiind fundamentată pe necesitatea asigurării prestaţiilor efectuate pentru salubrizarea Sectorului 2, de care beneficiază întreaga comunitate locală şi individual.

Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.C.L. 392 / 04.12.2018 începând cu anul fiscal 2019 persoanele fizice – locuitori ai Sectorului 2, au obligaţia de a achita la bugetul local al sectorului taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare.

Toate persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea permanent sau temporar pe teritoriul administrativ al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, nu plătesc taxa de habitat, dar trebuie să aibă încheiate contracte directe cu prestatorii de servicii specializaţi pentru ridicarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor produse, precum şi să contacteze şi să efectueze acţiunile necesare de dezinsecţie şi deratizare a sediilor şi punctelor de lucru de câte ori este necesar.

În vederea calculării taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare proprietarii (unul dintre coproprietarii) imobilelor situate pe raza Sectorului 2 vor depune, în termen de 60 de zile de la data adoptării hotărârii mai sus menţionate, Declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare în care vor declara pe propria răspundere numărul de persoane care locuiesc în imobilul pentru care se completează declaraţia precum şi numele, C.N.P.-ul şi calitatea acestora faţă de proprietar (membru al familiei/chiriaş). În cazul în care o persoană deţine mai multe imobile, va trebui să depună declaraţie pentru fiecare imobil în parte.

Contribuabilii au obligaţia de a depune o Declaraţie rectificativă la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, în termen de 30 zile de la data apariţiei oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul de persoane care locuiesc în imobil.

Pentru contribuabilii care locuiesc la bloc, Declaraţia de impunere şi Declaraţia rectificativă pot fi depuse şi la Asociaţia de proprietari de care aparţin, în baza contractului/protocolului de colaborare încheiat de Primăria sectorului 2 cu asociaţia, urmând ca aceasta din urmă să le înainteze la Primarie în maxim 3 zile.

Declararea se va face pe propria răspundere sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice.

Precizăm că aceste declaraţii vor putea fi transmise online pe site-ul direcţiei https://www.impozitelocale2.ro/dvbl/index.php?p=habitat , la sectiunea DECLARARE ONLINE TAXA HABITAT, începând cu data de 14.12.2018 sau la sediul nostru situat în Piaţa Obor, etaj 2, str. Ziduri Moşi nr.4, începand cu 03.01.2019.

===

Ce face? Voi deja plateati gunoiul, salubrizarea, whateverul?

Asa, si? Ce-are daca mai platiti inca o data? 🙂

Plm, presupun ca-i si asta un mod de a introduce incet-incet si-n Romulania council tax-ul. Weee.

Daca ai chef sa-mi dai o cafea, o poti face aici

24 Responses to “…si un la multzean de la aia cu impozitele, lol”

  1. InVizită says:

    Macar de o fac unitara – gunoi, biblioteca, subventii transport, alea alea – si aia e. Dar nu cred…

  2. Manowar says:

    Macar de o fac unitara – gunoi, biblioteca, subventii transport, alea alea – si aia e. Dar nu cred…

    Pai, nu, ca atunci ar cam fi council tax…

    What does council tax pay for?
    Local services such as planning, transport, highways, police, fire, libraries, leisure and recreation, rubbish collection and disposal, environmental health and trading standards.

    It does not pay for health services.

  3. InVizită says:

    Pai asta ziceam si eu – ori e “council tax” si asta e (desi, din experienta recenta, se pare ca unii – multi? – nu inteleg ce acopera [am fost placut suprins sa aflu ca bilbioteca locala, platita din “taxa de consiliu”, ofera inclusiv abonamente digitale la diverse reviste), ori e “impozit local” + rahat + draci + laci + maci + acareturi + taxe + alte taxe + diverse.

  4. Bratu Costel says:

    Cine incheie un contract de salubrizare primeste gratuit in fiecare luna o curva pentru o noapte !

  5. Johnny says:

    Dar e ceva nou? Nu toata lumea plătește salubrizare?
    În principiu, imi pare mai corect sa fie separat diversele servicii plătite. Observi mai usor unde sar calul cu creșterile daca e, macar poti sa înjuri mai tintit. Dacă e o găleată mare din care se acoperă 10 chestii, te imbrobodesc mai usor.

  6. Orbu says:

    Curva e una dintre gunoierii angajati de firma de salubrizare?

  7. Orbu says:

    În principiu, imi pare mai corect sa fie separat diversele servicii plătite.

    Tu cand mergi prin Bucuresti ti se pare ca arata ca si cum ridica cineva gunoiul si se ocupa de salubrizare ?

    I-auz’ : 1) “SALUBRIZÁ, salubrizez, vb. I. Tranz. A face salubru pentru populație locul de trai sau de muncă. ”
    2)SALUBRU adj. bun, curat, nealterat, nestricat, nevătămător, neviciat, oxigenat, ozonat, proaspăt, pur, purificat, sănătos, tare. (Aer ~.)

  8. BogDan says:

    @Orbu – Asta doream să zic și eu. Cobor acum și fac niște poze la gunoi, să vadă și aprecieze cam de când stă el neridicat. Și totul e al dracului de salubru pe lângă zona aia, taxa ne mai lipsește, în rest e perfect :))

  9. Deria says:

    Si doar Sectorul 2? Pai cplm e asta?

  10. S s says:

    Sa plateasca toti, fara discutii

  11. Johnny says:

    Pana la aspect, Bucurestiul pute. Am mai fost prin capitală, nu am băgat de seamă, dar la ultima vizita prin septembrie ne-a pocnit pe toti cand am iesit din masina mirosul. Nu de gaze de eșapament sau ceva, eram pe o străduță secundară, ci de gunoi. Asta fără să fie vreo sursa identificabilă, părea să fie atmosfera locală pur si simplu.
    Oricum, eu chiar nu sunt lămurit, de cand ma-am mutat la casa mea am plătit contract de salubrizare la firma care se ocupa aici. La primărie am plătit taxele locale, bănuiesc că de acolo se plătește salubrizarea in spatiile publice. Nu asa e peste tot? Ce se face efectiv din banii ăia e alta discutie. Ce zice Mano mai sus e echivalent cu salubrizarea la locuința cum am eu direct cu firma presupun, dar efectuat prin intermediul primăriei, sau e ceva suplimentar?

  12. JohnnyGood says:

    @Johnny

    Council taxu acopera si partea publica si aia privata (cam peste tot pe unde am stat vin si iau gunoiu sortat, reciclabile, organic etc o data pe saptamana). O taxa care acopera cam tot ce priveste primaria in functie de valoarea casei in care stai (Band A, B etc.)

    https://www.wirral.gov.uk/council-tax/council-tax-bands-and-charges

    E mai nasol in unele zone vara can scoate lumea gunoiu afara, cand stateam in Bath pe strazile mari victoriene era gunoiu la fiecare usa miercurea, mirosea de mureai spre munca, persista mirosu si seara. La fel si vineri seara/sambata dimineata in centrele mari. In Glasgow era dezastru in fiecare sambata dimineata pe Sauchiehall Street (aia cu bodegile, cluburile), numa voma, kebab si sticle sparte peste tot. Dar la pranz era ok. Depinde unde stai, si daca ai parnos.

  13. ac_dc says:

    La cate gunoaie sunt, era si cazul.

    Declaraţia de impunere pentru stabilirea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare în care vor declara

    WTF is that? Ai vreo proprietate, firma pe acolo, ceva? Ca a mai venit ceva asemanator acum vreo 10-12 ani cuiva, in alt sector.

  14. Manowar says:

    WTF is that? Ai vreo proprietate, firma pe acolo, ceva? Ca a mai venit ceva asemanator acum vreo 10-12 ani cuiva, in alt sector.

    Nu. Eu chiar n-am nimic in Romulania. Zero barat. Ma doare-n pula de legile si taxele lor, ca n-au ce sa-mi ia. Cel mult pula-n gura.

  15. Orbu says:

    Mai ai buletin in sectorul 2? Dacă da, se poate explica așa.

  16. JCP says:

    “La cate gunoaie sunt, era si cazul.”
    Adica te nu ne facem treaba pe banii pe care deja ii platesti, te umplem de gunoaie si dupa aia iti punem o taxa.
    Plateste, fraiere! Asa o sa fie mai curat pana la urmatoarea taxa! Proasta-i ma-ta!

  17. Orbu says:

    Realitatea e că nu primăria/administrația ne umplu de gunoaie.

  18. Fery says:

    realitatea nu e si ca platesti deja ‘salubrizarea’ direct unei firme – sau ma rog, prin asociatia de locatari? ce treaba are primaria cu gunoaiele private ale cetatenilor?

  19. Orbu says:

    Băi, nu știu cum e în S2 și nu mă grăbesc să raționez pe temă, dar în S3 e așa:
    O vreme nu am plătit gunoi ( până prin 2017 ) – promisiunea electorală a lu’ Negoiță al 2-lea, după care platim vreo 5 lei +TVA de persoana pentru gunoi și se ocupă cum se ocupă, dar eu nu am primit mailuri de taxă suplimentară.
    Știu că nici la S2 parcă nu s-a plătit o perioadă ( tot ceva electoral) , dar nu știu în ce context vine mesajul ăsta ( eu nu am primit ) .
    Ce știu e că unele sectoare au avut contracte cu firme de curățenie ( ca și S3) și se plăteau banii către acestea și nu le-au mai putut reînnoi pe motive de jmen la licitație și și-au deschis propria companie de curățenie și fac un alt sistem de plată, centralizat către primărie.
    ______
    Dar pe lângă toate chestiile astea eu nu pot să acuz primăria că varsă oala de ciorbă pe ghenă sau că o înfundă cu deșeuri supradimensionate. Sau că se cacă in parculetul din fața blocului. Sau. Sau. Da, ar putea da amenzi, ar putea multe.
    Dar cu 5-7 lei pe lună de om nu poți transforma iadul in rai.

    Uite, la țară se plătește 7 lei / casă pentru ridicarea gunoiului, care se întâmplă o dată săptămânal.
    Nu zic că e aici El Dorado , că mai creste lumea un porc, o vacă, o pasăre și căcatul de animal mai pute.
    Dar pe lângă București miroase a lavandă ( cel mai prost miroase pe unde au tras canalizare – plm, incompetenți )
    Și nu fac nimic în plus aia de la firma de strâns gunoaie pentru ăia 7 lei.
    Dar, deși încă mai are una lume buda în fundul curții nu prea vezi pe nimeni că se cacă în drum și nici nu se pișă pe poartă. Cu excepția animalelor domestice, desigur.
    Și nici nu aruncă laturile pe geam.

  20. Deria says:

    realitatea nu e si ca platesti deja ‘salubrizarea’ direct unei firme – sau ma rog, prin asociatia de locatari? ce treaba are primaria cu gunoaiele private ale cetatenilor?

    Salubrizarea nu se mai plateste prin intermediul asociatiei de proprietari, se plateste de fiecare persoana fizica in parte la taxe si impozite locale – ANAF – prin completarea unei declaratii privind nr. de persoane din locuinta respectiva.

    La mine a fost 11 lei/persoana la inceputul anului 2018, dupa cateva luni a scazut la 9,5 lei/persoana.

  21. Deria says:

    Firma de salubritate de la mine nu are nicio vina ca asistatii social nu platesc taxa asta, ca nu stie nici dracu’ cati locuiesc acolo, ca sobolanii, si nici ca, uneori, se opreste cate-o masina cu materiale de constructii care nu stiu de unde e si arunca pungi si saci in tomberoanele blocului, gen muie, fraierilor, daca va umplem tomberoanele si nu mai aveti unde arunca, asta e.

  22. Fery says:

    nu stiu, nu ma bag, dar cand auzi teme de astea gen cine unde se caca si integrala de suprafata din proiectia gunoiului pe ghena si ca 2 euro pe luna pentru gunoi, bani de care te si astepti sa se intample ceva, parca-parca nu-mi vine sa-mi iau bilet de avion inapoi.

  23. Karlik says:

    Si eventual aia 2€ pentru gunoi trebuie platiti la CEC, de unde iei o adeverinta de plata pe care o atasezi intr-un dosar cu sina. Chiriasii imi spun ca nu s-a mai curatat gunoiul de pe strazi de mult timp (Bwuchale S3 spre centru). E ok, eu vand acolo fiindca oricum e mai mare bataia de cap. Yup, e din ce in ce mai amuzant, imi mai trebuie popcorn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *